Άνθρακας ο θησαυρός: Και το 2019 ο Ερντογάν πανηγύριζε για κοίτασμα φυσικού αερίου


Άνθρακας ο θησαυρός: Και το 2019 ο Ερντογάν πανηγύριζε για κοίτασμα φυσικού αερίου

Παναγιώτης Σαββίδης

Χρήστες των social media, αναμεσά τους και Τούρκοι, αναδημοσιεύουν τα σχετικά δημοσιεύματα τρολάροντας τον Ταγίπ Ερντογάν

Ταγίπ Ερντογάνκαι οι Τούρκοι μπορούν να πανηγυρίζουν για την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίουστη χώρα τους, αλλά δεν είναι πρώτη φορά που ο θησαυρός αποδεικνύεται τελικά… άνθρακας. Παρόμοιες ανακοινώσεις είχαν κάνει και πέρυσι, για επίσης για την περιοχή της ανατολικής Θράκης, αλλά τελικά αποδείχθηκαν -για μία ακόμη φορά- επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης Ερντογάν.

Έτσι, τον Μάιο του 2019 τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν ανακοινώσει «20 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου» στην ανατολική Θράκη, ενώ το Νοέμβριο του ίδιου έτους «286 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου» στην Ραιδεστό.

Χρήστες των social media, αναμεσά τους και Τούρκοι, αναδημοσιεύουν τα σχετικά δημοσιεύματα του 2019, τρολάροντας τον Ταγίπ Ερντογάν που παρά τις πανηγυρικές του δηλώσεις περί 800 δισ. κυβικά μέτρων, το Διεθνές Ινστιτούτο Αναλύσεων «Eurasia Group» θεωρεί πως το συγκεκριμένο κοίτασμα αγγίζει μόλις το μισό και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Τουρκίας για μόλις 7-8 χρόνια. Παράλληλα θεωρεί εξαιρετικά φιλόδοξο το σχέδιο για παραγωγή φυσικού αερίου το 2023.


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from twitter

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
twitter.com/candundaradasi...