Home Greek News Αρχές Μαΐου στείλαμε επιστολή στον ΟΗΕ καταγγελοντας το παράνομο Τουρκο-Λυβικό σύμφωνο και την αγνόησαν αναρτώντας το κατάπτυσο μνημόνιο!!!

Αρχές Μαΐου στείλαμε επιστολή στον ΟΗΕ καταγγελοντας το παράνομο Τουρκο-Λυβικό σύμφωνο και την αγνόησαν αναρτώντας το κατάπτυσο μνημόνιο!!!

by _
0 comment 374 views

Αρχές Μαΐου στείλαμε επιστολή στον ΟΗΕ καταγγελοντας το παράνομο Τουρκο-Λυβικό σύμφωνο και την αγνόησαν αναρτώντας το κατάπτυσο μνημόνιο!!!

Αρχές Μαΐου στείλαμε επιστολή στον ΟΗΕ καταγγελοντας το παράνομο ΤουρκοΛυβικο σύμφωνο.

ΓΙΑΤΙ Ο ΟΗΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΡΤΗΣΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ;

ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΛΥΒΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ…. ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ;

Στην ελληνική επιστολή επισημαίνεται ότι με το Μνημόνιο, τις συντεταγμένες του και τον επισυναπτόμενο χάρτη (που περιλαμβάνονται στην επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου Φ. Σινιρογλου της 17ης Μαρτίου και παρατίθεται στη συνέχεια):

– Παραβιάζονται κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και άλλων γειτονικών κρατών

– Παραβιάζεται το αδιαίρετο της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ελλάδας

– Προβάλλεται η ακυρότητα του Μνημονίου καθώς έχει συναφθεί κατά παράβαση της Πολιτικής Συμφωνίας στην Λιβύη

– Τονίζεται ότι η Τουρκία και η Λιβύη δεν έχουν απέναντι η παρακείμενες ακτές και, ως εκ τούτου, δεν έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει γεωγραφική και, συνεπώς ούτε νομική βάση για τη σύναψη συμφωνίας θαλάσσιας οριοθέτησης.

– Απορρίπτεται η «δόλια» και επιλεκτική επίκληση αρχών του Διεθνούς Δικαίου ( όπως «η παρουσία των ελληνικων νησιών στην λάθος πλευρά της μέσης γραμμής» ή η εξαφάνιση των θαλασσίων ζωνών των νησιών εκτος των χωρικών υδάτων τους)

– Ο χάρτης χαρακτηρίζεται εργαλείο « μολυσμένο από τους ίδιους παράνομους ισχυρισμούς τους οποίους έχει ως στόχο να νομιμοποιήσει και καταδεικνύει την προσπαθεια της Τουρκίας « να αναδιαμορφώσει την γεωγραφία της περιοχής αγνοώντας εντελώς την ελληνική επικράτεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών της περιοχής».

– Η Ελλάδα δηλώνει τέλος ότι το Μνημόνιο και ο Χάρτης που το συνοδεύει δεν έχουν νομικές συνέπειες ,δεν μπορεί να γινει επίκληση τους έναντι της Ελλάδας η οποία τονίζει ότι «διατηρεί όλα τα δικαιώματα που έχει ipso facto και ab initio στην συγκεκριμένη περιοχή».


Πηγή >>

Αρχές Μαΐου στείλαμε επιστολή στον ΟΗΕ καταγγελοντας το παράνομο ΤουρκοΛυβικο σύμφωνο.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr