Home Greek News ΠΟΥ το Σεπ. του…’19: Σενάριο για πιθανή πανδημία που απειλεί να σκοτώσει 80 εκατ. άτομα σε λιγότερο από 36 ώρες

ΠΟΥ το Σεπ. του…’19: Σενάριο για πιθανή πανδημία που απειλεί να σκοτώσει 80 εκατ. άτομα σε λιγότερο από 36 ώρες

by _
0 comment 179 views

ΠΟΥ το Σεπ. του…2019: Σενάριο για πιθανή πανδημία που απειλεί να σκοτώσει 80 εκατ. άτομα σε λιγότερο από 36 ώρες…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ! >>  COVID-300: Τα είχαν περάσει ΟΛΑ στην ανθελληνική Βουλή πριν ακόμη κηρυχθεί η ψευτο-πανδημία του ΨΕΥΔΟ-κορωνοϊού!….


ΣΧΟΛΙΑ:

Για να δούμε λοιπόν, το κατά πόσον ΔΕΝ είναι ή ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ η Απάτη – Πλάνη του “κορωνοϊού”:

Άρθρον που δόθηκε στην δημοσιότητα την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, της “θυγατρικής” του Π.Ο.Υ. που ονομάζεται “Συμβούλιο Παρακολούθησης Παγκόσμιας Ετοιμότητας”. “Καθ΄όλου παγκοσμιοποιητικός ο τίτλος”..
Αυτό από μόνο του Αποδεικνύει ότι κάτι παραπάνω γνώριζαν, ενώ μας λένε ότι αντιμετωπίζουμε “πρωτόγνωρες καταστάσεις”. Πρωτόγνωρον είναι το βάθος της συνωμοσίας (για κάποιους)…
Να περιμένουμε τα χειρότερα από πιθανόν στοχευμένον βιοχημικόν πόλεμον. Αυτοί είναι ικανοί να το πράξουν για να επαληθεύσουν τις προφητείες τους.

Γιάννης Σερέτης


ΠΟΥ: Σενάριο για πιθανή πανδημία που απειλεί να σκοτώσει 80 εκατ. άτομα σε λιγότερο από 36 ώρες

Μαίρη Μπιμπή  

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πρώτη έκθεση που συνέταξε το Συμβούλιο Παρακολούθησης Παγκόσμιας Ετοιμότητας του ΠΟΥ, «ένας ταχέως εξαπλούμενος αναπνευστικός παθογόνος παράγοντας θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού»

Απροετοίμαστη είναι η ανθρωπότητα για μια παγκόσμια πανδημία που θα μπορούσε να αφανίσει 80 εκατομμύρια άτομα σε λιγότερο από 36 ώρες και μαζί το 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σύμφωνα με νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πρώτη έκθεση που συνέταξε το Συμβούλιο Παρακολούθησης Παγκόσμιας Ετοιμότητας του ΠΟΥ, «ένας ταχέως εξαπλούμενος αναπνευστικός παθογόνος παράγοντας θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, ενδεχομένως αφανίζοντας εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο».

«Εάν είναι αληθεύει η θεωρία ότι ‘το παρελθόν είναι ο πρόλογος του μέλλοντος’, τότε υπάρχει πραγματική απειλή μιας ταχέως μεταδιδόμενης, εξαιρετικά θανατηφόρου πανδημίας εξαιτίας ενός αναπνευστικού παθογόνου που θα σκοτώσει 50 με 80 εκατομμύρια ανθρώπους και θα ‘σβήσει’ σχεδόν το 5% της παγκόσμιας οικονομίας. Μιας τέτοιας κλίμακας παγκόσμια πανδημία θα είναι καταστροφική, προκαλώντας χάος, αστάθεια και ανασφάλεια. Ο πλανήτης δεν είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», αναφέρεται στην έκθεση, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Κι ενώ φυσικά οι χώρες που δεν διαθέτουν βασικές δομές φροντίδας υγείας διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες, όλες οι χώρες είναι τελικά ευάλωτες, τονίζεται στο κείμενο.

Σύμφωνα και με εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, αν μια παγκόσμια πανδημία όπως αυτή της ισπανικής γρίπης του 1918 συμβεί σήμερα θα κοστίσει περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο πληθυσμός της Γης είναι τετραπλάσιος και η μετακίνηση των πληθυσμών ευκολότερη.

«Παρόλο που οι εξελίξεις στην Επιστήμη και την Τεχνολογία έχουν επιτρέψει να συντελεστεί πρόοδος στην Δημόσια Υγεία, ευνοούν επίσης τη δημιουργία ή αναπαραγωγή δυνητικά επικίνδυνων μικροοργανισμών σε εργαστηριακές συνθήκες – κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία εάν απελευθερωθούν σκόπιμα», αναφέρεται επίσης στην έκθεση, πιέζοντας για παγκόσμια ετοιμότητα.

«Ο κόσμος κινδυνεύει, αλλά συλλογικά έχουμε ήδη τα εργαλεία για να σώσουμε τον εαυτό μας και τις οικονομίες μας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ηγεσία και η προθυμία να ενεργήσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά», καταλήγει η έκθεση.

Η συντακτική επιτροπή της έκθεσης λοιπόν ενθαρρύνει τη δημιουργία συστημάτων που θα ανιχνεύουν και θα ελέγχουν αποτελεσματικά τα ξεσπάσματα ασθενειών, ως ένα προληπτικό μέσο που θα οδηγήσει σε παγκόσμια ετοιμότητα.

«Εδώ και πολύ καιρό έχουμε επιτρέψει ένα δημιουργείται ένας κύκλος πανικού και αμέλειας σε ότι αφορά στις πανδημίες: εντείνουμε τις προσπάθειες όταν υπάρχει σοβαρή απειλή και μετά γρήγορα ξεχνάμε την απειλή όταν αυτή έχει πια υποχωρήσει. Είναι πια ώρα να αναλάβουμε δράση», υπογραμμίζεται στην αναφορά του ΠΟΥ.

Προτείνονται μάλιστα συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων, την ενίσχυση των συντονιστικών συστημάτων από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την ανάπτυξη ισχυρών συστημάτων ετοιμότητας ανά χώρα.

πηγη >> ygeiamou.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr