Home ΚΟΣΜΟΣ 35.000 διαδηλωτές έξω από το προξενείο της τουρκίας στο Μπέβερλι Χίλς

35.000 διαδηλωτές έξω από το προξενείο της τουρκίας στο Μπέβερλι Χίλς

by _
0 comment 121 views

35.000 διαδηλωτές έξω από το προξενείο της τουρκίας στο Μπέβερλι Χίλς


Οι διαδηλωτές ζητούν από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν να σταματήσουν να πολεμούν τους Αρμένιους… Την Κυριακή, περίπου 35.000 άτομα διαδήλωσαν έξω από το τουρκικό προξενείο στο Μπέβερλι Χιλς, καταδικάζοντας τις ενέργειες τόσο της Τουρκίας όσο και του Αζερμπαϊτζάν σε μια αμφισβητούμενη περιοχή με τη γειτονική Αρμενία.

Η πλειονότητα των διαδηλωτών ήταν Αρμένιοι-Αμερικανοί της περιοχής του Λος Άντζελες, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να έχουν ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα τους αρκετές γενιές. Οι διαδηλωτές βγήκαν στο Λος Άντζελες, στο Μπέβερλι Χιλς και στο Γκλένταλε από τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν ξεκίνησε η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν τις επιθέσεις στην Αρμενία πάνω από την περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν. Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια περιοχή που αποτελείται κυρίως από Αρμενίους αλλά ελέγχεται από το Αζερμπαϊτζάν, παρέμεινε ταραχώδης εδώ και δεκαετίες εξαιτίας εκκλήσεων για ανεξαρτησία ή ένταξη στην Αρμενία.

Στην πρόσφατη σύγκρουση η κάθε πλευρά κατηγορεί την άλλη ότι προκαλεί επιθέσεις, με συνεχιζόμενες μάχες και βομβαρδισμούς που απειλούν να τερματίσουν την εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που η Ρωσική κυβέρνηση κατάρτισε το Σάββατο. “Το Αζερμπαϊτζάν λέει πως θέλουν τη γη τους πίσω”, αλλά δεν λένε τι θα συμβεί στους Αρμένιους εκεί “, δήλωσε ο διαδηλωτής Davit Grigoryan στον κόσμο. «Και όταν τους βλέπουμε να βομβαρδίζουν και να σκοτώνουν αθώους ανθρώπους εκεί, τι νομίζετε ότι θα κάνουν; Γενοκτονία, όπως πριν από 105 χρόνια. “

https://www.olympia.gr/diethni/35-000-diadilotes-exo-apo-to-proxeneio-tis-tourkias-sto-beverli-chils/?fbclid=IwAR0UP_nLMMLkSUjcQkHwdaEm41J6kRd-fcmpFZ0jk5rywaLEPluY4ksf-Hk

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr