Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Μακρόν αντιαεροπορικά συστήματα!


Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Μακρόν αντιαεροπορικά συστήματα!


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην ωριαία τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Γάλλο ομόλογο του Εμ.Μακρόν, του ζήτησε να πάψει να ΄ναι αντίθετος   στη συμπαραγωγή των συστημάτων  SAMP / T της Eurosam.

Ο Μακρόν απάντησε λέγοντας ότι η Τουρκία πρέπει να αποσαφηνίσει τους στόχους της στη Συρία προτού εξεταστεί η πρόταση του, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο Γάλλο αξιωματούχο..
Η προσέγγιση Ερντογάν, μαζί με τα επανειλημμένα αιτήματα προς τις ΗΠΑ για συστήματα Patriot, δείχνει ότι η Άγκυρα δίνει “κάνει παιχνίδι” με τους Δυτικούς συμμάχους, σε μια περίοδο που έχει κάνει άνω κάτω Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει τους ρωσικούς S-400.

Η προσπάθεια προσέγγισης του Ερντογάν στον Μακρόν είναι μια ακόμη αρνητική επίπτωση του ελληνικού πισωγυρίσματος του περασμένου Ιουλίου, όταν όλα ήταν έτοιμα για ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία κι εμείς ακούσαμε την κυρία Μέρκελ και κάναμε πίσω.

https://www.militaire.gr/o-erntogan-zitise-apo-ton-makron-antiaeroporika-systimata/?fbclid=IwAR2WCY2Q1yV8q0oxrb9jIPyHXM43ZQm72sV32skrA8E3xK_ar7d19wOXL0E