Home Greek News ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ! ΔΙΚΤΥΑ 5G: ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ- ΤΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ! ΔΙΚΤΥΑ 5G: ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ- ΤΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

by _
0 comment 99 views

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ! ΔΙΚΤΥΑ 5G: ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ- ΤΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ


Με τη συναίνεση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την ενεργοποίηση των δικτύων 5G.

Τις προωθούμενες διατάξεις ψήφισαν επί της αρχής οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής και του ΜέΡΑ25, ενώ το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση καταψήφισαν.
Μαζί με τις διατάξεις για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των δομών της χώρας ψηφίστηκε και η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την υποχρεωτική επιβολή της εξ αποστάσεως εργασίας σε ιδιωτικές εταιρίες της Αττικής στο 40% των εργαζομένων. Πρόκειται για προσωρινό μέτρο, που στοχεύει στην ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κλείνοντας τη μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σημείωσε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, είχε προβλεφθεί η δημοπράτηση του φάσματος 5G, πριν από το τέλος του 2020. «Θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας», εξήγησε.

Νέα δίκτυα 5G: Τι προειδοποιούν οι επιστήμονες

Τα δίκτυα 5G αποτελούν την επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας που θα παρέχουν μεγαλύτερες ταχύτητες από τα δίκτυα 4G.

Αν και το ακριβές πρότυπο εκπομπής δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, τα νέα δίκτυα αναμένεται να χρησιμοποιούν πολύ υψηλότερες συχνότητες εκπομπής (μέχρι 30 GHz), οι οποίες επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από τα φυσικά εμπόδια, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Νέας γενιάς κινητά τηλέφωνα και εκατομμύρια νέες κεραίες έξω από τις κατοικίες θα είναι απαραίτητα για την λειτουργία του δικτύου 5G που αναμένεται να γίνει λειτουργικό κυρίως μετά το 2020.

Ομάδα 180 επιστημόνων και γιατρών από 36 χώρες, κάνει έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνοντας την αναστολή της ανάπτυξης των δικτύων 5G μέχρι έως ότου οι πιθανοί κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον να έχουν διερευνηθεί πλήρως από επιστήμονες ανεξάρτητους από τη βιομηχανία.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η προκαλούμενη τεράστια αύξηση στην έκθεση του πληθυσμού σε ασύρματες ακτινοβολίες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, κυτταρικό στρες, αύξηση επιβλαβών ελευθέρων ριζών, γενετικές βλάβες, δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, ελλείψεις στη μάθηση και τη μνήμη, νευρολογικές διαταραχές και αρνητικές επιπτώσεις στη γενική ευημερία των ανθρώπων.

Προτείνουν επίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει προτεραιότητα στην υλοποίηση ενσύρματων ψηφιακών τηλεπικοινωνιών αντί των ασύρματων και να οριστούν νέα όρια συνολικής έκθεσης στα εκατοντάδες είδη ασύρματης ακτινοβολίας στα οποία είμαστε εκτεθειμένοι, με έμφαση στην προστασία των εγκύων και των παιδιών.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%94%ce%af%ce%ba%cf%84%cf%85%ce%b1-5g-%ce%9c%ce%b5-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b5-%cf%84/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr