Home Greek News Λέσβος: Σε δύο αρματαγωγά του πολεμικού ναυτικού θα στεγαστούν 2.000 αλλοδαποί

Λέσβος: Σε δύο αρματαγωγά του πολεμικού ναυτικού θα στεγαστούν 2.000 αλλοδαποί

by _
0 comment 106 views

Λέσβος: Σε δύο αρματαγωγά του πολεμικού ναυτικού θα στεγαστούν 2.000 αλλοδαποί


Ένα επιβατηγό πλοίο και δύο αρματαγωγά θα φιλοξενήσουν περί τους 2.000 μετανάστες που είναι άστεγοι μετά τη χθεσινή πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στη διάρκεια συνέντευξής του, στη Μυτιλήνη, με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, στον καταυλισμό της Μόριας καταστράφηκαν οι χώροι διοίκησης, οι χώροι της Υπηρεσίας Ασύλου κι άλλες διοικητικές εγκαταστάσεις. Επίσης, κάηκε ο χώρος εντατικής θεραπείας της νέας υγειονομικής μονάδας της δομής, ενώ στους χώρους φιλοξενίας του γενικού πληθυσμού έχουν σημειωθεί υλικές καταστροφές, που θα επιδιορθωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κατά τη χθεσινή πυρκαγιά, όπως είπε, προτεραιότητα ήταν η μεταφορά των ασυνόδευτων ανηλίκων σε χώρο εκτός δομής και η εκκένωσή της, για να διασφαλιστούν οι ανθρώπινες ζωές των διαμενόντων και του προσωπικού, ενώ παράλληλα ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας των πολιτών. Συμπλήρωσε δε πως «μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ούτε τραυματίες, ούτε θύματα, ούτε αγνοούμενοι».

Ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε ότι σήμερα κιόλας μεταφέρονται από τη Λέσβο στην ενδοχώρα 400 ασυνόδευτα ανήλικα που είχαν απομείνει στο ΚΥΤ. «Απομένουν 3.500 αιτούντες άσυλο των οποίων οι χώροι διαβίωσης καταστράφηκαν από την πυρκαγιά και για αυτούς λαμβάνουμε έκτακτα μέτρα. Καταρχήν, οι πλέον ευάλωτοι, περίπου 1.000 άτομα, θα διανυκτερεύσουν από σήμερα σε πλοίο, που αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης αργά σήμερα το βράδυ και το οποίο παραχωρεί δωρεάν η εταιρεία Blue Star, την οποία ευχαριστούμε για την προσφορά της.

Επίσης, αύριο αναμένεται να καταπλεύσουν δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, που θα χρησιμοποιηθούν για προσωρινή φιλοξενία αιτούντων άσυλο» ανέφερε.

πηγή: Naftemporiki.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr