Home Greek News Το «ελληνικό» έμβλημα της CIA

Το «ελληνικό» έμβλημα της CIA

by _
0 comment 183 views

Το «ελληνικό» έμβλημα της CIA


Εάν διαβάζετε συχνά τη σελίδα μας θα έχετε δει αμέτρητες φορές το έμβλημα της αμερικανικής CIA (Central Intelligence Agency, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών). Αρκετοί ίσως να γνωρίζετε τι συμβολίζει, όπως για παράδειγμα το σύμβολο των ΗΠΑ, τον αετό, με μία ασπίδα ως σύμβολο της άμυνας και τη πυξίδα που δείχνει το ρόλο της συλλογής πληροφοριών από όλο το κόσμο, κτλ. Υπάρχει όμως και μία ενδιαφέρουσα ιστορία με ελληνικό περιεχόμενο.

Πηγή: ThreatPost.com

Τη 1η Ιουλίου του 1949 έγινε εσωτερική ανακοίνωση προς όλους τους υπαλλήλους για να στείλουν σχέδια για το έμβλημα της νεοσυνταχθέντος CIA. Εν τέλει το σχέδιο ανατέθηκε σε έναν επαγγελματία από το τμήμα οικοσημολογίας του στρατού των ΗΠΑ με το παρακάτω αποτέλεσμα.

Πηγή: CIA.gov

Αλλά υπήρξαν έξι ιδέες από υπαλλήλους της CIA που μελετήθηκαν σοβαρά ως πιθανές ιδέες για το επίσημο έμβλημα της υπηρεσίας. Ήταν τα έξι σχέδια που βλέπετε στη συνέχεια.

Πηγή: CIA.gov

Ένα εξ’αυτών έχει ξεκάθαρο ελληνικό χαρακτήρα και μάλιστα αναγράφει εις την Ελληνικήν γλώσσαν «Η ΠΡΟΑΓΓΕΛΣΙΣ Η ΠΡΟΟΠΛΙΣΗΣ» και στο κατώτερο μέρος το ίδιο εις την Αγγλικήν. Δε θα ήτο παράλογο να υποθέσουμε ότι έγινε από έναν εκ των πάρα πολλών Ελληνοαμερικανών που εργάζονται στην υπηρεσία.

Πηγή: CIA.gov

Δυστυχώς, δε γνωρίζουμε ποιος ακριβώς ήτο ο σχεδιαστής του, αλλά σίγουρα είναι κάτι άξιο αναφοράς στο ελληνόφωνο διαδίκτυο που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν.

https://defensegr.wordpress.com/2020/07/25/to-ellhniko-emblhma-ths-cia/?fbclid=IwAR0mqqBupsav2FCcvnjqb3K3-gLeWVuGo9LltQtzPSjE9qNRHn6jXOnYALk

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr