Αγάπη εκ πρώτης όψεως: O Ταγίπ κάλεσε τον Πάπα να επισκεφτεί την Αγία Σοφία…


O Ταγίπ κάλεσε τον Πάπα να επισκεφτεί την Αγία Σοφία…


Τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας πάπα Φραγκίσκο προσκάλεσε ο πρόεδρος Ερντογάν να επισκεφτεί την Αγία Σοφιά, έπειτα από την απόφαση για την μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, η Τουρκία προσκάλεσε άπαντες στο ισλαμικό τέμενος, συμπεριλαμβανομένου και του πάπα Φραγκίσκου, που την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί του προκαλεί πόνο.

«Κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις για να διασφαλίσουμε ότι κατά τη διάρκεια των μουσουλμανικών προσευχών, θα καλύπτονται αλλά δεν θα αγγίζονται» ανέφερε ο Καλίν σε συνέντευξή του στο CNN, χαρακτηρίζοντας τα ιστορικά ψηφιδωτά ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε, το τζαμί της Αγίας Σοφίας θα είναι ανοιχτό για πιστούς ή μη πιστούς οποιασδήποτε θρησκείας, σε μουσουλμάνους, Χριστιανούς, βουδιστές, σε όλους.

«Οι αντιδράσεις στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας βασίζονται σε παλαιές απόψεις και προκαταλήψεις – υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία» επέμεινε ο Καλίν.

……………

Sputnik  18/7/2020

Σχ: Δείτε μια σχετική ανάρτηση μας του 2018…

¨Μετάλλιο ειρήνης¨ από τον πάπα στον Ερντογάν

Ο πάπας Φραγκίσκος χάρισε στον Ερντογάν ένα μετάλλιο στο οποίο διακρίνεται ο άγγελος της ειρήνης να πνίγει τον σατανά.

Η συνάντηση στο Βατικανό ήταν σχεδιασμένη να αρχίσει στην βιβλιοθήκη στις  09:30. Λόγω της αργοπορίας του Ερντογάν, άρχισε με 20 λεπτά καθυστέρηση. Η συνάντηση του Ερντογάν με τον Πάπα διήρκεσε περίπου 50 λεπτά. Σύμφωνα με την είδηση από το BBC-τουρκικά,  στο τέλος της συνάντησης ο Ερντογάν χάρισε στον Πάπα μερικά βιβλία σχετικά με τον Μεβλανά. Ενώ ο Πάπας χάρισε τον Ερντογάν ένα μετάλλιο στο οποίο ¨διακρίνεται  ο άγγελος της ειρήνης να πνίγει τον σατανά¨. Την ώρα που το έδινε, ο Πάπας είπε πως ¨Αυτό το μετάλλιο συμβολίζει ένα κόσμο στηριγμένο στην ειρήνη και την δικαιοσύνη¨….

………………

https://www.artigercek.com/papa-baris-madalyonu-hediye-etti

5/2/2018

Σχ: Απίστευτο ! Τέτοιος ανάξιος ιεράρχης πρέπει να είναι πολύ σπάνιο πράμα. Ας πει κάποιος στον Πάπα πως η Τουρκία :

1)      Έχει εισβάλει και κατέχει παράνομα το 40% της Κύπρου

2)      Έχει στρατό σε βάση στο Β. Ιράκ και διεξάγει επιχειρήσεις.

3)      Εδώ και χρόνια ενισχύει τους τρομοκράτες της ISIS οι οποίοι αποκεφαλίζουν, καίνε και βιάζουν και τους χριστιανούς (ως γκιαούρηδες…)

4)   Στέλνει σταθερά και ΠΑΡΑΝΟΜΑ όπλα στην Λιβύη. Κάποια φορτία πιάστηκαν και στα ανοιχτά της Κρήτης αρκετές φορές…   

5)      Και αυτή την στιγμή εδώ και 17 μέρες έχει εισβάλλει και σκορπά τον θάνατο και σε ΑΜΑΧΟΥΣ στο Άφριν.

Αν λοιπόν ο Πάπας θεωρεί πως η ηγέτης της χώρας αυτής αξίζει αυτό το μετάλλιο…..να μην το συνεχίσω καλύτερα!