ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ(;) ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ; – Ιδού ποιος είναι ο Έλληνας (;) φωτορεπόρτερ που συνοδεύει τον Τούρκο πράκτορα – δημοσιογράφο στο Καστελλόριζο!


ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ(;) ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ;…

Ιδού ποιος είναι ο Έλληνας (;) φωτορεπόρτερ που συνοδεύει τον Τούρκο πράκτορα – δημοσιογράφο στο Καστελλόριζο!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Το ιστολόγιό μας, «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» (GreekNewsOnDemand.com) διακρίνεται από ιδιαίτερη ευαισθησία σε ότι αφορά τα Εθνικά μας Θέματα και ιδίως σε ότι αφορά την Ελληνική Θράκη αλλά και τα νησιά του Αιγαίου μας…

Γι αυτό χθες που έσκασε το θέμα με την επίσκεψη δημοσιογράφων  απεσταλμένων του τουρκικού πρακτορείου Anadolu (https://en.wikipedia.org/wiki/Anadolu_Agency) ή μήπως πρακτόρων της ΜΙΤ στο ακριτικό και πανέμορφο νησί μας Καστελλόριζο είπαμε να το ψάξουμε λίγο το θέμα μέσω των πηγών μας στην Θράκη σε ότι αφορά τον φωτορεπόρτερ Αϊχάν Μεχμέτ που συνοδεύει τον γνωστό δημοσιογράφο πράκτορα TEVFIK DURUL στο Καστελλόριζο. Ο  Αϊχάν Μεχμέτ (AICHAN MECHMET) του Αϊδίν και της Αϊσέ είναι Έλληνας πολίτης, κάτοικος Κομοτηνής αλλά τον περισσότερο χρόνο μένει στην Κωνσταντινούπολη. Γεννήθηκε το 1963 στην Κομοτηνή, το ύψος του είναι περίπου 1,75 και διαμένει σε μία από τις αδιέξοδους παρόδους της Εγνατίας στην Κομοτηνή.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι εμφανίζεται συχνά πυκνά σε αντιτουρκικές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ακόμα και στην Αθήνα φωτογραφίζοντας μάλιστα από κοντά τα πρόσωπα των διαδηλωτών (γιατί άραγε;;;) και ιδεολογικά κινείται μεταξύ αριστεροανταρσίας και εθνοπατριωτισμού (τουρκικού φυσικά)… Το ερώτημά μας είναι γιατί η Ελληνική Πολιτεία τα επιτρέπει όλα αυτά και γιατί δεν αφαιρεί την ιθαγένεια από ορισμένους τύπους… Σημειωτέον ότι  το πρακτορείο Anadolu (https://www.aa.com.tr/)  που εκπροσωπούν οι δύο προαναφερόμενοι, σε πολλές χώρες έχει απαγορευτεί η λειτουργία του ως παραρτήματος – σταθμού της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ)…

 

Εμείς πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι του Καστελλόριζου δεν πρέπει να «τσιμπήσουν» στις προκλήσεις των Τούρκων και να δημιουργήσουν τυχόν επεισόδια σε βάρος των προβοκατόρων αυτών αλλά αντίθετα να τους έχουν από κοντά συνεχώς  με Ελληνικές Σημαίες και μάλιστα να τους κερνάνε ελληνικό καφέ, ελληνικό κρασάκι και καλό ελληνικό φαγητό όπου τους βλέπουν…

Ας θυμηθούμε όμως τι αποκάλυψε το χθεσινό μας ρεπορτάζ για τη δράση των τουρκοπρακτόρων στο Καστελλόριζο…

Ιδού τώρα αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από την δράση του Τουρκόφρονα Έλληνα πολίτη στην Μόρια της Λέσβου…

ΕΡΩΤΗΜΑ: Τι έκανε στην Μόρια της Λέσβου στα τέλη Νοέμβρη του 2019 ο τουρκόφρων Ελληνας φωτορεπόρτερ;… Ποιους τραβάει με την βιντεοκάμερα;…


Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι(;) του Anadolu στο Καστελλόριζο για τους οποίους απειλεί η Άγκυρα

Τούρκος «δημοσιογράφος» του Anadolu αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Καστελόριζο, συνοδευόμενος από μουσουλμάνο Έλληνα φωτογράφο. Οι δημοσιοποίηση των στοιχείων τους έφερε την αντίδραση της Άγκυρας, η οποία απείλησε με αντίποινα σε περίπτωση ου τους συμβεί κάτι.

Τα στοιχεία τους έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα tourkikanea, όπου φωτογράφισε τον Τούρκο δημοσιογράφο TEVFIK DURUL ως υπάλληλο της ΜΙΤ.

Παρακάτω βλέπετε τα στοιχεία διαβατηρίου του.

Ο Durul συνοδεύεται κι από έναν φωτογράφο, ο οποίος είναι Έλληνας πολίτης, κάτοικος Κομοτηνής αλλά τον περισσότερο χρόνο μένει στην Κωνσταντινούπολη.

Ονομάζεται Αϊχάν Μεχμέτ και μάλιστα στο προφίλ του σήμερα το απόγευμα δημοσίευσε φωτογραφία από το καράβι την ώρα που πήγαινε προς το Καστελόριζο.

Συνεχίζοντας την δημιουργία πολεμικού κλίματος η Άγκυρα εφηύρε νέο αφήγημα κατά το οποίο δημοσιογράφοι του Anadolu ταξίδεψαν από τη Ρόδο στο Καστελόριζο και κατά τις τουρκικές εκτιμήσεις κινδυνεύουν επειδή τους ανέφεραν Έλληνες δημοσιογράφοι!

 Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν κατηγόρησε την Ελλάδα για «στοχοποίηση» των εργαζομένων του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων!

Ο Αλτούν, προειδοποίησε την Αθήνα πως θα «πληρώσει το τίμημα» εφόσον κινδυνεύσουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο νησί, για τις ανάγκες του «τουρκικού ρεπορτάζ».

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, μ’ ανάρτησή του στο Twitter κατηγόρησε τις ελληνικές Αρχές πως διέρρευσαν φωτογραφίες και στοιχεία διαβατηρίων των δημοσιογράφων προς τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

«Θα πληρώσετε το τίμημα εάν αυτοί οι Τούρκοι δημοσιογράφοι κινδυνεύσουν. Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει το πρακτορείο «Ανατολή», του οποίου το προσωπικό εργάζεται υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, μέσω απειλών, εκφοβισμού ή δημοσίευσης των προσωπικών τους πληροφοριών», έγραψε ο Αλτούν, συνεχίζοντας:

«Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για υποκίνηση βίας, μέσω ενός φασιστικού ιστότοπου, εναντίον δημοσιογράφων του Anadolou στο Καστελόριζο. Ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι εργάζονται ελεύθερα στην Τουρκία, την οποία η ΕΕ λατρεύει να κάνει μαθήματα για την ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα μέλος της ΕΕ, ενεργεί ως κράτος-μαφία» έγραψε συγκεκριμένα.

Ακολουθώντας πιστά την κυβερνητική γραμμή, δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τουρκικό τύπο, συνεχίζουν την προπαγάνδα περί «στρατικοποίησης» του Καστελόριζου, που -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους- αντιβαίνει τις Διεθνείς Συνθήκες.

Την Τετάρτη, το κρατικό TRT World μάλιστα, κατέγραψε δραστηριότητες της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Καστελόριζο, με ειδική κάμερα από τις απέναντι τουρκικές ακτές στο Κας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του TRT World, τα πλάνα που προβλήθηκαν, δείχνουν Έλληνες στρατιώτες να περιπολούν το νησί.