Home ΔΙΕΘΝΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ – O ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ΑΕΠ

ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ – O ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ΑΕΠ

by _
0 comment 168 views

ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ – O ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ΑΕΠ


Τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί σημείωσε η οικονομία της Βρετανίας μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου με το lockdown για τον κορωνοϊο να ωθεί τη χώρα επίσημα σε ύφεση με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ της για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο .

H οικονομία της Βρετανίας κατέγραψε πτώση-ρεκόρ της τάξης του 20,4% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου με τα νοικοκυριά να μειώνουν δραστικά τις δαπάνες καθώς έκλεισαν τα καταστήματα, ενώ μειωνόταν η βιομηχανική παραγωγή. Την ίδια περίοδο άλλες μεγάλες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία έχασαν περίπου το 10% της οικονομικής τους παραγωγής, ενώ η Ιταλία το 12%, η Γαλλία το 14% και η Ισπανία το 19%. Η βουτιά του β’  τριμήνου ακολουθεί την συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 2,2% το α’ τρίμηνο.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας η οικονομία της εμφάνισε σημάδια ανάκαμψης τον Ιούνιο όταν χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα, άνοιξαν τα καταστήματα και τα εργοστάσια ανέβασαν τους ρυθμούς παραγωγής.

Πηγή >> https://www.makeleio.gr

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr