Home Greek News Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. 13 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ-10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ… (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. 13 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ-10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ… (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

by _
0 comment 116 views

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. 13 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ-10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ… (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)


Ο κύβος ερρίφθη και η έδρα ανακοίνωσε σήμερα τις ποινές. Σύμφωνα με αυτές, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Χρήστος Παππάς και ο Γιώργος Γερμενής, ήτοι, το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια, όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας. Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια.

Στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, το δικαστήριο αποφάσισε:
Ζαρούλια Ελένη: 6 έτη
Ζησιμόπουλος Πολύβιος: 6 έτη
Ηλιόπουλος Παναγιώτης: 7 έτη
Γρέγος Αντώνης: 6 έτη
Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος: 6 έτη
Κούζηλος Νίκος: 7 έτη
Κουκούτσης Δημήτρης: 6 έτη

Στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, το δικαστήριο αποφάσισε:
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 5 έτη
Μιχαήλ Αρβανίτης: 5 έτη
Νίκος Μίχος: 5 έτη
Στάθης Μπούκουρας: 5 έτη

Προηγουμένως, ξεκινώντας την ανακοίνωση των ποινών, η πρόεδρος ανακοίνωσε ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά και 10 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, 4 έτη για οπλοχρησία, 4 έτη για οπλοφορία και 4.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Οι συνεργοί Ρουπακιά στη δολοφονία Φύσσα
– Ι. Άγγος: 7 έτη
– Α. Αναδιώτης: 6 έτη
– Γ. Δήμου (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη
– Ι. Καζαντζόγλου: 8 έτη
– Ε. Καλαρίτης: 7 έτη
– Ι. Β. Κομιανός: 7 έτη
– Κ. Κορκοβίλης: 7 έτη
– Α. Μιχάλαρος: 7 έτη
– Γ. Πατέλης: 8 έτη
– Γ. Σκάλκος (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη
– Γ. Σταμπέλος: 7 έτη
– Λ. Τσαλίκης: 7 έτη
– Αθ. Τσορβάς: 7 έτη
– Ν. Τσορβάς: 7 έτη
– Χρυσαφίτης: 6 έτη

Ποινές για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων ψαράδων
Αγριογιάννης Δημήτρης: 6 έτη
Ευγενικός Μάρκος: 6 έτη
Μαρίας Θωμάς: 6 έτη
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος: 6 έτη
Πανταζής Αναστάσιος: 8 έτη

Ποια διαδικασία θα ακολουθήσει

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές, στη δίκη το λόγο θα λάβει και πάλι η εισαγγελέας για να αναπτύξει την πρότασή της επί των αναστολών.

Στη συνέχεια το λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι της υπεράσπισης, οι οποίοι θα ζητήσουν από το δικαστήριο να αναστείλει τις ποινές μέχρι την έφεση.

Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει για τις αναστολές. Κάτι, που το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει σε νέα συνεδρίαση ενδεχομένως, την Πέμπτη.

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

Με καθυστέρηση μίας ώρας από την προκαθορισμένη, ξεκίνησε λίγο πριν τη 1.μ.μ. η συνεδρίαση του δικαστηρίου όπου θα ανακοινωθούν οι ποινές των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής.

Η διαδικασία, που αναμενόταν να ξεκινήσει στις 12:00, δεν είχε ακόμα αρχίσει στις 12:30. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να είναι μακρά, καθώς οι περισσότεροι καταδικασθέντες αντιμετωπίζουν ποινές για πολλαπλά αδικήματα.

Είχε προηγηθεί χθες στο δικαστήριο η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου για το ύψος των ποινών η οποία ήταν πολύ κοντά στο προβλεπόμενο πλαίσιο ποινών.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας έχει ζητήσει να επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών σε όσους καταδικάσθηκαν για διεύθυνση «εγκληματικής οργάνωσης». Υπενθυμίζεται πως ένοχοι για την συγκεκριμένη κατηγορία έχουν κριθεί οι Νικ. Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρ. Παπάς, Γιώργος Γερμενής, Γιάννης Λαγός και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ακόμη, η εισαγγελέας πρότεινε 7 έτη κάθειρξης για τους πρώην βουλευτές που δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση».

Πρόκειται για τους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνης Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση.

Στους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές στους οποίους το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά (Αλεξόπουλο, Αρβανίτη, Μίχο και Μπούκουρα) η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Για τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, η εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει ισόβια κάθειρξη (για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας) ενώ για το αδίκημα της ένταξης σε «εγκληματική οργάνωση» έχει ζητήσει να επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών.

Ακόμη, για τους κατηγορουμένους της υπόθεσης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που καταδικάστηκαν για συνεργεία στην ανθρωποκτονία, η εισαγγελέας ζήτησε με την πρότασή της να τους επιβληθεί κάθειρξη 8 ετών.

Επίσης, η εισαγγελέας πρότεινε για τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατελη κάθειρξη 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονία και 7 έτη για την ένταξη σε «εγκληματική οργάνωση».

Σε όσους έλαβαν ελαφρυντικό η προτεινόμενη ποινή είναι τα 6 έτη κάθειρξης.

Για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η κυρία Οικονόμου ζήτησε χθες να επιβληθούν καθείρξεις από 7 έως 10 χρόνια για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή η εισαγγελέας ζήτησε κάθειρξη 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 7 ετών για την ένταξη σε «εγκληματική οργάνωση».

Σε ότι αφορά στην επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 10 μηνών για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα. Εξαίρεση αποτελεί ο Χρήστος Χατζιδάκης, ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό και για αυτόν η εισαγγελέας ζήτησε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη.

Για το αδίκημα της οπλοφορίας η εισαγγελέα πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων για αυτό το αδίκημα είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.

 

Οι αναστολές

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές, στη δίκη το λόγο θα λάβει και πάλι η εισαγγελέας για να αναπτύξει την πρότασή της επί των αναστολών.

Στη συνέχεια το λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι της υπεράσπισης οι οποίοι θα ζητήσουν από το δικαστήριο να αναστείλει τις ποινές μέχρι την έφεση.

Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει για τις αναστολές. Κάτι, που το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει σε νέα συνεδρίαση ενδεχομένως, την Πέμπτη.

https://www.makeleio.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr