Home Greek News Ερντογάν: Η Αγία Σοφία έγινε και πάλι τζαμί! Εκατοντάδες φώναζαν συνθήματα κατά της Ελλάδας!

Ερντογάν: Η Αγία Σοφία έγινε και πάλι τζαμί! Εκατοντάδες φώναζαν συνθήματα κατά της Ελλάδας!

by _
0 comment 143 views

Ερντογάν: Η Αγία Σοφία έγινε και πάλι τζαμί

Νεφέλη Λυγερού

Η ιστορική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας συνοδεύτηκε με προπαγάνδα, γαλάζια χαλιά με οθωμανικές παραστάσεις και μάσκες – Εκατοντάδες φώναζαν συνθήματα κατά της Ελλάδας – Ταξιδιωτικά γραφεία ακυρώνουν τις εκδρομές για Κωνσταντινούπολη

Μετά από 86 χρόνια, πραγματοποιήθηκε πλήρης μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, σε μία τελετή που είχε έντονο προπαγανδιστικό χαρακτήρα, με σκοπό να προβληθεί ο Ταγίπ Ερντογάν σαν ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων, αυτός που επιστρέφει στους πιστούς ένα ιστορικό μνημείο, προϊόν κατάκτησης. Στην Ελλάδα υπήρξαν αντιδράσεις με πένθιμη κωδωνοκρουσία, ενώ μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες σε όλους τους ναούς.

Τρεις ιμάμηδες και πέντε μουεζινίδες διεξήγαγαν την τελετή, υπό το βλέμμα του Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στο μνημείο λίγο πριν την έναρξη. Συνοδευόταν από τους περισσότερους υπουργούς της κυβέρνησής του, ενώ στην προσευχή παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν και ο εμίρης του Κατάρ, ο εθνικιστής ηγέτης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καθώς και πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr