Home ΔΙΕΘΝΗ Εκτελέστηκε ο Ιρανός που «πρόδωσε» στους Αμερικανούς τον Κασέμ Σουλεϊμανί. Τον ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ Σουλεϊμανί τον ΦΟΝΕΥΣΕ εν ψυχρώ ο Τράμπ!!!

Εκτελέστηκε ο Ιρανός που «πρόδωσε» στους Αμερικανούς τον Κασέμ Σουλεϊμανί. Τον ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ Σουλεϊμανί τον ΦΟΝΕΥΣΕ εν ψυχρώ ο Τράμπ!!!

by _
0 comment 249 views


Σχολιάζουν τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» – Διαβάστε επίσης τα παρακάτω άρθρα μας για το ΓΕΓΟΝΟΣ πως τον Σουλεϊμανί τον είχε δολοφονήσει ΕΝ ΨΥΧΡΩ ο Τράμπ για το Ισραήλ!!!

ΑΥΤΟΣ ήταν ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί: ΜΕΓΑΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝ & ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ…ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ φώτο. του μακελειού της δολοφονίας του Σουλεϊμανί! Ήταν σε ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ & του έστησε ΕΝΕΔΡΑ ο Τράμπ!

 

ΒΟΜΒΑ: Ο Τράμπ έστησε ΕΝΕΔΡΑ στο Σουλεϊμανί καθώς ήταν σε…ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ αποστολή στο Ιράκ!

Ο Σολεϊμάνι παρεδόθη στον Τράμπ για τη σφαγή από τους…ΡΟΥΧΑΝΙ & ΣΑΡΙΦ που είναι και με τους…ΡΟΤΣΙΛΝΤ;;;!!!


Οι αρχές του Ιράν προχώρησαν στην θανάτωση άνδρα που καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών για κατασκοπεία σε βάρος των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας

Η κατασκοπεία έγινε για λογαριασμό των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ιδίως διότι φέρεται να συνέβαλε να εντοπιστεί ο πανίσχυρος Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμάνι, ο οποίος δολοφονήθηκε στις αρχές της χρονιάς σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη, ανακοίνωσε η ιρανική δικαιοσύνη.

«Η ποινή του Μαχμούντ Μουσαβί Ματζντ εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας μετά την καταδίκη του για κατασκοπεία ώστε αυτή η υπόθεση προδοσίας της χώρας του να κλείσει για πάντα», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, το Mizan.

Ποιος ήταν ο Σουλεϊμανί
Ο πανίσχυρος Ιρανός στρατηγός ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στο Ιράν κι ένας από τους πιο επίφοβους αντιπάλους για τις ΗΠΑ αλλά και για πολλούς από τους συμμάχους τους. Επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, από το όνομα της Ιερουσαλήμ στα περσικά, αρμόδιας για τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό — το αμερικανικό περιοδικό New Yorker χαρακτήριζε το 2014 τη Δύναμη Κουντς υβρίδιο της CIA και των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων — ο χαρισματικός υποστράτηγος διέθετε τεράστια επιρροή στο Ιράκ.

Θεωρείται πως ήταν ο άνθρωπος-κλειδί στις πολιτικές διεργασίες για τον σχηματισμό της ιρακινής κυβέρνησης από το 2018. Ο 62χρονος στρατιωτικός, με γκρίζα γένια κομμένα πάντα κοντά, είχε γίνει κάτι σαν ροκ-σταρ στο Ιράν τα τελευταία χρόνια. Είχε έτσι δεκάδες χιλιάδες ακολούθους στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Ο ρόλος του Σουλεϊμανί στις σχέσις Ιράκ και Ιράν
Για τους υποστηρικτές του, όσο και για τους εχθρούς του, ο Σουλεϊμανί, ο οποίος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ, κράταγε στα χέρια του τα κλειδιά της ιρανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή. Ειδικά στο Ιράκ και στη Συρία, δύο χώρες όπου οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί στρατιωτικά.

«Για τους σιίτες στη Μέση Ανατολή» — σημείωνε ο πρώην αναλυτής της CIA Κένεθ Πόλακ στο πορτρέτο του Σουλεϊμανί που συνέταξε για λογαριασμό του περιοδικού Time στο πλαίσιο του αφιερώματος στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως το 2017 — ο υποστράτηγος ήταν κάτι σαν «υβρίδιο του Τζέιμς Μποντ, του Έρβιν Ρόμελ και της Λέιντι Γκάγκα».

«Για τη Δύση, ήταν υπεύθυνος για την εξαγωγή της ισλαμικής επανάστασης του Ιράν, για την υποστήριξη τρομοκρατών και τη διεξαγωγή των πολέμων του Ιράν στο εξωτερικό».

Στο Ιράν, χώρα καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια στον οικονομικό μαρασμό, αρκετοί τον προέτρεπαν να κατέβει στην πολιτική αρένα. Ο υποστράτηγος πάντως είχε απορρίψει ξερά τις φήμες που τον ήθελαν να βάζει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ισλαμική Δημοκρατία το 2021.

Η επιρροή του Σουλεϊμανί στη Μέση Ανατολή
Ο βετεράνος της Ιερής Άμυνας, όπως αποκαλείται στην Ισλαμική Δημοκρατία ο πόλεμος Ιράκ-Ιράν (1980-1988), έδειξε τα ταλέντα του στην ιρακινή επικράτεια. Κάθε πολιτική ή στρατιωτική εξέλιξη στο Ιράκ σήμαινε ότι ο υποστράτηγος θα επισκεπτόταν τη Βαγδάτη για να αναλάβει δράση, από τα πεδία των μαχών στους διαδρόμους των θεσμών της εξουσίας και αντιστρόφως.

Προέλαση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν, σχηματισμός κυβέρνησης… Κάθε φορά, ο Σουλεϊμανί συναντιόταν με διάφορες πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες για να διαμορφώσει τη γραμμή που θα ακολουθείτο, διαβεβαιώνουν άνθρωποι που πήραν μέρος σε πολλές από τις συναντήσεις αυτές, που γίνονταν πάντα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Η τεράστια επιρροή του κράταγε πολλά χρόνια: ήταν ήδη επικεφαλής της δύναμης Κουντς όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν το 2001, μάλιστα συντόνιζε προσωπικά τη συνεργασία που προσέφερε αρχικά η Τεχεράνη στην κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους στον πόλεμο αυτό.

«Οι Ιρανοί συνομιλητές μου ήταν πολύ σαφείς: μολονότι ενημέρωναν τον υπουργό Εξωτερικών, στο τέλος τις αποφάσεις τις έπαιρνε ο στρατηγός Σουλεϊμανί», θα δήλωνε το 2013 στο BBC ο Ράιαν Κρόκερ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

eretikos


https://www.aetos-apokalypsis.com/2020/07/ektelestike-o-iranos-poy-prodose-stoys-amerikanoys.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr