Home Greek News Ποιος Τραμπ; Ποιος Πουτιν; Κιχ δεν τολμησαν να βγαλουν ! ! ! Τους εχει βαλει τα δυο ποδια σ ενα παπουτσι ο Σαλεμενος Σουλτανος….

Ποιος Τραμπ; Ποιος Πουτιν; Κιχ δεν τολμησαν να βγαλουν ! ! ! Τους εχει βαλει τα δυο ποδια σ ενα παπουτσι ο Σαλεμενος Σουλτανος….

by _
0 comment 154 views

Ποιος Τραμπ; Ποιος Πουτιν; Κιχ δεν τολμησαν να βγαλουν ! ! ! Τους εχει βαλει τα δυο ποδια σ ενα παπουτσι ο Σαλεμενος Σουλτανος….

Σουζα στεκονται μπρος στον Ερντογκαν…
Τους πουλαει και τους αγοραζει και τους δυο….

Απουσιάζουν οι αντιδράσεις των προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δύο στενοί φίλοι του προέδρου της Τουρκίας, σιώπησαν, μέχρι της στιγμής, τουλάχιστον, που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μας διαψεύσουν και τις επόμενες ώρες να τοποθετηθούν γι’ αυτό το έγκλημα του Ερντογάν.
Είναι τραγικοί και οι δύο. Υποτίθεται ότι παλεύουν για τους Χριστιανούς όπου γης.

Ο κ. Τραμπ συχνά κομπάζει ότι προστατεύει τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Και ο κ. Πούτιν είναι ο «ξανθός ηγέτης» του Ορθόδοξου Κόσμου, όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί του. Εάν δεν τοποθετηθούν και δεν καταδικάσουν την πράξη του Ερντογάν, τα μηνύματα που μας στέλνουν είναι οδυνηρά. Οι πιο ισχυροί ηγέτες στον κόσμο, γονατίζουν ενώπιον του Σουλτάνου.

Στην Αμερική, προηγήθηκε όλων -όπως πάντα- ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, τον οποίο ακολούθησαν αμέσως και άλλοι Αμερικανοί νομοθέτες με αποκορύφωμα τη κοινή δήλωση της ηγεσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στην ισχυρή Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Απ’ εκεί και πέρα «πονά» πολύ η απουσία του Ντόναλντ Τραμπ, που συνήθως τρέχει να εκμεταλλευθεί ότι έχει σχέση με το χριστιανισμό.

Έχει προκαλέσει κακή εντύπωση η συμπεριφορά του και μεγάλη απογοήτευση στην Ομογένεια. Οι ομογενείς οπαδοί του ελπίζουν ακόμα ότι θα τοποθετηθεί εναντίον της απόφασης. Μακάρι.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, είχε κάνει μία εξαιρετική δήλωση πριν από την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν, την οποία απέρριψε η τουρκική κυβέρνηση και δεν της έδωσε καμία σημασία.

Μετά την απόφαση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει την απογοήτευση του. Όμως, αυτή η δήλωση δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση του κ. Πομπέο. Ως να έβαλαν νερό στο κρασί τους οι Αμερικανοί, μου φαίνεται…

Κατά τα άλλα, αναμένουμε και άλλες ανακοινώσεις από μέλη του Κογκρέσου, ενώ ομάδα νομοθετών σκέφτεται και άλλες ενέργειες. Μία καταδίκη του Ερντογάν από το Κογκρέσο θα ήταν πολύ ισχυρό μήνυμα, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με άλλες ενέργειες.
Δήλωση, επιτέλους, έκανε και ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζο Μπάιντεν. Ένας πολιτικός που έχει ευεργετηθεί από την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Εξέφρασε λύπη για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης και κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να αναιρέσει την απόφασή του και να διατηρήσει αυτόν τον ιερό χώρο, της Αγίας Σοφίας, υπό το σημερινό καθεστώς του μουσείου διασφαλίζοντας ίση πρόσβαση σε όλους.

Είναι μία ανακοίνωση χωρίς δόντια για να ικανοποιήσει και αυτός το κομματικό του ακροατήριο, ανάμεσα στους οποίους είναι και αρκετοί ομογενείς. Όταν ήταν αντιπρόεδρος, μαζί με τον Μπάρακ Ομπάμα, βοήθησαν να μετατραπεί σε «θηρίο» ο πρόεδρος της Τουρκίας. Δεν ξεχνάμε τη στάση τους… Ούτε ότι τον άκουσαν και δημιούργησαν την αποτυχημένη …«Αραβική Άνοιξη». Η ιστορία θα τους τιμωρήσει. Είμαι βέβαιος…

Δυστυχώς, ο Ερντογάν απέδειξε χθες αυτό για το οποίο προειδοποιούσαμε: ότι οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις δεν τον πτοούν, τις πετά στα σκουπίδια. Η μόνη φορά που λύγισε ήταν όταν ο κ. Τραμπ του επέβαλε οικονομικές κυρώσεις για τον Πάστορα Μπράνσον. Αλλά, ακόμα και τότε, το πάλαιψε δύο ολόκληρους μήνες πριν τον παραδώσει στους Αμερικανούς.

Γνωρίζουμε ότι θα γίνει μία νέα προσπάθεια από Αμερικανούς νομοθέτες να επαναφέρουν γενικά το θέμα των κυρώσεων, κυρίως για το ρωσικό σύστημα S-400. Αλλά, όσο είναι πρόεδρος ο κ. Τραμπ, δεν νομίζω ότι θα το επιτρέψει, εκτός αν συμβεί κάτι άλλο και τον θυμώσει ο Ερντογάν…

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr