Home Greek News Δήλωση-ντροπή από το Κρεμλίνο για την Αγιά Σοφιά: Καλό για τους Ρώσους τουρίστες ότι δεν θα έχει εισιτήριο!

Δήλωση-ντροπή από το Κρεμλίνο για την Αγιά Σοφιά: Καλό για τους Ρώσους τουρίστες ότι δεν θα έχει εισιτήριο!

by _
0 comment 100 views

Δήλωση-ντροπή από το Κρεμλίνο για την Αγιά Σοφιά: Καλό για τους Ρώσους τουρίστες ότι δεν θα έχει εισιτήριο!


Απίστευτες δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ – «Εσωτερική υπόθεση» της Τουρκίας η μετατροπή του ναούσε τζαμί – «Δεν θα επηρεαστούν» οι σχέσεις της Μόσχας με την Άγκυρα

«Ψυχρολουσία» για τις ελληνικές θέσεις και σαφή πρόκληση αποτελούν όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Avtoradio ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφορικά με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

peskov

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εκτίμησε ότι οι σχέσεις Μόσχας – Άγκυρας δεν θα επιδεινωθούν λόγω της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ, προχωρώντας έτι περαιτέρω, έκανε μια άκρως ντροπιαστική δήλωση: «Επιπλέον, μπορώ να σας πω ότι τα εισιτήρια της Αγίας Σοφίας είναι αρκετά ακριβά. Δεν θα υπάρχουν εισιτήρια τώρα και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Οι τουρίστες μας θα επωφεληθούν από αυτό».

Ο Πεσκόφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η απόφαση της τουρκικής πλευράς δεν θα βλάψει τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, γιατί η επίσημη ρωσική γραμμή είναι ότι (η μετατροπή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας) αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας.

«Επιπλέον, ελπίζουμε ότι σε οποιαδήποτε απόφαση, οι Τούρκοι εταίροι μας θα λάβουν υπόψη το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το γεγονός ότι ο καθεδρικός ναός είναι ιερός για πολλούς Χριστιανούς» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι τουρίστες που έρχονται στην Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να μπορούν να επισκεφθούν τον ναό.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπενθύμισε ότι η τουρκική πλευρά δεσμεύθηκε ότι «τα πάντα θα διατηρηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλοι θα μπορούν να επισκεφθούν τον ναό». Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι ρωσικές αρχές σέβονται την αρνητική θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε αυτό το θέμα. «Σεβόμαστε τη στάση του Πατριάρχη μας ως Ορθόδοξοι πιστοί (…) διαφέρει από την κρατική θέση».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr