Ο Χ.Ακάρ επιβεβαιώνει τη συνέχιση τουρκικών ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα: «Θα συνεχίσουμε επ’αόριστον τις έρευνες»


Ο Χ.Ακάρ επιβεβαιώνει τη συνέχιση τουρκικών ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα: «Θα συνεχίσουμε επ’αόριστον τις έρευνες»


Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, με νέες εμπρηστικές δηλώσεις στο πρακτορείο Anadolu, επιβεβαίωσε πως οι τουρκικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα συνεχιστούν επ’αόριστον.

Είναι φανερό πως η Τουρκία δεν έχει καμία διάθεση αποκλιμάκωσης και θέλει διάλογο υπό την παρουσία των ερευνητικών της σκαφών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας. Εχουμε τη δύναμη και τη θέληση και το λέμε και σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες όσο χρειαστεί, μέχρι ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες. Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο ή περιορισμός.

Εμείς ασκούμε τα δικαιώματά μας, κάνουμε συγκεκριμένες τεχνολογικές εργασίες εκεί. Οσο χρειαστεί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις έρευνες. Το υπουργείο Ενέργειας κάνει τις εργασίες κι εμείς ως Ένοπλες δυνάμεις είμαστε εκεί. Δεν έχει καμία διακοπή», ανέφερε.

O Τούρκος ΥΠΑΜ χαρακτήρισε «παράλογη» την επέκταση των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα, ενώ αναφορικά με τις ναυτικές ασκήσεις της Τουρκίας τόνισε ότι «οι ΝΑVTEX θα συνεχιστούν μέχρι να τελειώσουν οι έρευνες». Και σε έντονο ύφος τόνισε ότι «δεν θα παραχωρήσουμε ούτε μια σταγόνα νερού», προειδοποιώντας ότι «οποιαδήποτε παρενόχληση κατά των συμφερόντων μας θα έχει τίμημα».

Ο Χουλουσί Ακάρ, κατηγόρησε την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αναφορικά με τη συμφωνία για οριοθέτηση της ΑΟΖ, τονίζοντας ότι «έχασαν και οι δυο τους», «Η εγωιστική προσέγγιση της Ελλάδας βλάπτει τον εαυτό της και τους πολίτες της»

«Είμαστε υπέρ των συνομιλιών για το Αιγαίο. Ας μιλήσουμε. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, θέλουμε ειρήνη και ηρεμία, αλλά θέλουμε επίσης τα δικαιώματά μας και τον νόμο μας. Εάν οι Έλληνες ομόλογοι μας το αποφασίσουν τις επόμενες μέρες, θα χαρούμε να τους φιλοξενήσουμε εδώ».

Μάλιστα το ANADOLU μετέδωσε τις δηλώσεις του για διάλογο στα ελληνικά.

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/909212_hakar-tha-synehisoyme-tis-ereynes-epaoriston-egoistiki-i-ellada


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from pronews

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
www.pronews.gr/amyna-asfaleia...