Home Greek News Στέφανος Χίος: Ο δράστης της επίθεσης ήθελε να τον σκοτώσει

Στέφανος Χίος: Ο δράστης της επίθεσης ήθελε να τον σκοτώσει

by _
0 comment 151 views

Στέφανος Χίος: Ο δράστης της επίθεσης ήθελε να τον σκοτώσει

Βασίλης Γούλας

Τα σενάρια της αστυνομίας για τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας του Στέφανου Χίου – Ερευνάται τυχόν DNA του δράστη στην πόρτα του αυτοκινήτου – Τι ανέφερε η σύζυγός του

Βέβαιοι πως ο δράστης της επίθεσης εναντίον του Στέφανου Χίου ήθελε να τον σκοτώσει και όχι να τον τραυματίσει είναι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δημοσιογράφου. Ήδη στην αστυνομία εξετάζουν κάποια σενάρια για τα οποία όμως δεν μπορούν να είναι βέβαιοι εάν δεν καταθέσει πρώτα ο ίδιος ο Στέφανος Χίος, ο οποίος νοσηλεύεται στην Μονάδα φροντίδας του ΚΑΤ και βρίσκεται σε καταστολή.

Το πρώτο σενάριο που θα εξετάσουν οι Αρχές είναι εάν ο Στέφανος Χίος είχε προσωπικές διαφορές με κάποιον ή κάποιους από το προσωπικό ή επαγγελματικό περιβάλλον. Αυτό θα φανεί από τα όσα θα πει στην κατάθεσή του, όταν θα είναι σε θέση να δώσει. Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με συμβόλαιο θανάτου, δηλαδή κάποιος ή κάποιοι να είχαν ενοχληθεί από τα δημοσιεύματα και τις εκπομπές του Στέφανου Χίου να και πλήρωσαν για να τον σκοτώσουν. Ενώ το τρίτο σενάριο έχει να κάνει με πράξη τρομοκρατίας και για το λόγο αυτό την υπόθεση παρακολουθεί και η αντιτρομοκρατική.

Στο μικροσκόπιο τα ευρήματα

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία έχει βρει ότι το πιστόλι που πυροβόλησε τον Στέφανο Χίο ήταν των 9mm ενώ και οι δυο κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης εξετάζονται στα εργαστήρια της αστυνομίας. Επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το σημείο της πόρτας του αυτοκινήτου. Και αυτό γιατί, σύμφωνα και με όσα κατάφερε να πει ο Στέφανος Χίος, έχοντας δεχθεί δυο σφαίρες άνοιξε με δύναμη την πόρτα του οχήματός του η οποία χτύπησε στο χέρι τον δράστη ενώ χτύπησε και μπλόκαρε και το πιστόλι. Από το σημείο της πόρτας η αστυνομία θα πάρει δείγμα για DNA ώστε να δει εάν ταυτοποιείται. Και φυσικά οι αρχές έχουν το υλικό από το κλειστό κύκλωμα των καμερών τόσο από το σπίτι του Στέφανου Χίου όσο και από άλλα παρακείμενα σπίτια.

Την ώρα που η αστυνομία περιμένει να γίνει καλά ο δημοσιογράφος ώστε να καταθέσει, η σύζυγός του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του στο ΚΑΤ, ενώ η ίδια στα πρώτα λόγια της στην αστυνομία ανέφερε ότι τη στιγμή των πυροβολισμών είχε ακούσει φασαρία, αλλά βγαίνοντας από το σπίτι δεν κατάφερε να δει το δράστη, ο οποίος σύμφωνα με τον Στέφανο Χίο είχε συνεργό.

xios_nosileia
Ο Στέφανος Χίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του ΚΑΤ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr