Home Greek News Στους 8 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια – Ευθύνες στους μετεωρολόγους επιρρίπτει ο Χαρδαλιάς!

Στους 8 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια – Ευθύνες στους μετεωρολόγους επιρρίπτει ο Χαρδαλιάς!

by _
0 comment 190 views

Στους 8 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια – Ευθύνες στους μετεωρολόγους επιρρίπτει ο Χαρδαλιάς!


Στους οχτώ ανέρχονται οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, βρέθηκε το πτώμα του 70χρονου άνδρα που αγνοείτο, στον Κάλαμο. Όλη τη νύχτα συνεχίζονταν οι έρευνες για τον άτυχο άνδρα που αγνοούνταν από το πρωί της Κυριακής, μετά τη θεομηνεία.

Ο εν λόγω άνδρας, όπως αναφέρει το Λιμενικό, από την ορμή του νερού κατέληξε στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή Λευκαντίου. Νωρίτερα, επτά ακόμη άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο ηλικιωμένοι, ένα βρέφος οκτώ μηνών, μία 38χρονη γυναίκα και ακόμη ένας άνθρωπος που δεν έχει ταυτοποιηθεί, είχαν ανασυρθεί νεκροί.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επιρρίπτει ευθύνες για την τραγωδία στους μετεωρολόγους, κατηγορώντας τους ότι έκαναν λάθος πρόβλεψη, αναφέροντας χαρακτηριστικά στη δήλωσή του «Δυστυχώς, η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη και χτύπησε και στον τομέα των υποδομών. Η πρόβλεψη που είχαμε έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά μέσα σε έξι ώρες. Δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη. Θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά.»

Απάντηση στις δικαιολογίες του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας ότι έφταιγαν οι μετεωρολόγοι που δεν είχαν προβλέψει σωστά την ένταση του φαινομένου στην Εύβοια, έδωσε με ανάρτησή του ο ο μετεωρολόγος και Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς. Ο κ. Κολυδάς, επισημαίνει ότι για την Κεντρική Εύβοια είχε βγει «πορτοκαλί προειδοποίηση» καθώς τα προγνωστικά έδιναν 72 χιλιοστά βροχής.

Ο μετεωρολόγος, που εξηγεί ότι απαντά από το προσωπικό του ιστολόγιο διότι βρίσκεται σε διακοπές, παραθέτει τα σχετικά στοιχεία και σημειώνει ότι «οι επίγειες μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς σταθμούς, τα ραντάρ και από δορυφόρους πάντοτε παρουσιάζουν διαφορές μεταξύ τους, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα διάφορα μετεωρολογικά μοντέλα πρόβλεψης. Όλοι όσοι ασχολούνται με την Πολιτική Προστασία το γνωρίζουν και πρώτοι από όλους οι μετεωρολόγοι. Οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ γνωρίζουν τα υπέρ και τα κατά των μοντέλων, δεν τους εκπλήσσουν οι αποκλίσεις, γι’ αυτό αξιολογούν όλες τις παραμέτρους και πολλές φορές εκδίδουν έκτακτο δελτίο προειδοποίησης ακόμη και σε περίπτωση που τα προγνωστικά όρια βρίσκονται κάτω από τις ισχύουσες οριακές τιμές».

Όπως τονίζει, «στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως το έκτακτο δελτίο τηρούσε τα όρια χαρακτηρισμού του με πορτοκαλί δείκτη προειδοποίησης και θεωρείται ατυχής η έκφραση που διατυπώθηκε ότι “δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη”… Προσωπική μου άποψη είναι ότι η δήλωση αυτή, εκτός από ατυχής, είναι και άδικη για όσους υπηρετούν την επιστήμη αλλά και την πολιτεία».


Με πληροφορίες από το efsyn.gr και το tvxs.gr.

Πηγή >> opoligrafos.gr


Tags: 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr