Home Greek News Δόθηκαν ανταλλάγματα στην Άγκυρα; – Η Μέρκελ παρακάλεσε τον Ερντογάν να μην προκαλέσει επεισόδιο

Δόθηκαν ανταλλάγματα στην Άγκυρα; – Η Μέρκελ παρακάλεσε τον Ερντογάν να μην προκαλέσει επεισόδιο

by _
0 comment 110 views

Ελληνοτουρκικά 

 Ενημερώθηκε στις: 

Δόθηκαν ανταλλάγματα στην Άγκυρα; – Η Μέρκελ παρακάλεσε τον Ερντογάν να μην προκαλέσει επεισόδιο


Τελικά όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με δημοσίευμα Ελληνικής εφημερίδας υπήρχε παρέμβαση Μέρκελ. Το ζήτημα είναι γιατί η Γερμανία για άλλη μία φορά μπήκε ”σφήνα” σε άλλη μία ελληντουρκική διένεξη.

Έχουμε καταστήσει το Βερολίνο ως τον κύριο παίχτη του Αιγαίου και της Α. Μεσογείου; Και εάν ναι από πότε; Μετά τις αποκαλύψεις για την τριμερή του Βερολίνου, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. 

Μάλιστα οι αποκαλύψεις του Πενταπόσταγμα τις προηγούμενες ημέρες, ήταν ενδεικτικές για το τι πραγματικά λαμβάνει χώρα παρασκηνιακά.

Όλα δείχνουν πως η συνάντηση του Βερολίνου μεταξύ του εκπροσώπου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν και της διπλωματικής συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ελένης Σουρανή, ήταν προσυμφωνημένη μυστική διπλωματία που την «κάρφωσε» ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Γιατί το Μ. Μαξίμου ακόμα δεν έχει δώσει απαντήσεις;

Το δημοσίευμα

Το διπλωματικό παρασκήνιο και τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Merkel και τον Γάλλο πρόεδρο Macron εν μέσω προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η Real News. 

 Όπως αναφέρει, από το μεσημέρι της Τρίτης, όταν η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με την οποία ανακοίνωνε ότι δεσμεύει περιοχή εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας για σεισμογραφικές έρευνες, το διπλωματικό παρασκήνιο και τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. 

Στο επίκεντρο βρέθηκε η γερμανίδα καγκελάριος η οποία προσπάθησε να αποτρέψει τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan από την προκλητική του ενέργεια, ενώ προηγουμένως είχε επικοινωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση. 

Πριν τα μέλη της κυβέρνησης προλάβουν να επιστρέψουν στην Αθήνα από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε την προκλητική NAVTEX ενώ ταυτόχρονα ο τουρκικός πολεμικός στόλος βγήκε από το ναύσταθμο του Ακσάζ με κατεύθυνση νότια. 

Στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός με τον υπουργό Άμυνας να επιστρέφει εσπευσμένα από την Κύπρο δίνοντας εντολή στον ελληνικό στόλο να πλεύσει στην περιοχή νότια και δυτικά του Καστελόριζου.”

Τι είπε η Merkel στον Erdogan

 

Στην Αθήνα είχε μόλις αφιχθεί ο γερμανός ΥΠΕΞ για έκτακτη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια με τον γερμανό υπουργό να επικοινωνεί άμεσα με το Βερολίνο.

Η Merkel κάλεσε τους επιτελείς της και ενημερώθηκε για τη διάταξη των δύο στόλων νοτίως της Ρόδου. Είχε προηγηθεί διαβεβαίωση της γερμανίδας καγκελαρίου στον Κ. Μητσοτάκη ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να αποτραπεί οποιαδήποτε ένταση οπότε επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο. 

Ο Erdogan είναι δύσκολος συνομιλητής καθώς δεν μιλά με την ΕΕ και με θεσμούς παρά μόνο με πρόσωπα και η Merkel είναι από τα λίγα πρόσωπα και η μόνη ηγέτης μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας, που συνομιλεί απευθείας μαζί του. 

Ένας λόγος είναι ότι η Γερμανία πάντα έδειχνε ανοχή στις προκλήσεις της Τουρκίας όπως η συζήτηση για τις κυρώσεις προς την Τουρκία που ζητά η ΕΕ καθώς την καθυστερεί η Γερμανία. 

Η Merkel εξήγησε στον Erdogan ότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ στην ΕΕ, ότι σχεδόν όλοι ζητούν κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία και ως προεδρεύουσα στην ΕΕ θα πρέπει να συμφωνήσει σε αυτό που ζητά η πλειοψηφία.

Η επικοινωνία Μerkel σε συνδυασμό με τη στάση των ΗΠΑ, που χρειάστηκε διόρθωση, σταμάτησαν το Oruc Reis το οποίο δεν βγήκε ποτέ από την Αττάλεια”, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πάντως το ζήτημα βρίσκεται αλλού. Ζήτησε την βοήθεια της Α. Μέρκελ ο Μητσοτάκης; Και εάν ναι γιατί; Η Ελλάδα μπορεί να τα βάλει με την Τουρκία, καθώς διαθέτει ισχυρές ΕΔ. 

Από το άρθρο αυτό καταλαβαίνουμε, καθώς η αναφορά είναι χαρακτηριστική:

Είχε προηγηθεί διαβεβαίωση της γερμανίδας καγκελαρίου στον Κ. Μητσοτάκη ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να αποτραπεί οποιαδήποτε ένταση οπότε επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο.” 

Τα χειρότερα ίσως τώρα έρχονται.

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6954137_dothikan-antallagmata-stin-agkyra-i-merkel-parakalese-ton

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr