Ανακοίνωση ΕΠΟ: «Τελικός Κυπέλλου με τα περσινά ρόστερ και μόνο»


Ανακοίνωση ΕΠΟ: «Τελικός Κυπέλλου με τα περσινά ρόστερ και μόνο»


Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της κατέστησε σαφές ότι ο σαββατιάτικος τελικός Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού θα γίνει με τα περσινά ρόστερ

Αρκετή συζήτηση υπήρξε σχετικά με το αν ΑΕΚ και Ολυμπιακόςθα αγωνιστούν με τα περσινά ή τα νέα ρόστερ στον τελικό του Κυπέλλου το Σάββατο (12/9) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η FIFA είχε ενημερώσει σχετικά την ΕΠΟ ότι οι δύο ομάδες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ποδοσφαιριστές μόνο από τα περσινά ρόστερ, κάτι που κατέστησε σαφές και σε ανακοίνωσή της η ΕΠΟ.

Σε αυτήν τονίζεται πως οι φιναλίστ του τελικού μπορούν να «χρησιμοποιήσουν όσους ποδοσφαιριστές είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των δύο ΠΑΕ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 και μόνον».

Μάλιστα, όπως προσθέτει, ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα ενημερωθούν και εγγράφως γι’ αυτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων σχετικά με τα ρόστερ των φιναλίστ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 2019-2020.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αφού έλαβε γνώση των παρακάτω εγγράφων:
1. της ΕΠΟ στη FIFA από την 2α/09/2020, μετά τη σχετική απόφαση της Ε.Ε./ΕΠΟ της 31ης Αυγούστου 2020 περί αποστολής σχετικού ερωτήματος, αλλά και της απάντησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (επί του ανωτέρω αναφερθέντος θέματος) της 4ης/9/2020.
2. της ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 04/09/2020 προς τη FIFA για το ίδιο θέμα και την απάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στις 07/09/2020, η οποία είναι ταυτόσημη με αυτή προς την ΕΠΟ, και
3. την από 10/09/2020 εισήγηση της Ν. Υ. της ΕΠΟ,
εγκρίνει όπως οι φιναλίστ του τελικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος 2019-2020:
– χρησιμοποιήσουν όσους ποδοσφαιριστές είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των δύο ΠΑΕ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 και μόνον,
– ενημερωθούν εγγράφως από το Τμήμα Μητρώου Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ με την ηλεκτρονική αποστολή των σχετικών λιστών με τα ονόματα των δικαιουμένων συμμετοχής Ποδοσφαιριστών.