Home ΗΠΑ Netflix – Fear City: Ο Τραμπ και οι σχέσεις του με τη μαφία της Νέας Υόρκης σε νέα σειρά-ντοκιμαντέρ

Netflix – Fear City: Ο Τραμπ και οι σχέσεις του με τη μαφία της Νέας Υόρκης σε νέα σειρά-ντοκιμαντέρ

by _
0 comment 153 views

Netflix – Fear City: Ο Τραμπ και οι σχέσεις του με τη μαφία της Νέας Υόρκης σε νέα σειρά-ντοκιμαντέρ

Βασίλης Τσακίρογλου

Διαβάστε επίσης! >>


Με τα πανίσχυρα αφεντικά της ιταλο-αμερικανικής μαφίας καταπιάνεται η μίνι σειρά-ντοκιμαντέρ του Netflix «Fear City» – Δείτε το επίσημο trailer

Με τα πανίσχυρα αφεντικά της ιταλο-αμερικανικής μαφίας, η οποία είχε υπό τον ασφυκτικό της έλεγχο τον κλάδο των κατασκευών στη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του 1970 και του ’80, καταπιάνεται το «Fear City», η νέα μίνι-σειρά τριών ντοκιμαντέρ του Netflix. Ένα στοιχείο το οποίο εκτοξεύει το ενδιαφέρον γύρω από το Fear City είναι βεβαίως τα πλάνα εποχής, με τον Ντόναλντ Τραμπ αυτοπροσώπως να συζητά με μεγαλόσχημους μαφιόζους.

Κεντρικό πρόσωπο, τόσο στην προσπάθεια του FBI να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα στη Νέα Υόρκη, όσο και στη σειρά του Netflix, είναι ο Ρούντι Τζουλιάνι. Ιταλο-αμερικανός δικηγόρος, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και νυν συνήγορος του Ντόναλντ Τραμπ σε πολλές από τις προσωπικές υποθέσεις του.

Ο Τζουλιάνι ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της εκστρατείας κατά των πέντε οικογενειών της νεοϋορκέζικης μαφίας, οι οποίες είχαν απλώσει παντού τα πλοκάμια τους, κερδίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από την ανέγερση ουρανοξυστών κ.λπ. Επρόκειτο για τους ΜπονάνοΚολόμποΓκαμπίνοΤζενοβέζε και Λουκέζε, οι οποίοι λυμαίνονταν ένα πεδίο στο οποίο δραστηριοποιούνταν κατ’ εξοχήν οΝτόναλντ Τραμπ.

Υπ’ αυτή την έννοια, ξενίζει η εμπλοκή του Τζουλιάνι, εγείροντας απορίες για το πώς, ενώ ξεκίνησε σαν απηνής πολέμιος των μαφιόζων, εν τέλει υπερασπίζεται τον Τραμπ ο οποίος έκανε μπίζνες μαζί τους.

Όπως και να ‘χει, το «Fear City: New York vs. The Mafia» όπως είναι ο πλήρης τίτλος του ντοκιμαντέρ, παρουσιάζει τον αγώνα των ομοσπονδιακών πρακτόρων του FBIνα διεισδύσουν στις τάξεις των μαφιόζων, προκειμένου να αποσπάσουν ενοχοποιητικά στοιχεία. Ακόμη και η άδεια να προχωρήσουν σε ηχογραφήσεις συνομιλιών ήταν δύσκολο να δοθεί από την εισαγγελία, καθώς το FBI έπρεπε προηγουμένως να αποδείξει επαρκώς ότι εξελισσόταν παράνομη δραστηριότητα.

Ξεπερνώντας διάφορα νομικά εμπόδια, οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να τοποθετήσουν «κοριούς», ακόμη και μέσα στο σπίτι ενός από τους αρχιμαφιόζους, υποδυόμενοι τους τεχνικούς οι οποίοι δήθεν ανέλαβαν να επισκευάσουν βλάβη στην τηλεόραση του εγκληματία.

Δείτε το trailer της νέας σειράς-ντοκιμαντέρ του Netflix

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr