Home Greek News Σε ισχύ τα μέτρα στην Πάρο: Υπάκουοι οι επιχειρηματίες, χάος στα πλοία της γραμμής

Σε ισχύ τα μέτρα στην Πάρο: Υπάκουοι οι επιχειρηματίες, χάος στα πλοία της γραμμής

by _
0 comment 106 views

Σε ισχύ τα μέτρα στην Πάρο: Υπάκουοι οι επιχειρηματίες, χάος στα πλοία της γραμμής

Λίνα Κεκέση

Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού σε Πάρο – Αντίπαρο – Τι δηλώνει ο δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος  στο protothema

Την ώρα που οι ντόπιοι Παριανοί τηρούν τα νέα μέτρα, φαίνεται να μη συμβαίνει το ίδιο και στα πλοία της γραμμής όπου πολλοί τουρίστες δεν φορούν μάσκες και δεν τηρούν τις αποστάσεις.

Εναρμονισμένοι με τις συνθήκες και τα νέα μέτρα εμφανίζονται ωστόσο, οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της Πάρου παρά το γεγονός ότι, ειδικά για τους επιχειρηματίες, τα μέτρα θεωρούνται άδικα, καθώς όπως εκτιμούν,  πλήττουν την οικονομία τους.

Οι εικόνες συνωστισμού των προηγούμενων ημερών, με αποτέλεσμα κάποιοι ασυνείδητοι να περάσουν αυτόφωρο,  αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού ανάγκασαν την κυβέρνηση να εξαγγείλει αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς του COVID-19.

Μετά τις ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, οι Παριανοί δείχνουν να εφαρμόζουν κατά γράμμα τα νέα μέτρα, έχοντας βέβαια και τις συστάσεις της αστυνομίας η οποία παρακολουθεί την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Ο δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος εξήγησε στο protothema ότι αν και τα μέτρα «χτυπούν« την επιχειρηματικότητα ωστόσο είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. «Το νησί μας ήταν και είναι θωρακισμένο. Τα μέτρα αυτά ήταν λίγο άδικα γιατί είμαστε ένα ασφαλές νησί. Κάποιοι επαγγελματίες τις προηγούμενες ημέρες δεν ήταν τόσο ευσυνείδητοι όσο θα έπρεπε και από την άλλη είναι δύσκολο να τιθασεύσεις τη νεολαία μέσα και έξω από τα μαγαζιά. Η αστυνομία έκανε και συνεχίζει να κάνει καθημερινούς ενδελεχείς ελέγχους και κάποιοι από τους επαγγελματίες χρειάστηκε να περάσουν αυτόφωρο, τις προηγούμενες ημέρες. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή τα μέτρα τηρούνται και μάλιστα βλέπω ακόμα και στο δρόμο πολίτες να κυκλοφορούν φορώντας τις μάσκες τους και να τηρούν τις αποστάσεις. Είμαστε ασφαλές νησί και με τα μέτρα που πάρθηκαν θεωρώ ότι είμαστε ακόμα πιο ασφαλείς. Οι επιχειρηματίες φαίνεται ότι τηρούν το ωράριο αλλά και η αστυνομία περνά από τα μαγαζιά και τους ενημερώνει ότι πρέπει να κλείσουν. Είναι ένα πρόβλημα που χτυπάει την οικονομία του νησιού και για αυτό ζητώ από την κυβέρνηση , οι επαγγελματίες που πλήττονται από αυτά τα μέτρα να χρηματοδοτηθούν και να επιχορηγηθούν για αυτά που θα χάσουν. Οι νέοι άνθρωποι έπαιρναν τις μπύρες τους στο χέρι, έφευγαν από τα μαγαζιά και πήγαιναν στην παραλία.Με τα καινούργια μέτρα όμως δεν συμβαίνει αυτό, χτες το βράδυ έβλεπες μικρές παρέες με αποστάσεις. Τώρα είναι περιορισμένοι. Αυτά τα μέτρα χτυπούν την επιχειρηματικότητα του νησιού μας αλλά ουσιαστικά είναι προς όφελος της ασφάλειας του πολίτη», λέει ο δήμαρχος της Πάρου.

Τα μέτρα που ισχύουν για δέκα μέρες σε Πάρο και Αντίπαρο

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ. Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

*Φωτογραφία από  fonitisparou.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr