Home Greek News ΕΚΤΑΚΤΟ: Δίκη Suzanne Eaton: Ένοχος για ανθρωποκτονία και βιασμό ο 28χρονος! Τι έγινε σήμερα στη δίκη για τη  στυγερή δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δίκη Suzanne Eaton: Ένοχος για ανθρωποκτονία και βιασμό ο 28χρονος! Τι έγινε σήμερα στη δίκη για τη  στυγερή δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον!

by _
0 comment 235 views

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δίκη Suzanne Eaton: Ένοχος για ανθρωποκτονία και βιασμό ο 28χρονος!

Τι έγινε σήμερα στη δίκη για τη  στυγερή δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 13 Οκτ. 2020 | 9:55 πμ ώρα Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


  • Αποδέχτηκε τις κατηγορίες ο κατηγορούμενος!!!
  • Καταπέλτης ο Εισαγγελέας!!!
  • Μας είπε ότι ασχολείται με τον σατανισμό, κατέθεσε αστυνομικός!
  • Η σπαρακτική κατάθεση της αδερφής της Σούζαν Ίτον
  • Σοκάρουν οι λεπτομέρειες των ανθρώπων που βρήκαν τη σορό της…
  • Σε κακή ψυχολογική κατάσταση τα μέλη της οικογένειας της  άτυχης Aμερικανίδας βιολόγου…
  • Τι αναφέρει η ψυχιατρική έκθεση για τον κατηγορούμενο… «Λέει ψέματα με αξιοθαύμαστο τρόπο»
  • Συγγνώμη από τον κατηγορούμενο – Τι ανέφερε στην απολογία του
  • «Αισθάνομαι ένοχος»
  • «Δεν είχα έρθει ποτέ σε σεξουαλική επαφή μαζί της»

Ένοχο ομόφωνα για διάπραξη ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά πλειοψηφία (6-1) ένοχο για τον βιασμό της 60χρονης Suzanne Eaton, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κακουργημάτων Ρεθύμνου, τον 28χρονο Χανιώτη Ιωάννη Παρασκάκη.

Το Δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της ύστερης καλής διαγωγής που ζήτησε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου και σε ότι αφορά στις ποινές ο Εισαγγελέας πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, 15 χρόνια για τον βιασμό και 1000 ευρώ πρόστιμο για το πλημμέλημα της κατοχής μιας πτυσσόμενης ράβδου.

Τι προηγήθηκε σήμερα στο Δικαστήριο

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον από τον 28χρονο Κρητικό. Μάλιστα ο κατηγορούμενος Ιωάννης Παρασκάκης (υιός ιερέα) από το Μάλεμε Χανίων Κρήτης αποδέχτηκε το κατηγορητήριο που τον βαρύνει.

Το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει γνωστό ότι ο 28χρονος, που αρχικά είχε ομολογήσει για όλες τις πράξεις και κατηγορίες, είχε σκοπό να αρνηθεί στο δικαστήριο την κατηγορία του βιασμού. Ωστόσο στο ερώτημα σήμερα της προέδρου της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ρεθύμνου, ο 28χρονος, αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται τα μέλη της οικογένειας της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον που δολοφονήθηκε με βάρβαρο τρόπο τον Ιούλιο του 2019 στα Χανιά, όπως δήλωσαν στα ΜΜΕ (τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ έδωσαν το παρών και σε αυτήν την συγκλονιστική υπόθεση) οι δικηγόροι της οικογένειας λίγο πριν την έναρξη της δίκης. Τα μέλη της οικογένειας σύμφωνα με τα λεγόμενα των δικηγόρων της οικογένειας  δεν γνωρίζουν τις ακραίες συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η Σούζαν Ίτον!

«Όλοι οι Κρητικοί, εκεί στο Μάλεμε, έτρεξαν έδωσαν την ψυχή τους. Θέλει (η οικογένεια) μέσα από εμάς να δώσει ένα ευχαριστώ σε όλους (για την αποκάλυψη του δράστη). Κατόρθωσε με ειδική άδεια που εκδόθηκε από την πρεσβεία να έρθει η αδερφή της εδώ σήμερα. Ο σύζυγος και τα παιδιά της, δεδομένου ότι δε γνωρίζουν τις ακραίες συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε ο άνθρωπός τους, βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψουν και να έρθουν εδώ. Σκοπός μας είναι να βγει μια απόφαση σήμερα που θα αποδώσει ηρεμία στην ψυχή αυτής της εξαιρετικής επιστήμονος! Η γυναίκα αυτή είχε δικό της εργαστήριο βιολογίας, μιλάμε για μια κορυφαία, παγκόσμιας κλάσης βιολόγο» είπε η μία εκ των συνηγόρων κα Βάσω Πανταζή.

Πρόσθεσε επίσης: «Πληροφορούμαι ότι υπάρχει στην πόλη του Ρεθύμνου άλλη μια μάρτυρας η οποία έχει υποστεί παρενόχληση από τον δράστη και παρόντα κατηγορούμενο. Στόχος μας είναι, για να διαλευκανθεί η ουσία και η προσωπικότητα του δράστη, να κληθεί και αυτή να καταθέσει στο δικαστήριο».

Η 60χρονη επιστήμονας κατά τη διάρκεια της παραμονής της στα Χανιά, στο πλαίσιο συμμετοχής της σε επιστημονικό συνέδριο στην ΟΑΚ (Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης), βρήκε φρικτό θάνατο με το πτώμα της να εντοπίζεται κρυμμένο σε γερμανικό καταφύγιο του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου στην ευρύτερη περιοχή του Μάλεμε όπου είναι και ο τόπος κατοικίας του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο δικαστήριο αναμένεται να εξεταστούν 13 μάρτυρες.

Ο επίσης συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Γιώργος Τζερίζ, δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να κληθεί και η άλλη μάρτυρας που φέρεται να είχε πέσει θύμα παρενόχλησης του κατηγορουμένου.

Έτσι. σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κακουργημάτων Ρεθύμνου βρέθηκε η αδερφή της άτυχης Σούζαν Ίτον καθώς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, τα οποία όπως προαναφέραμε βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεν είχαν το κουράγιο αλλά και τη δυνατότητα, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, να ταξιδέψουν από την Αμερική.

Συγκλόνισε η αδελφή του θύματος

«Κοιμόμουν στο σπίτι μου και με πήρε τηλέφωνο ο σύζυγος της αδελφής μου και είπε πως είχε εξαφανιστεί».

Με αυτά τα λόγια η αδερφή της Σούζαν Ίτον η οποία ταξίδεψε με ειδική άδεια για την Κρήτη, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της ξεκίνησε την κατάθεσή της.

Με σπασμένη φωνή και δάκρυα στα μάτια, μίλησε για την αδερφή της, «το πιο ενδιαφέρον άτομο που έχω γνωρίσει» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε πως είχε μιλήσει μαζί της 5-6 μόλις ημέρες πριν την εξαφάνισή της αφού σχεδίαζαν να κάνουν μαζί ένα ταξίδι.

«Ήταν ένα θαυμάσιο άτομο η αδελφή μου ένας εξαίρετος επιστήμονας και πολύ αγαπητό άτομο. Διηύθυνε το δικό της εργαστήριο για περίπου είκοσι χρόνια. Ήταν πάντα πολύ χαρούμενη για τη δουλειά της», ανέφερε περιγράφοντας τη Σούζαν Ίτον.

Μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ήταν εκείνη που την βοήθησε να ξεπεράσει την απώλεια της κόρης της, η οποία πέθανε πριν από μερικά χρόνια. «Πριν έξι χρόνια είχα χάσει την κόρη μου από καρκίνο. Είχα έρθει πολύ κοντά με την αδελφή μου μετά την απώλεια της κόρης μου. Βασίστηκα σε εκείνη για να το ξεπεράσω», είπε με τρεμάμενη φωνή και συμπλήρωσε πως η δύναμη που της έδωσε η Σούζαν, να ξεπεράσει την απώλεια που είχε, την έκανε να έρθει να καταθέσει.

«Αγαπούσε την οικογένεια της και ειδικά τα δύο παιδιά της», είπε η αδερφή της άτυχης βιολόγου τονίζοντας πως τα παιδιά και ο σύζυγός της βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορούν να ξεπεράσουν ούτε την απώλειά της αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο «χάθηκε» από κοντά τους.

«Ο σύζυγος της δεν μπορεί καν να εργαστεί», συμπλήρωσε αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγος τη δολοφονηθείσας είναι ψυχικό ράκος.

Όπως τόνισε, η αδερφή της είχε λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Είχε δημοσιεύσει πάνω από 100 μελέτες και της είχε αναγνωριστεί ότι ήταν το υψηλότερο σε επίπεδο άτομο του τομέα της. Μάλιστα, θα της πρότειναν το επόμενο διάστημα να γίνει μέλος της διεθνούς ομάδας επιστημών της Γερμανίας.

Τέλος η αδερφή της Σούζαν Ίτον ευχαρίστησέ τους Κρητικούς που βοήθησαν να βρεθεί η αδερφή της. «Όταν ήρθε η οικογένειά μου να ψάξει για την αδελφή μου, βρήκαμε εκατοντάδες ανθρώπους να ψάχνουν για αυτήν. Αστυνομία, ομάδες διάσωσης, απλούς πολίτες, πυροσβέστες», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ όπως σημείωσε υπήρξε και «ένας άνθρωπος που έγινε πολύ σημαντικός για μας καθώς μας φιλοξένησε και πέταξε το αεροπλάνο του για να ψάχνει να βρει την αδελφή μου. Τους ευχαριστώ όλους».

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες των ανθρώπων που βρήκαν τη σορό της

Αμέσως μετά την σπαρακτική κατάθεση της αδερφής της Σούζαν Ίτον, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κακουργημάτων Ρεθύμνου, όπου σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας της άτυχης Αμερικανίδας βιολόγου, σειρά είχαν οι καταθέσεις των δύο ανδρών που εντόπισαν τη σορό της στο παλιό γερμανικό καταφύγιο, στο ύψος του Πύργου Ψηλονέρου, κοντά στο Μάλεμε Χανίων.

Όπως σημείωσε ο ένας εκ των δύο, το να βρει κανείς τη σπηλιά, μέσα στην οποία ο 28 δράστης είχε πετάξει την Αμερικανίδα βιολόγο, ήταν πολύ δύσκολο και έπρεπε να ξέρει πολύ καλά το σημείο.

Οι δύο άνδρες περιέγραψαν αναλυτικά όσα έκαναν μέχρι να φτάσουν στο σημείο όπου είδαν τη σορό της Σούζαν Ίτον, ενώ οι λεπτομέρειες για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το άψυχο σώμα της ανατριχιάζουν.

«Ήταν σαν να είχε πέσει από τα βράχια και να είχε τσακιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ο δεύτερος μάρτυρας σημείωσε: «Υπήρχε έντονη οσμή στο χώρο».

Όπως τόνισε αρχικά αδυνατούσε να πιστέψει ότι πρόκειται για άνθρωπο. «Μόλις την είδαμε σχεδόν σε δεκαπέντε δευτερόλεπτα φύγαμε. Η ένταση ήταν μεγάλη. Φορούσε κάποια ρούχα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος», συμπλήρωσε.

Τι κατέθεσε ο Αστυνομικός

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση Αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Μάλιστα, συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του Αστυνομικού της Ασφάλειας Χανίων, που ασχολήθηκε με την εξιχνίαση της υπόθεσης και συμμετείχε στις έρευνες από την πρώτη ημέρα της δήλωσης της εξαφάνισης της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον.

«Τη στιγμή που πήγαμε στο πατρικό του φερόμενου ως δράστη είχε σχεδόν δάκρυα στα μάτια»…

Ξεκινήσαμε την έρευνα όλων των προσώπων που είχαν φυσική παρουσία στον συγκεκριμένο χώρο. Από τις κάμερες είχαμε δει το λευκό αυτοκίνητο και ήταν ένα ιδιαίτερο αμάξι. Βλέποντας το αμάξι να περνάει από την κάμερα, τον καλέσαμε να καταθέσει καθώς ήταν ένας από τους υπόπτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως δράστης δεν είχε απασχολήσει τις αρχές μέχρι εκείνη τη στιγμή» είπε.

Και πρόσθεσε: «Ο ίδιος μας αποκάλυψε ότι στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να παρενοχλήσει γυναίκες με το αυτοκίνητο του, οι οποίες δεν είχαν δηλωθεί ενώ μας υπέδειξε και τα σημεία όπου είχε γίνει η προσπάθεια. Στην αρχή, όταν τον προσαγάγαμε αρνήθηκε την παρουσία του στον χώρο».

Παράλληλα τόνισε ότι ήταν επτά μέτρα βάθος στο καταφύγιο και ότι οδηγήθηκαν στο σημείο μετά τις υποδείξεις του δράστη. Μάλιστα οι Αστυνομικοί έφτασαν εκεί με εθελοντές που ασχολούνται με σπήλαια.

«Δεν θα μπορούσαμε να μπούμε στον χώρο αν δεν κρατούσαμε ο ένας τον άλλο ήταν πολύ δύσκολη η πρόσβαση ειδικά στην είσοδο» είπε.

Επιπλέον ο Αστυνομικός τόνισε ότι η συμπεριφορά του δράστη ήταν από την αρχή περίεργη, είχε πολύ άγχος. «Την στιγμή που πήγαμε στο πατρικό του φερόμενου ως δράστη, για την προσαγωγή, ήταν πολύ αναστατωμένος, σχεδόν είχε δάκρυα στα μάτια. Στη συνέχεια πήγαμε στο Τμήμα για να απολογηθεί και ενώ είχε πέσει ήδη σε αντιφάσεις, στην αρχή απέκρυψε όλη την πράξη» είπε χαρακτηριστικά.

«Μετά την προανακριτική απολογία πήγαμε για αυτοψία στον χώρο και έπειτα στη δεύτερη προανακριτική απολογία, ανέφερε ότι όχι μόνο σκότωσε το θύμα αλλά ότι το βίασε κιόλας κάτι που στην αρχή το είχε αποκρύψει. Μάλιστα ο φερόμενος ως δράστης είχε αναφέρει στους αστυνομικούς, ότι ανώτερες δυνάμεις τον οδήγησαν σε αυτές τις πράξεις καθώς ασχολείτο με τον σατανισμό» ανέφερε ο Αστυνομικός.

Οι παραισθήσεις και τα γράμματα μέσα από τη φυλακή στη μητέρα του που της έλεγε για το έγκλημα

Σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που αναγνώστηκε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος διάβαζε παραφυσικά και συνομωσιολογικά βιβλία και άρθρα στο διαδίκτυο, ενώ ασχολείτο με πολεμικές τέχνες.

Περιέγραψε ότι έκανε το έγκλημα καθώς άκουγε φωνές που του έλεγαν να κάνει τη συγκεκριμένη πράξη. Μάλιστα, την εποχή του εγκλήματος δεν ήταν σε διατάραξη πνευματικής λειτουργίας, έχει αντικοινωνική συμπεριφορά, ενώ τονίστηκε στην έκθεση ότι λέει ψέματα με αξιοθαύμαστο τρόπο αναφέρει ο ανταποκριτής μας από το Ρέθυμνο.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απουσία οξείας ψυχοπαθολογίας και διαταραχής προσωπικότητας και ότι ο ίδιος συχνά ψεύδεται. Όπως τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, η απουσία ψυχοπαθολογικής διαταραχής διαπιστώθηκε τόσο από εξέταση ψυχιάτρων όσο και από την εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο κατηγορούμενος στην ψυχοπαθολογική κλινική του ΕΚΠΑ.

Η βαριά κατάθλιψη της μητέρας

Από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου κλήθηκε ως μάρτυρας η ψυχολόγος που εργάζεται στα δημοτικά ιατρεία του Αιγάλεω, η οποία έκανε συνεδρίες με τη μητέρα του κατηγορουμένου.

Η μητέρα του φιλοξενείτο σε σπίτι στο Αιγάλεω γιατί ήθελε να είναι κοντά στον γιο της. Όπως τόνισε η ψυχολόγος η μητέρα είχε συμπτώματα βαριάς κατάθλιψης. Παράλληλα, η ειδικός ανέφερε ότι είχε μιλήσει τρεις φορές με τον κατηγορούμενο στο τηλέφωνο και είχαν συζητήσει για τις εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί ο ίδιος από τους ψυχιάτρους.

Η μητέρα ήθελε να μάθει τι συνέβαινε με το παιδί της και είχε προσκομίσει στην ψυχολόγο την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και τα γράμματα που λάμβανε από τον γιο της μετά το συμβάν και ενώ ήταν κρατούμενος.

Είχε αναφέρει στην ψυχολόγο ότι ο γιος της ήταν ένα παιδί ιδιαίτερο που αγαπούσε τη φύση και είχε στραφεί προς τον βουδισμό. Επίσης, της είχε πει ότι ο γιος της μια εβδομάδα πριν το συμβάν είχε κλειστεί στον εαυτό του.

Η ψυχολόγος με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της έκρινε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαταραγμένη σκέψη και συνείδηση, αδυναμία συγκέντρωσης και διάσπαση προσοχής. Επιπλέον, τόνισε ότι ο κατηγορούμενος μέσα στη φυλακή, είχε παραισθήσεις, έβλεπε μορφές, άκουγε φωνές ενώ έγραψε πολλά γράμματα στη μητέρα του στα οποία ανέφερε στοιχεία για το έγκλημα.

Απολογία κατηγορουμένου: Συγγνώμη από τον κατηγορούμενο – «Αισθάνομαι ένοχος»

«Δεν είχα έρθει ποτέ σε σεξουαλική επαφή μαζί της»

Με μία συγγνώμη ξεκίνησε την απολογία του ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον.

«Αισθάνομαι ένοχος. Εκείνη η ημέρα ήταν μια συνηθισμένη ημέρα, είχαμε το πανηγύρι στο σπίτι. Είχα πάει να μαζέψω ξύλα από τον Ταυρωνίτη (χωριό των Χανίων δίπλα στο αεροδρόμιο του Μάλεμε) πρωινή ώρα για να φτιάξω κάποιες κατασκευές. Αποφάσισα να φύγω μέχρι να πέσει ο ήλιος και η ζέστη, πήγα να κάνω μια συνηθισμένη διαδρομή που μ’ αρέσει και την κάνω συχνά. Όταν πήγαινα την είδα τη γυναίκα αυτήν σαν έναν άνθρωπο κανονικά χωρίς να αισθάνομαι κάτι.

Στον γυρισμό όταν ανέβηκα την είδα πάλι από μακριά αλλά δεν έδωσα σημασία, την ώρα που ήταν πάνω στη στροφή, στην άκρη του δρόμου που έτρεχε, έπεσα πάνω της και τη χτύπησα με το αμάξι, την ακούμπησα στα πόδια και μπήκε κάτω από το αμάξι» είπε ο δράστης.

Και συνέχισε: «Ήθελα να την απεγκλωβίσω, την απεγκλώβισα αλλά η κατάσταση στην οποία ήταν θεώρησα ότι δε θα μπορούσε να ζήσει. Είχε κοπεί το αυτί της και δεν ήξερα πως να χειριστώ το θέμα. Δεν είχα μαζί μου ούτε το κινητό μου για να καλέσω σε βοήθεια. Φοβήθηκα και την έβαλα στο πορτ παγκάζ, μετά που την απεγκλώβισα, πίστευα ότι ήταν ετοιμοθάνατη και δε μπορούσα να τη βλέπω σαν εικόνα όπως ήταν με το αίμα και βαριά τραυματισμένη».

Στην ερώτηση της έδρας γιατί δεν εγκατέλειψε απλά το θύμα στον δρόμο αλλά την τοποθέτησε στο πορτ παγκάζ ανέφερε τα εξής: «Ήξερα ότι θα με πιάσουν και ήθελα να περάσω λίγο χρόνο με την οικογένεια μου. Μου ήρθε η σκέψη να την εξαφανίσω. Την έβαλα στο αμάξι και την πήγα στο γερμανικό καταφύγιο. Από την πάνω πλευρά του καταφυγίου που έχει τον αεραγωγό. Πάρκαρα το αμάξι με όπισθεν κοντά στον αεραγωγό και είδα ότι δεν είχε σφυγμό. Σκέφτηκα λοιπόν να την πετάξω στο καταφύγιο και έτσι την έριξα μέσα στην τρύπα».

Η πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο, αναφορικά με την κατάθεση που είχε δώσει ο ίδιος για τις σεξουαλικές πράξεις πριν ρίξει το θύμα στο καταφύγιο, ο ίδιος τόνισε ότι στην πρώτη κατάθεση δεν είχε αναφέρει κάτι τέτοιο αλλά στη δεύτερη κατάθεση πιέστηκε και αναγκάστηκε να πει όλα αυτά περί βιασμού.

«Δεν είχα έρθει ποτέ σε σεξουαλική επαφή με την Σούζαν Ίτον. Όπως την έπιασα από τα πόδια και την έσυρα από το πορτ μπαγκάζ έξω και μετά από τις μασχάλες και από τα πόδια την έσυρα στην τρύπα. Έκατσα στη συνέχεια στο αμάξι να συνειδητοποιήσω τι είχε γίνει για λίγη ώρα» είπε.

Χαρακτηριστικά ο δράστης του στυγερού εγκλήματος ανέφερε: «Εγώ στην αρχή δεν είχα πει για βιασμό αλλά μετά από συγκεκριμένη πίεση αναγκάστηκα να πω κάποια πράγματα που δεν ισχύουν. Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν ισχύει, υπάρχουν κάποιοι που τους συμφέρει να μη βγει η αλήθεια» σημειώνοντας μάλιστα «Δεν είχα έρθει ποτέ σε σεξουαλική επαφή με την Σούζαν Ίτον».

Όπως είπε, βρέθηκε DNA του, καθώς την έπιασε, την έσυρε από τα πόδια και την έριξε στην τρύπα. «Έκατσα μετά στο αυτοκίνητο για 20 λεπτά για να ηρεμήσω» – είπε και πρόσθεσε: «Βρέθηκα στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Έτσι το βλέπω εγώ. Ήταν ατύχημα. Έτσι είναι για μένα. Κάποιος μπορεί να το βλέπει προμελετημένο έγκλημα, εγώ δεν το βλέπω έτσι».

«Ο τρόπος που σκέφτηκα να την εξαφανίσω, αυτό δείχνει, αλλά δεν την χτύπησα εσκεμμένα» σημείωσε ο κατηγορούμενος.

«Βρέθηκα στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ήταν ατύχημα, την χτύπησα κατά λάθος. Από ό,τι κατάλαβα εκείνη ήθελε να περάσει στην απέναντι πλευρά και εγώ όπως περνούσα την χτύπησα. Μετά όμως αυτό που έκανα και την εξαφάνισα ήταν λάθος. Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένειά της αλλά δε μου δόθηκε η ευκαιρία. Από εδώ που είμαι ζητάω συγγνώμη, δεν ήταν προμελετημένη η πράξη».

«Μετά το συμβάν έπλυνα το αμάξι με το λάστιχο σε ένα εκκλησάκι πιο πάνω από το χωριό. Τις επόμενες ημέρες το ξανά έπλυνα γιατί μύριζε αίμα, ενώ άκουγα και τις φωνές της Σούζαν Ίτον και τα χτυπήματα που έκανε στο πορτ παγκαζ όταν την είχα βάλει μέσα σε αυτό. Το έπλυνα με χλωρίνη και μετά σταμάτησα να τα ακούω όλα αυτά».

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι ασχολείται με την μαύρη μαγεία και την σολομωνική.

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της άτυχης Αμερικανίδας την  Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019  περιέγραψε ο Εισαγγελέας έδρας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία αλλά και για τον βιασμό της Αμερικανίδας βιολόγου.

Περιγράφοντας εκείνες τις δραματικές και τραγικές ώρες για την Αμερικανίδα βιολόγο ο κ. Εισαγγελέας ανέφερε τα ακόλουθα σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ιστολογίου μας  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ: «Το θύμα εντοπίστηκε τυχαία από τον κατηγορούμενο, την ακολούθησε με το αυτοκίνητο του και την εμβόλισε με αυτό. Πέρασε ενώ ήταν ήδη στο οδόστρωμα και πάλι από πάνω της με το αμάξι. Προκλήθηκαν πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα, τα πλευρά και στο κεφάλι ενώ κόπηκε και το αυτί της.

Μετά την έβαλε στο αμάξι, στο πορτ μπαγκάζ ,και την μετέφερε στο σημείο στη θέση Καλαμάκι. Ενώ ήταν εν ζωή ήρθε σε συνουσία κατά φύση και παρά φύση μαζί της μια φορά, έχοντας η παθούσα χάσει τις αισθήσεις της».

Ο κ. Εισαγγελέας ανέφερε στη συνέχεια πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα στον λόφο πάνω από το παλαιό γερμανικό καταφύγιο – σπηλιά: «την έριξε ο κατηγορούμενος από ύψος 7 μέτρων. Το σώμα της σφηνώθηκε σε ένα σημείο και έτσι επήλθε ο θάνατος της από ασφυξία.

Στη συνέχεια το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας, βρέθηκε από εθελοντές εξερευνητές. Το γεγονός ότι καθάρισε το αυτοκίνητο μετά το συμβάν αλλά και το δειγματοληπτικό υλικό από τις κάμερες, σε συνδυασμό με το γενετικό υλικό της θανούσης στο παπούτσι του κατηγορουμένου, το αίμα στην ομπρέλα με την οποία τυλίχτηκε το πτώμα αποδεικνύουν ότι εκείνος έκανε την πράξη».

Η αγόρευση του Εισαγγελέα κατέληξε ως εξής: «Είχε συνείδηση των πραττομένων καθώς την έβαλε στον χώρο των αποσκευών. Δε βρισκόταν σε διατάραξη συνείδησης όταν τελέσθηκε η πράξη. Ελαττωμένος καταλογισμός δεν υπάρχει και προτείνουμε την ενοχή του κατηγορουμένου για τα δυο κακουργήματα και το πλημμέλημα».

Η εκδίκαση της υπόθεσης που ξεκίνησε από νωρίς σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κακουργημάτων Ρεθύμνου, συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δύο δικηγόρων της οικογένειας της Suzanne Eaton και του δικηγόρου του κατηγορούμενου.

Το Δικαστήριο στη συνέχεια θα αποσυρθεί προκειμένου να εκδώσει την απόφαση.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ θα σας κρατούν ενήμερους για την εξέλιξη της πολύκροτης αυτής υπόθεσης…

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr