Home Greek News Γαλλικη φημεριδα Liberation: Είμαστε όλοι Έλληνες Ευρωπαίοι ! ! ! (Αυτο μαλλον πονεσε στους Τουρκοναζι)

Γαλλικη φημεριδα Liberation: Είμαστε όλοι Έλληνες Ευρωπαίοι ! ! ! (Αυτο μαλλον πονεσε στους Τουρκοναζι)

by _
0 comment 240 views

Γαλλικη φημεριδα Liberation: Είμαστε όλοι Έλληνες Ευρωπαίοι ! ! ! (Αυτο μαλλον πονεσε στους Τουρκοναζι)


Άρθρο μήνυμα σε όλη την Ευρώπη από την μεγάλη γαλλική εφημερίδα – «Θορυβώδης γείτονας που κάνει κύκλους με το όπλο στο χέρι» ο Ερντογάν….

Ο Μακρόν «έσωσε την τιμή της Ευρώπης» – Αμείλικτα ερωτήματα για τη Γερμανία

Άρθρο μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Liberation.

 

Με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες Ευρωπαίοι» ο ευρωβουλευτής Daniel Cohn-Bendit, Ευρωβουλευτή και ο διευθυντής της ελληνογαλλικής ορχήστρας Διονύσης Δερβιτσιώτης-Μπουρνιάς αποδομούν τα επιχειρήματα Ερντογάν, χαρακτηριζουν τη στήριξη Μακρόν στην Ελλάδα ως κίνηση που «έσωσε την τιμή της Ευρώπης» και καλούν τη Γερμανία να πάρει θέση.

Οι δύο αρθρογράφοι ξεκινούν την αφήγησή τους από τον Δεκέμβριο του 2017 όταν 24 ώρες πριν την τότε επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προτείνει την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης για την ελληνοτουρκική συνοριακή γραμμή με αυτό το «καινοτόμο» επιχείρημα: «Πώς θα μπορούσαν τα νησιά του Αιγαίου να είναι ελληνικά, όταν η Τουρκία είναι σε απόσταση ακοής;».

Όπως σημειώνουν «από τις 11 Αυγούστου, δεκάδες τουρκικά στρατιωτικά πλοία που συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, διασχίζουν τα νερά της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, άρα και ευρωπαϊκής, στο Αιγαίο Πέλαγος».

Οι δύο συντάκτες του άρθρου χαρακτηρίζουν τον Τούρκο πρόεδρο ως έναν θορυβώδη γείτονα, ο οποίος, «αφού ζήτησε επίσημα να καταλάβει ένα μεγάλο μέρος του διαμερίσματός σας με το πρόσχημα ότι η φωνή του ακούγεται μακριά, κάνει τώρα κύκλους, με το όπλο στο χέρι, στο πεζοδρόμιο σας, πλησιάζοντας την μπροστινή πόρτα».

πηγη 

https://apagoreuetai-group.blogspot.com/2020/08/liberation.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr