Home Greek News Να γίνει η Γαλλία… η Ιθάκη μας

Να γίνει η Γαλλία… η Ιθάκη μας

by _
0 comment 111 views

Να γίνει η Γαλλία… η Ιθάκη μας


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Παρά τα έντονα σημάδια αποκλιμάκωσης της κρίσεως, που η Τουρκία δημιούργησε στο Αιγαίο πέλαγος με την Navtex που εξέδωσε στις 21 Ιουλίου δεσμεύοντας για έρευνες μέχρι τις 2 Αυγούστου, περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εν τούτοις συνεχίζει τις προκλητικές κινήσεις της με όλα τα θεσμικά της όργανα!

Αρχικά ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με την Ισπανίδα ομόλογό του Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια, πριν λίγες ημέρες, έκανε φιέστα νέων εμπρηστικών δηλώσεων, λέγοντας για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί:

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές, όπως το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, τους ταιριάζουν. Εμείς σεβαστήκαμε (;;;) την ελληνική σημαία ακόμη κι όταν πετάξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Τέτοιο έθνος είμαστε. Όλοι πρέπει να σεβαστούν την απόφαση που πήραμε»!

Στην ίδια συνέντευξη, διέκοψε απρεπώς την Ισπανίδα ΥΠΕΞ, όταν εκείνη ανέφερε πως:

«Για μας είναι σημαντικό το πνεύμα αυτού του μεγάλου μνημείου της Αγίας Σοφίας να διατηρηθεί και να παραμείνει μέρος της κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας»!

Διακόπτοντάς την και λέγοντας ο Μελβούτ Τσαβούσογλου:

«Η Αγία Σοφία είναι τζαμί από το 1453 και μουσείο 86 χρόνια. Αυτό είναι ζήτημα κυριαρχίας της Τουρκίας. Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε αυτή την αντίδραση της Ελλάδας»!

Ακολούθησαν οι προκλητικές επισημάνσεις του αντιπρόεδρου της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet, όπου αναφέρθηκε στις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας και οι οποίες είναι, η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, στο παιχνίδι της Ελλάδος με την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο, και η καταπάτηση από την Ελλάδα της συμφωνίας της Τουρκίας με τη Λιβύη!

Ωστόσο, με μεγάλη θρασύτητα επικαλέστηκε γενοκτονία του μουσουλμανικού λαού στην Κρήτη (;;;), προειδοποιώντας ότι, όποιος θέλει να κόψει την ανάσα στην Τουρκία, θα του κοπεί του ίδιου! Επίσης βαθυστόχαστα μας απείλησε, λέγοντας, πως ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει!
Δεν ξέχασε βέβαια να δηλώσει, ότι η Τουρκία είναι σήμερα μια περιφερειακή δύναμη στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής!


Περιφερειακή δύναμη η Τουρκία με την σφραγίδα των ΗΠΑ και της Γερμανίας…

Ισχυρίζεται πως είναι περιφερειακή δύναμη η Τουρκία, από την στιγμή που την έχουν αναγορεύσει στην περιοχή μας, η “σύμμαχός” μας χώρα των ΗΠΑ και η “εταίρος” μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γερμανία!

Πού δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ούτε βεβαίως η ελληνική κυβέρνηση, τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του State Department και της Κομισιόν!
Του State Department που μας λέγει ότι υπάρχουν αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια Navtex για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή»!

Και η Κομισιόν που βλέπει διαφορές και τις οποίες πρέπει να τις επιλύσει το Δικαστήριο της Χάγης:

«Η Τουρκία ως υποψήφια χώρα χρειάζεται να δεσμευτεί ξεκάθαρα στις σχέσεις καλής γειτονίας, τις διεθνείς συμφωνίες και αναφορικά με την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών με βάση τον Χάρτη του ΟΗΕ προσφεύγοντας εάν είναι απαραίτητο στο Διεθνές Δικαστήριο»!

Γράφοντας πρόσφατα ο υπογράφων το παρόν άρθρο, ότι ενδεχομένως, όλο αυτό το σκηνικό κρίσεως με την Τουρκία το τελευταίο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι στημένο, να είναι σικέ, από τις ΗΠΑ και την Γερμανία προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, χρησιμοποιώντας ως “λαγό” τον Ρ. Τ. Ερντογάν! Οδηγώντας την διευθέτηση της ΑΟΖ και άλλων ανύπαρκτων ζητημάτων για την Ελλάδα, που επινοεί μόνο το σαλεμένο μυαλό του Ερντογάν, στην Χάγη! Ζητήματα, που εσωτερικώς ενισχύονται από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, και το ΕΛΙΑΜΕΠ…

Ωστόσο δηλώνω, πως πιστεύω ότι σε αυτό το σικέ παιχνίδι των ΗΠΑ και της Γερμανίας, προκειμένου να σύρουν την Ελλάδα στην Χάγη με φόβητρο τις συνέπειες μιας πολεμικής σύρραξης, δεν μετέχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης! Αλλά βεβαίως, ο καιρός θα δείξει την πάσα αλήθεια σε αυτό το κομβικό σημείο ύπαρξης της αρτιμέλειας των γεωγραφικών συνόρων της Πατρίδος μας!

Τα εύσημα και τους επαίνους σε αυτούς που κρατούν περήφανη Ελλάδα…

Στο σικέ αυτό παιχνίδι συμμετέχει ο γερμανικός Τύπος, προεξέχουσας της Bild, η οποία με πηχυαίους τίτλους προσπαθεί να μας πείσει, ότι η μεσολάβηση (τηλεφωνική) της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ αποσόβησε την στρατιωτική Ελληνό-τουρκική σύγκρουση το βράδυ της περασμένης Τρίτης και κράτησε το Oruc Reeis στο λιμάνι της Αττάλειας!
Παρ΄ όλα ταύτα, η αντίδραση της ελληνικής κυβερνήσεως και ιδιαίτερα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, ήταν ακαριαία! Όπως ακριβώς πριν μερικούς μήνες στον Έβρο, που πολιτική και στρατιωτική ηγεσία σταμάτησαν τα σχέδια του Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος εργαλειοποιώντας χιλιάδες παράνομους μετανάστες, προσπάθησε να “σπάσει” το φράγμα στα Ελληνό-τουρκικά σύνορα και να “καταλάβει” τον Έβρο!

Τότε λοιπόν αντιλήφθηκε ο Τούρκος Σουλτάνος, ότι είναι άλλο να μάχεται εναντίον ανοργάνωτου στρατού (Λιβύη, Συρία, Κούρδοι) κι άλλο κατά ενός οργανωμένου και άριστα εκπαιδευμένου στρατού (Ελλάς)!

Ενόπλων ελληνικών Δυνάμεων που ηγείται ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος (Α΄ ΓΕΕΘΑ) και οι: Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης (ΓΕΣ), Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης (ΓΕΑ) και Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης (ΓΕΝ)!

Ηγετικό Επιτελείο, που όμοιό του φρονώ, πως δεν διέθετε η Πατρίδα μας από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα! Μια διαπίστωση που δεν την εξάγω τυχαία, αλλά εξάγεται από το γεγονός της άμεσης συνολικής αντίδρασης και αποφασιστικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας κατά του τραμπουκισμού Ερντογάν! Μια ετοιμότητα που θα γίνει εντονότερη και μια αποφασιστικότητα που τρέπει τον Τούρκο σε “φυγή”!

Γιατί ως γνωστόν κατά Θεόδωρο Κολοκοτρώνη:

«Όταν στον Τούρκο δείξεις τα μπροστινά σου, εκείνος θα σου δείξει τα πισινά του»!

Αλλά θα μου επιτραπεί να σταθώ επ΄ ολίγον ακόμη στον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο! Ο οποίος ήταν πολιτικά άγνωστος στο ευρύ κοινό (πέραν της εκλογικής του περιφέρειας) και σε λίγους μήνες κατάφερε να τον μάθει το Πανελλήνιο! Μαθαίνοντάς τον, όχι γιατί συμμετείχε σε πολιτικά σκάνδαλα, αλλά για την επίδειξη υψηλού πολιτικού ταλέντου και μιας φιλοπατρίας, πολύ χρήσιμη στις χαλεπές ημέρες μας! Ένας Υπουργός, που καθημερινά “χτίζει” συμμαχίες με άλλους ομολόγους του Υπουργούς άλλων κρατών!

Ένας πετυχημένος Υπουργός, που ακούγεται ότι θα αντικατασταθεί σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, επειδή ενοχλεί τις ΗΠΑ και την Γερμανία! Πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός, δεν θα “μασήσει” και θα διατηρήσει στο προσκήνιο την εξαιρετική για την Πατρίδα μας χημεία, των Παναγιωτόπουλου – Φλώρου!

Ελλάς – Γαλλία συμμαχία…

Είναι για μας τουλάχιστον, γεγονός αδιαμφισβήτητο, ότι προς το παρόν αποφεύχθηκε πολεμική σύρραξη με την Τουρκία για δυο λόγους!

Πρώτον, λόγω της αποφασιστικότητας και της τόλμης που υπέδειξαν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και η στρατιωτική μας ηγεσία και δεύτερον, ο παράγοντας Γαλλία!

Η Γαλλία, η οποία εξυπηρετώντας πρωτίστως τα δικά της συμφέροντα, τάχθηκε “ψυχή τε και σώματι” στο πλευρό της Ελλάδος! Την ώρα που ΗΠΑ, Γερμανία, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ είναι αναφανδόν με την Τουρκία, την ίδια ώρα που η Μεσόγειος φλέγεται!

Αυτήν την ύστατη ώρα, καλείται η Ελλάς να επιλέξει συμμάχους! Να επιλέξει συμμαχικό στρατόπεδο! Που δεν είναι άλλο από το γαλλικό!

Η Γαλλία είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μία πυρηνική δύναμη, και ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η Γαλλία παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ιστορία με τον πολιτισμό της, την γλώσσα της και τις δημοκρατικές της αξίες! Η Γαλλία, πολύ απλά, είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες! Η Γαλλία πολύ σύντομα θα αντικαταστήσει την Γερμανία στην ηγεσία της ΕΕ. Έχει δε, ισχυρό, πολύ ισχυρό στρατό!

Μόλις λοιπόν, ύψωσε το ανάστημά της η Γαλλία και ο Πρόεδρός της Εμανουέλ Μακρόν, τότε λούφαξαν στην τρύπα τους ΗΠΑ και Γερμανία και η Τουρκία τρομοκρατήθηκε για τον από μηχανής Θεό της Ελλάδος!

Μια Γαλλία, που θέλει σύμμαχο την Ελλάδα για να μην της στερήσουν ΗΠΑ και Γερμανία το οξυγόνο ζωής στην Μεσόγειο θάλασσα! Γιατί η Ελλάς, είναι για την Γαλλία ο ομφάλιος λώρος που συνδέει εκείνην με την Μέση Ανατολή! Η Γαλλία μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την Γερμανική ΕΕ (με την πυγμή της Γαλλίας κούρνιασε το επιτελείο των Βρυξελλών και άλλαξε ρητορική), το Αμερικανικό ΝΑΤΟ (το έδειξε άλλωστε πρόσφατα στη διένεξη εμπλοκής της τουρκικής φρεγάτας με την γαλλική), αλλά και τον τουρκολάγνο ΟΗΕ!

Μαζί με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο, η Γαλλία γίνεται γεωστρατηγική δύναμη στην ΝΑ Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή! Μην ξεχνάμε το γαλλικό χτύπημα στη βάση Αλ Ουατίγια της Λιβύης, που στην ουσία ήταν τουρκική βάση! Είδατε κάποια αντίδραση του Ρ. Τ. Ερντογάν;

Αντίθετα λούφαξε στην φωλιά του και δεν έβγαλε άχνα!

Γι΄ αυτό η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά, τούτες τις δύσκολες ώρες, θα πρέπει να συλλογισθεί, ποιος είναι ο πραγματικός μας σύμμαχος; Έχοντας κατά νου, ότι μόνιμοι σύμμαχοι δεν υπάρχουν, αλλά είναι σύμμαχοι εκείνοι των οποίων τα οικονομικά συμφέροντα συνάδουν με τα δικά μας!

Γι΄ αυτό επιβάλλεται η ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα της αγοράς των γαλλικών φρεγατών, άσχετα αν ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως, δεν θα επηρεαστούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Γαλλίας από αυτήν την ακύρωση αγοράς των φρεγατών!!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr