Υπάρχει συστημική Μασονία στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία;;; Θα συγκλονιστείτε…!!!


Υπάρχει συστημική Μασονία στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία;;; Θα συγκλονιστείτε…!!!


O James G. απάντα στο άρθρο του <<Orthodox Reflections>> το οποίο βρίσκεται στο περί της Μασωνίας και του Οικουμενισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Καναδά, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος ονομάστηκε Μέγας Διοικητής της Μασωνικής Στοάς Φοίνιξ, όπως γράφει η τελευταία γραμμή της βιογραφίας του που βρίσκεται στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή του Καναδά. Ο Μέγας Διοικητής φοράει το έμβλημα της στοάς στο γιακά και το αστέρι της στοάς στο στήθος δεξιά.

Η Στοά Φοίνιξ πρωτοδημιουργήθηκε στην Ελλάδα στις 13 Μαΐου το 1926 για να αντικαταστήσει την ανενέργητη Βασιλική Στοά του Bασιλέως Γεωργίου του Πρώτου. Η Στοά επικράτησε μετά από την αναστήλωση της Μοναρχίας το 1935 και είναι ριζωμένη στην Mασωνία.

Στοιχεία είναι τα σύμβολα τα οποία η Μοναρχία δανείζεται από την Στοά των Knights Templar (full name: The United Religious, military and Masonic Orders of the Temple and of St John of Jerusalem, Palestine, Rhodes and Malta).

Μερικές πηγές υποθέτουν πως η Μασωνία ξεκίνησε από την εποχή που οικοδομείτο ο Ναός του Σολομώντος της Ιερουσαλήμ (με το στόχο να ξανάοικοδομηθεί κάποτε) αλλά ο χρόνος, ο τόπος, ή οι αιτίες που ξεκίνησε δεν είναι γνωστές. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Μασωνία πρώτοοργανώθηκε στην βορειοδυτική Ευρώπη στις 24 Ιουνίου το 1717, όταν τέσσερα Μασωνικά τμήματα στο Λονδίνο ενώθηκαν σε μία μπιραρία στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Παύλου. Εκείνη την ημέρα τα τμήματα αυτά οργανώθηκαν σε μία Μέγιστη Στοά και ψήφισαν ένα Μέγα Αρχηγό (τον Anthony Sayer) καθώς και  Μεγάλοι Φύλακες. Σήμερα η Μασωνία είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια μυστική κοινωνία η οποία ξαπλώθηκε διαμέσου της Αγγλικής Αυτοκρατορίας.

Η Μασωνία έχει τις ρίζες της στο σύστημα της <<Συντεχνίας>>, σωματείο που δημιουργήθηκε για αλληλοβοήθεια, προστασία και για να προωθήσει επαγγελματικά συμφέροντα. Ηταν ένα είδος μοντέρνας <<ένωσης>> η οποία ήλεγχε πολλές εμπορικές συναλλαγές και πολιτικές εξουσίες. Τα σωματεία αυτά προόδευσαν στην Ευρώπη μεταξύ του 11ου και 16ου αιώνος και σχημάτισαν ένα σπουδαίο μέρος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Για να διατηρήσουν τα πλούτη και την εξουσία τους, οι Βασιλείς δημιούργησαν και αυτoi ένα είδος σωματείου δια μέσου του γάμου, μεταξύ των οικογενειών των. Έτσι κρατώντας την εξουσία και τον πλούτο μεταξύ των οικογενειών των, το βασιλικό σωματείο έγινε κι αυτό ένα είδος βασιλικής στοάς με το ίδιο πνεύμα της Μασωνίας. Ετσι εξηγείται πως οι ήρωες της επαναστάσεως του 1821 οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους να ελευθερώσουν την Ελλάδα από την Ωθωμανική σκλαβιά, καταδιώχτηκαν από τις Ευρωπαϊκές Δυνάμεις (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία) οι οποίες φοβήθηκαν να μη χάσουν τον έλεγχο του αυτοκρατορικού και αποικιουρατικού συστήματος, το οποίο είχαν ιδρύσει. Πρωταγωνιστής του συστήματος αυτού ήταν ο Klemens von Metternich (1773 – 1859), ένας Αυστριακός δίπλωματης βασιλικής γενεάς, ο οποίος αντιδρούσε δυναμικά την φιλελευθερία, την εθνικότητα και την προεκλογική μεταρρύθμιση. Αντί να αφήσει την Ελλάδα να δημιουργήσει δική της Δημοκρατία η οποία εφευρέθηκε από τους Ελληνες,  ο Metternich και άλλοι σαν κι αυτόν, ήλθαν στην Ελλάδα να <<βοηθήσουν (τάχα) την κυβέρνηση της>> επιβάλλοντας μία Μοναρχία η οποία ήταν μία επέκταση του Ευρωπαϊκου Βασιλικών Οικογενειών (Συντεχνιών).

Με την επιρροή του Metternich, ο Βαυαρικός Πρίγκιπας, ο Otto Friedrich Ludwig, έγινε ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδος το 1832 με τη Σύμβαση του Λονδίνου. Tότε δημοφιλείς ήρωες και ηγέτες της Eλληνικής Eπανάστασης, όπως οι στρατηγοί Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Ιωάννης Μακρυγιάννης, οι οποίοι αντέδρασαν στην Βαυαρική κυριαρχία, καταδικάστηκαν ως προδότες, εφυλακίστηκαν και καταδικάστηκαν εις θάνατον. Αργότερα ελευθερώθηκαν εξ αιτίας της πιέσεως του λαού και των δικαστών οι οποίοι αντιστάθηκαν στην Βαυαρική πίεση, αρνούμενοι να υπογράψουν την ποινή του θανάτου (όπως ο Αναστάσιος Πολυζωίδης και ο Γεώργιος Τερτσέτης ). Αργότερα, ο λαός τους ανακήρυξε ήρωες.

Η Αγγλία και η τράπεζα του Rothschild, που έδιναν τα δάνεια στην Ελλάδα, επέμεναν στην χρηματοοικονομική αυστηρότητα. Σύντομα οι Ελληνες πλήρωναν φόρους πιο αβάσταχτούς από τότε που ήταν σκλαβωμένοι. Ο λαός φώναζε ότι αντάλλαξαν τους μισιτούς Ωθωμανούς με Βαυαρους, για μια κυβέρνηση γραφειοκρατίας <<Βαυαροκρατίας>>. Επιπλέον ο βασιλιάς δεν σέβονταν τα Ελληνικά ήθη και έθημα ως Ρωμαιοκαθολικός, και πολλοί Ελληνες Ορθόδοξοι τον θεωρούσαν αιρετικό. Ωστόσο οι κληρονόμοι του βασιλιά έπρεπε να είναι Ορθόδοξοι σύμφωνα με το Σύνταγμα του 1843. Αργότερα, ύστερα από πολλούς αγώνες, οι Ελληνες πέτυχαν την εκθρόνιση του βασιλέως Otto το 1862. Oμως, το 1863 οι Μεγάλες Δυνάμεις της Ευρώπης επανέφεραν τον Πρίγκιπα Wilhelm of Denmark, τον Γεώργιο τον Πρώτο, ως επόμενο Βασιλέα των Eλλήνων. Η Ελλάδα μετεβλήθη από σκλαβιά των Ωθωμανών σε ψευτοελευθερία κάτω από το πιο δυνατό <<Βασιλικό Σωματείο>>.

Η Μοναρχία επίσημα εξαλείφθηκε και εξορίστηκε το 1974, αλλά από τότε οι ίδιες οικογένειες κυβερνούν την Ελλάδα από τη μία γενναία στην άλλη.  Πολλοί από αυτούς τους πολιτικούς έχουν φωτογραφηθεί να παραβρίσκονται στις Μασωνικές εκδηλώσεις, π.χ. Rotary, και να δίνουν ένα διαφορετικό χαιρετισμό ο ένας στον άλλον, ο οποίος δυστυχώς, θυμίζει τις μυστικές χειραψίες οι οποίες σχετίζονται με την Μασωνία. Οι Μασωνοι εισχώρησαν μέσα σε πολλά τμήματα της Ελληνικής Κυβέρνησης, ακόμη και στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Επίσης οι Μασωνοι συνεχίζουν να διαχειρίζονται την Στοά του Βασιλέως Γεωργίου του Πρώτου οι οποίοι οι ίδιοι το ομολογούν στο δικτυακό τόπο τους <<Μεγάλη Στοά Ελλάδος Φοίνιξ>>.

Επομένως η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ελεύθερη μετά από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Γι’ αυτό, το μικρό αλλά καταπληκτικό κράτος ακόμη αγωνίζεται από την καταστροφική Τέταρτη Σταυροφορία, η οποία την άφησε ευάλωτη επικίνδυνα στους Ωθωμανούς, και έπειτα σε μεγαλύτερα κακά.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως κάποιοι συνεργάζονται με την Μασωνία. Λέξεις όπως <<Μέγας Διοικητής>>, <<Τάγμα>>, <<Στοά>>, <<Ζώνη>> κ.τ.λ.π., συνδέονται συνήθως με την Μασωνία και δεν έχουν να κάνουν τίποτε με την Ορθοδοξία. Η Μασωνία έχει ενσωματώσει τα σύμβολα και τις τελετές πολλών Μασωνικών στρατιωτικών στοών σε πολλά Μασωνικά σωματεία, τουλάχιστον από το 18ον αιώνα. Αυτό μπορεί να το δει κανείς στον <<Κόκκινο Σταυρό του Κωσταντίνου>> στην <<Στοά της Μάλτας>> που έλαβε ο Παππάς Φράνσις το 2019, και στην <<Στοά του Τέμπλου>>.

 Παρατηρήστε την ομοιότητα στις οχτώ μύτες των ασημένιων αστέρων της Στοάς Φοίνιξ, της Βασιλικής Στοάς του Γεωργίου Πρώτου, και του Κόκκινου Σταύρου του Κωσταντίνου. Στην επιφάνεια, ένας σταύρος φαίνεται σωστός, αλλά είναι μία κοινή Μασωνική πρακτική για να συνδυάζη απόκρυφα με Χριστιανικά σύμβολα. Η φράσις <<Ισχύς μου η αγάπη του λαού>> στο κέντρο του Σταύρου της Βασιλικής Στοάς του Γεωργίου Πρώτου, δείχνει το υποκείμενο πνεύμα το οποίο η Αγία γραφή μας καλεί να ερευνήσουμε. Σύμφωνα με την Αγία γραφή που λέγει <<Ο Κύριος μου είναι η ελπίδα μου και η δυναμις μού>> (Ψαλμός 28,7) και <<Ο Κύριος είναι η δυνάμις της ζωής μου>> (Ψαλμός 27,1), είναι πολύ προβληματικό όταν ένας Ιεράρχης ηγέτης της Εκκλησίας θεωρεί πως η δύναμη του προέρχεται από την αγάπη του λαού, παρά από τον Θεό.

Αλλο ένα σύμβολο της Μασωνίας είναι το αστέρι με πέντε μύτες το οποίο βρίσκεται στο επάνω μέρος του σταύρου του περιδέραιου του Μέγα Διοικητού της Στοάς Φοίνιξ. Οπως αναφέραμε, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος ονομάστηκε Μέγας Διοικητής της Στοάς Φοίνιξ στην Ελλάδα και έλαβε το περιδέραιο αυτό με το έμβλημά του. Αυτό σημαίνει ότι έχει αναγνωριστεί για την προώθηση των Μασωνικών αρχών και ιδανικών. Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση (απόφαση Συνόδου) της Εκκλησίας της Ελλάδος το 1933, <<οι Ορθόδοξοι χριστιανοί πρέπει να απορρίψουν το Μασωνικό κίνημα και να παραιτηθούν από αυτό εάν έχουν ενταχθεί σε αυτό αγνοώντας τους στόχους των>>.  Σύμφωνα με αυτόν τον ιστότoπο, ο Πατριάρχης Αθηναγόρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος, τους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος θεωρεί ως μέντορες και ήρωες του, ήταν επίσης Μασωνοι.  <<Χρειάζεται κάποιος να διαβάσει την Χριστουγεννιάτικη δήλωση του Πατριάρχου Αθηναγόρα, ή το κήρυγμά του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου του 19/1/1969 στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου, για να συνειδητοποιήσει ότι ανέπτυσσαν συνεχώς την Μασωνική διδασκαλία που>> Είναι λοιπόν τυχαίο πως στις χειροτονίες των νέων Καναδών Επισκόπων, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος ονόμασε δύο από αυτούς Αθηναγόρα και Ιάκωβο; Τον τρίτο Καναδό Επίσκοπο τον ονόμασε Βαρθολομαίο για να τιμήσει τον Πατριάρχη μας. Μήπως και ο Πατριάρχης είναι συνδεδεμένος με την Μασωνία αφού ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος τον αναγνώρισε με την επιλογή των τριών Καναδών επισκόπων;

H Mασωνία και τα <<Βασιλικά Τμήματα>> έχουν επηρεάσει αρνητικά όχι μόνο το κράτος της Ελλάδος αλλά, ως φαίνεται, και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαίο ότι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται σήμερα σε μεγάλη κρίση.

Οι Μασωνοι προσποιούνται ότι είναι πιστοί στο Χριστό και ονομάζει ο ένας τον άλλον <<αδελφό>>. Ενας λοιπόν, Ορθόδοξος Ιεράρχης που είναι και Μασωνος ονομάζει <<αδελφούς>> τους εκκλησιαζόμενος Ορθόδοξους Χριστιανούς οι οποίοι πιστεύουν στην Αγία Τριάδα. Επίσης ονομάζει <<αδελφούς>> τα μέλη της Μασωνικής Στοάς η οποία δογματίζει ότι ο <<Μέγας Αρχιτέκτον του Σύμπαντος>> είναι κάποιος άλλος θεός. Επομένως όταν ένας Ιεράρχης Ορθόδοξος που είναι και Μασωνος λέγει <<αδελφοί>>, σε ποιά κατηγορία από τις δύο οικογένειες απευθύνεται; Το να έχει κανείς αδέλφια σε δύο οικογένειες συνεπάγεται ότι έχει και δύο πατέρες –  τον Θεό και τον Σατανά.

Ο  Βαραββάς  που ήταν ληστής και φονιάς, ήταν ενσωματωμένος με την αμαρτία και τον Σατανά. Το όνομα του ήταν προφητικό.  <<Βαρ>> – <<αββάς>> σημαίνει <<ιός>> του <<πατέρα>>. Ο Πιλάτος παρουσίασε στον όχλο μία σαφή επιλογή –  τον Χρήστο και τον Βαραββά, τον υιό του θεού και τον γιο του Σατανά, τον <<άρχοντα του κόσμου τούτου>>. (Ιωάννης 14,30) Δυστυχώς ο όχλος προτίμησε τον άρχοντα του κόσμου τούτου. Ο Ιησούς Χριστός όμως, μας εδίδαξε ότι <<κανείς δεν μπορεί να υπηρετεί δύο κυρίους>> (Ματθαίος 6,24), και γι’ αυτό η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία απαγορεύει τα μέλη της να συμμετέχουν σε μυστικές λέσχες όπου απεχθάνεται ο Θεός. Σήμερα, όμως, βλέπουμε Ελληνορθόδοξους Ιεράρχες να δημοσιεύουν ανοιχτά τις σχέσεις τους με Μασωνικές λέσχες, παραβιάζοντας τους κανονισμούς της Εκκλησίας, χωρίς ντροπή καμία.

judas-getting-30-pieces of silver

Παρά αυτές τις προειδοποιήσεις, πολλοί βρίσκουν δελεαστικές τις Μασωνικές υποσχέσεις να <<ανήκουν>> σε ένα <<σωματείο>> που θα τους προσφέρει κοσμικό πλούτο και δύναμη. Η προδοσία του Ιούδα για 30 αργύρια (η τιμή ενός σκλάβου τότε) δείχνει πως η προδοσία της Πίστεως και Πατρίδος δεν είναι κάτι το καινούργιο. Το ότι τα Μασωνικά σωματεία προωθούν <<φιλανθρωπικά>> έργα είναι αμφισβητήσιμα από απόψεως της Αγία γραφής. Οταν ο Ιούδας επέστρεψε τα 30 αργύρια, ακόμη και οι δολοφόνοι Αρχιερείς του Τέμπλου θεώρησαν ακατάλληλο να επιστραφούν <<χρήματα αίματος>> στο ταμείο, και τα μεταχειρίστηκαν για την αγορά ενός κτήματος για να θάβονται οι ξένοι. Επομένως η φιλανθρωπία δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται ως <<μάσκα>> προδοσίας, και δεν ακυρώνει την αμαρτία. Επιπλέον η Αγία γραφή διδάσκει να μη επιδεικνύουμε τις προσωπικές μας δωρεές για να μας τιμούν και επαινούν οι άνθρωποι, αλλά ο Θεός.

Πολλές φορές ακούσαμε τα κηρύγματα του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου περί Ορθοδόξου Πίστεως, στα οποία υποστήριζε έντονα την Ελληνική εθνική υπερηφάνια. Μιλούσε με προφανή πεποίθηση, αλλά και με πλήρη γνώση των Μασωνικών δεσμών στην Ελλάδα και στην σημερινή Ορθόδοξη Εκκλησία της, καθώς αυτός ο ίδιος είναι ένας κρίκος σ’ αυτές τις αλυσίδες. Αυτό είναι σαφής σύγκρουση συμφερόντων και παραβίασης της Βυζαντινής Παράδοσης του <<Δικέφαλου Αετού>> που συμβολίζει την Εκκλησία και το Κράτος να κοιτάζουν σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις ενώ ενώνονται σε ένα σώμα.

Πως μπορεί λοιπόν ένας Ορθόδοξος Ιεράρχης να δεχθεί ένα Μασωνικό μετάλλιο και τον βαθμό του Μεγάλου Διοικητή χωρίς να ξεπερνά τα όρια; Πως μπορεί να διατηρεί την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του υπηρετώντας δύο κύριους; Eίναι ξεκάθαρο ποιόν κύριο προτιμά και ποιόν περιφρονεί εφόσον συμβιβάζει την Ορθόδοξη Πίστη για να κάνει χατίρια σ’ αυτούς που του χάρισαν σαν αντάλλαγμα δύναμη, πλούτο και αναγνώριση – μεταλλεία τιμής και συμμετοχή στα σύγχρονα σωματεία.

Η Ελλάδα, το λύχνο της Δημοκρατίας και της Ορθοδοξίας, αποτελεί απειλή για τις αρχές και τους στόχους της Μασωνίας, η οποία φαίνεται να είναι αποφασισμένη να την καταστρέψει και να την αντικαταστήσει από μέσα, με τις επιθέσεις της στην κυβέρνησή της, στην οικονομία της, και με τις δαιμονικές Οικουμενιστικές καινοτομίες, κάτι το οποίο ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια. Εάν επιτρέψουμε στην Μασωνία να συνεχίσει, θα έχει το ίδιο τελικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και στην Ορθοδοξία με αυτό που ήδη είχε στον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο και στους Μασωνικους προκατόχους του και συναδέλφους του –  δηλαδή, απόλυτη αίρεση και διαφθορά, η οποία είναι ήδη ενσωματωμένη με την Ιεραρχία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.

https://orthodoxreflections.com/is-freemasonry-systemic-in-the-greek-orthodox-church/