Ο Μακρόν “καπέλωσε” την Μέρκελ…


Ο Μακρόν “καπέλωσε” την Μέρκελ…


Εδώ και αρκετούς μήνες έχει ξεκάθαρα διαφανεί η άρνηση της Γαλλίας να συνεχίσει να αποδέχεται ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, την Γερμανία. Τούτο έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο στην κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία, με τις απειλητικές διαθέσεις της κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, κρατών – μελών της ΕΕ. Όπου η Γερμανία, έχοντας τεράστια οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία, αλλά κι επειδή παραδοσιακά είναι φίλες χώρες, αφού τις ενώνει εκτός των άλλων κι ο υπέρμετρος σωβινισμός τους και ο μεγαλοϊδεατισμός τους, τάσσεται με την πλευρά της Τουρκίας κι όχι με την πλευρά των “εταίρων” της, Ελλάδος και της Κύπρου!

Αντίθετα ο Εμανουέλ Μακρόν, επειδή τα γαλλικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή είναι απέναντι από τα γερμανικά και τα αμερικανικά, έδωσε απόλυτη και έμπρακτη στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο!

Έτσι, από την πρώτη στιγμή διαφάνηκε ότι η κόντρα Γαλλίας – Γερμανίας θα ήταν απρόβλεπτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ! >> https://egerssi.gr/%ce%b7-%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b1%ce%b2%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%85-22-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-2020/


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from egerssi

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
egerssi.gr/%ce%b7-%cf%84%...