Καλογρίτσας Gate και συμφωνία κάτω από το τραπέζι! Δεν προσήλθαν στον ανακριτή Καλογρίτσας και Χούρι να υποστηρίξουν τις μηνύσεις τους! “Άδειασαν” και τον μάρτυρα τους Κυριάκο Τόμπρα που είχε μεσολαβήσει για το Deal.


Καλογρίτσας Gate και συμφωνία κάτω από το τραπέζι! Δεν προσήλθαν στον ανακριτή Καλογρίτσας και Χούρι να υποστηρίξουν τις μηνύσεις τους! “Άδειασαν” και τον μάρτυρα τους Κυριάκο Τόμπρα που είχε μεσολαβήσει για το Deal.


edolio5 team 
 
Συμφωνία κάτω από το τραπέζι μεταξύ του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα και της οικογένειας Χούρι, αλλά και πολιτικό παρασκήνιο προκειμένου να θαφτεί η υπόθεση και να μην υπάρξει ουσιαστική διερεύνηση των όποιων ευθυνών του Νίκου Παππά αλλά και των πρώην ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου, δείχνουν οι νέες εξελίξεις.

Ο Τόμπρας ο οποίος αποτελεί το πρόσωπο-κλειδί στη δυσώδη υπόθεση  κλήθηκε και κατέθεσε τη Δευτέρα ενώπιον της πταισματοδίκη Αμαρουσίου που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας κατηγορώντας την πρώην κυβέρνηση αλλά και τους μεγιστάνες της CCC ως πρωταγωνιστές στην ιστορία μιντιο-πολιτικής διαπλοκής για να στηθεί και να λειτουργήσει, τον Σεπτέμβριο του 2016, το ελληνικό Αλ Τζαζίρα που θα απηχούσε πλήρως την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ημέρα είχαν κληθεί να καταθέσουν ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας αλλά και ο στενός του συνεργάτης Χρήστος Νικολάου. Ωστόσο και οι δυο επικαλέσθηκαν την πανδημία του κορωνοϊού καθώς, όπως υποστήριξαν μέσω δικηγόρου στην πταισματοδίκη, βρίσκονται σε αναγκαστική καραντίνα εξαιτίας θετικού κρούσματος που βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας!

Φωνές για deal κάτω από το τραπέζι

Ο οικονομολόγος Τόμπρας, και μάρτυρας-κλειδί στο Καλογρίτσας Gate καθώς είναι ο συντάκτης των διαβόητων email που αντάλλαξαν οι δυο πλευρές (Καλογρίτσας και Χούρι) προκειμένου να μεταφερθεί το ποσό των 3.000.000 ευρώ από τους λογαριασμούς θυγατρικής της CCC σε εκείνους του Τοξότη και από εκεί στη νεοσυσταθείσα εταιρεία Ι. Καλογρίτσας που συμμετείχε στο διαγωνισμό, παρουσιάσθηκε κανονικά στην πταισματοδίκη.


Στη συνέχεια ο Τόμπρας επέμεινε στην ένορκη κατάθεση που είχε δώσει σε συμβολαιογράφο μέσω της οποίας ισχυριζόταν ότι τα 3.000.000 ευρώ είχαν δοθεί από τους Χούρι στον Καλογρίτσα ως συμφωνία για να στηθεί το κανάλι και ότι για να δικαιολογηθεί το έμβασμα επινοήθηκε η υπεργολαβία του “Τοξότη” για ένα έργο στην πόλη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Από το περιβάλλον, πάντως, του εργολάβου αρνούνται κατηγορηματικά ότι υπάρχει διάθεση οπισθοχώρησης στον πόλεμο που έχει ανοίξει με την πρώην κυβέρνηση αλλά και τους μεγιστάνες των κατασκευών, υποστηρίζοντας ότι τόσο ο κ. Καλογρίτσας όσο και ο κ. Νικολάου τέθηκαν αναγκαστικά σε καραντίνα λόγω κρούσματος κορωνοϊού. Όπως και να έχει η εξέλιξη της υπόθεσης θα δείξει. Ο πλέον εκτεθημένος σε αυτήν την υπόθεση είναι ο Κυριάκος Τόμπρας που στην αρχή ήταν φίλος του Καλογρίτσα και έτρεξε την συμφωνία με την οικογένεια Χούρι και στο τέλος έμεινε με τον μουτζούρη στο χέρι!