Home Greek News Ολόκληρη η μήνυση του πραγματογνώμονα Δ. Λιοτσιου- Βαριές καταγγελίες κατά του πρώην αρχηγού του Π.Σ. Β. Ματθαιόπουλου

Ολόκληρη η μήνυση του πραγματογνώμονα Δ. Λιοτσιου- Βαριές καταγγελίες κατά του πρώην αρχηγού του Π.Σ. Β. Ματθαιόπουλου

by _
0 comment 287 views

Ολόκληρη η μήνυση του πραγματογνώμονα Δ. Λιοτσιου- Βαριές καταγγελίες κατά του πρώην αρχηγού του Π.Σ. Β. Ματθαιόπουλου


Για εξαναγκασμό του μέσω απειλών ώστε να υποβάλλει ενώπιον των Αρχών ψευδή πραγματογνωμοσύνη, καταγγέλει τον πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής που διενήργησε την πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, Δημήτρης Λιότσιος.
Ο πραγματογνώμονας που στις 3 Μαρτίου 2019, μία ημέρα δηλ. πριν την άσκηση των ποινικών διώξεων για την τραγωδία στο Μάτι είχε καταγγείλει με άλλη μήνυσή του ότι είχε γίνει στόχος δολιοφθοράς όταν άγνωστοι είχαν βγάλει την αλυσίδα κίνησης από το μοτοσυκλέτα του, στρέφεται τώρα κατά του κ. Ματθαιόπουλου και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Όπως δηλώνουν οι συνήγοροι του μηνυτή Ιωάννης Θ. Ηρειώτης και Βασίλειος Χ. Αρβανίτης «ο κ. Λιότσιος την 20.07.2020 κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μήνυση κατά του κ. Ματθαιόπουλου Βασιλείου και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τα εις βάρος του τελεσθέντα ποινικά αδικήματα, τα οποία προκύπτουν και αποδεικνύονται από την καταγραφείσα μεταξύ τους συνομιλία της 21.09.2018.
Συγκεκριμένα, από την ανωτέρω συνομιλία τους στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) προκύπτει ότι ο κ. Ματθαιόπουλος, υπό την ιδιότητα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προσπάθησε, δια απειλών παράνομων πράξεων, να εξαναγκάσει τον κ. Λιότσιο, ο οποίος ενεργούσε ως Δικαστικός Πραγματογνώμονας για την διερεύνηση των αιτιών της φονικής πυρκαγιάς της 23.07.2018, να συντάξει ψευδή και ελλιπή πραγματογνωμοσύνη ως προς τους λόγους εξάπλωσης της πυρκαγιάς που προκάλεσε τον θάνατο 102 ανθρώπων, με σκοπό να συγκαλυφθούν οι ποινικές ευθύνες που βαρύνουν τόσο τον ίδιο, όσο και λοιπούς υπαιτίους.
Όλα τα αποδεικτικά μέσα για την στοιχειοθέτηση τουλάχιστον του αδικήματος της απόπειρας παράνομης βίας και όποιων άλλων τυχόν αδικημάτων προκύψουν κατά την προκαταρκτική εξέταση έχουν κατατεθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να αποδοθούν οι δέουσες ποινικές ευθύνες.»

Ακολουθεί ολόκληρη η μήνυση:

 

  

               

https://www.dikastiko.gr/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1/olokliri-i-minysi-toy-pragmatognomona-poioys-kai-ti-kataggellei/?fbclid=IwAR1JqmwZ5X02ge3Vs_x5wZDO_luBL8orlSFGRlcr4WzL8g2kjB1pvH3i14A

Newsroom

Newsroom

Έμπειροι δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ έχοντας κάνει -για πάνω από δύο δεκαετίες- τις δικαστικές αίθουσες “δεύτερο σπίτι τους”, δημιούργησαν το dikastiko.gr, το πρώτο δικαστικό μέσο ενημέρωσης της χώρας. “Ρίχνουν φώς” στην αθέατη πλευρά της δικαιοσύνης, αποκαλύπτουν και ερμηνευνούν γεγονότα που μας αφορούν όλους. Καταγράφουν όλες τις απόψεις. Δικαστών και δικηγόρων! Οι ειδήσεις, από την πηγή των γεγονότων και τις δικαστικές αίθουσες, κατευθείαν στις οθόνες μας.

  

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr