Home Κορωνοϊος ΚΙΝΑ: ΔΥΟ 14ΧΡΟΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝ! ΕΔΩ ΘΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ!

ΚΙΝΑ: ΔΥΟ 14ΧΡΟΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝ! ΕΔΩ ΘΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ!

by _
0 comment 169 views

ΚΙΝΑ: ΔΥΟ 14ΧΡΟΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝ! ΕΔΩ ΘΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ!


Νεκρά έπεσαν δύο παιδιά στην Κίνα, με διαφορά μιας εβδομάδας το ένα από το άλλο, τα οποία έκαναν γυμναστική φορώντας μάσκα, όπως μεταδίδει η New York Post.

Οι μαθητές, 14 ετών και οι δύο, κατέρρευσαν ενώ έτρεχαν στη διάρκεια μιας εξέτασης για τη σωματική τους κατάσταση.

Ο ένας συμμετείχε μόλις για μερικά λεπτά στο μάθημα φυσικής αγωγής πριν καταρρεύσει, στις 24 Απριλίου, στο σχολείο Dancheng Caiyuan στην επαρχία Henan.

«Φορούσε μάσκα ενώ έτρεχε, ξαφνικά έπεσε προς τα πίσω και χτύπησε το κεφάλι του στο έδαφος» περιγράφει ο πατέρας του. Οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, αλλά μάταια.

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου, ο 14χρονος έπεσε νεκρός από καρδιακή ανακοπή, αλλά δεν έγινε νεκροψία. Ο πατέρας του πιστεύει πως το ότι φορούσε μάσκα, όπως επιβαλλόταν στο σχολείο μετά την κρίση του κορονοϊού, έπαιξε ρόλο στον αιφνίδιο θάνατό του.

«Υποψιάζομαι πως έγινε επειδή φορούσε μάσκα, δεν μπορεί να ήταν άνετο να τρέχει κανείς με τη μάσκα» λέει.

Πάντως η καθηγήτρια Ιατρικής Cao Lanxiu, από το πανεπιστήμιο Shaanxi, εκτιμά πως δεν είναι πιθανό η μάσκα να προκάλεσε ασφυξία στο παιδί. «Δεν πιστεύω πως ήταν η μάσκα που προκάλεσε αυτόν ον αιφνίδιο θάνατο» λέει, αν και μόνο η νεκροψία θα το ξεκαθάριζε με ασφάλεια.

Έξι μέρες μετά τον θάνατο του μαθητή, ακόμα ένας κατέρρευσε και πέθανε στο σχολείο Xiangjun Future Experimental School στην επαρχία Hunan. Φορούσε κι εκείνος μάσκα και έτρεχε ένα χιλιόμετρο στο πλαίσιο εξέτασης. Δεν είναι σαφές εάν έχει δοθεί εντολή για νεκροψία.

Παρότι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι μάσκες έπαιξαν ρόλο σε κάποιον από τους θανάτους, ή και τους δύο, πολλά σχολεία ακύρωσαν τις εξετάσεις σωματικής αγωγής.


(τίτλος: παραλλαγμένος)

https://indobserver.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr