Home Greek News Πληροφορίες για παρέμβαση Πούτιν στα ελληνοτουρκικά

Πληροφορίες για παρέμβαση Πούτιν στα ελληνοτουρκικά

by _
0 comment 148 views

INTIME NEWS

Πληροφορίες για παρέμβαση Πούτιν στα ελληνοτουρκικα


Έτοιμη να μεσολαβήσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η Ρωσία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.  

Η πρόταση -όπως αναφέρει το ρεπορτάζ- πρωτοδιατυπώθηκε με την μορφή νύξης κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν στα τέλη Ιουλίου ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Μόσχα δηλαδή προσέφερε να αξιοποιήσει την ειδική σχέση που έχουν πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να βολιδοσκοπήσει τη τουρκική ηγεσία, προκειμένου να αναλάβει η ρωσική διπλωματία δράση.

Διπλωματικές πηγές λένε ότι πρόκειται για ευγενική υπενθύμιση ότι η πρόταση της Μόσχας είναι «ζωντανή». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, από ελληνικής πλευράς δεν υπάρχει συνέχεια.

Πλέει και πάλι προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

Νοτιοδυτική πορεία ακολουθεί για ακόμα μία φορά το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis που συνοδεύεται από πολεμικά πλοία και κατευθύνεται και πάλι προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το πλοίο αφού έφτασε στο βορειοανατολικό άκρο της θαλάσσιας περιοχής που έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία έστρεψε δυτικά νοτιοδυτικά, χαράσσοντας πορεία για την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Κινείται με ταχύτητα περίπου 4,7 κόμβων.

Δείτε τη θέση του Oruc Reis λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής:

Δείτε ΕΔΩ πού βρίσκεται το Oruc Reis.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής (16/08), το τουρκικό ερευνητικό εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Επικοινωνιακό σόου της Άγκυρας με το Kemal Reis

Την αποχώρηση της τουρκικής φρεγάτας Kemal Reis από τον στολίσκο που συνοδεύει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis στις κινήσεις του εντός της περιοχής που έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Άγκυρα, θέλησε να δικαιολογήσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη φρεγάτα προστατεύει πλέον το Barbaros στην Κύπρο.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας θέλοντας να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το περιστατικό με το «Kemal Reis», που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την ελληνική φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», με ένα προπαγανδιστικό tweet έκανε γνωστό ότι αποχώρησε από τον στόλο του Oruc Reis, για να συμμετάσχει στην «επιχείρηση Μεσογειακή Ασπίδα».

Όπως αναφέρει το tweet η εν λόγω άσκηση πραγματοποιείται μαζί με το Λιμενικό των Τουρκοκυπρίων και το Kemal Reis συνόδευσε το Barbaros στην Κύπρο.

Μάλιστα το τουρκικό Υπ. Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα 4 φωτογραφίες του «Kemal Reis» από τη συγκεκριμένη άσκηση, στην οποία υποτίθεται ότι συμμετείχε. Από ότι φαίνεται πρόκειται είτε για φωτογραφίες που έχουν υποστεί επεξεργασία ή πρόκειται για παλαιότερες εικόνες.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr