Home Greek News Ο Ροτσάιλντ αποκαλεί το Μητσοτάκη «ανόητο» λόγω Ερημίτη!

Ο Ροτσάιλντ αποκαλεί το Μητσοτάκη «ανόητο» λόγω Ερημίτη!

by _
0 comment 258 views

Ο Ροτσάιλντ αποκαλεί το Μητσοτάκη «ανόητο» λόγω Ερημίτη!

Με δύο αναρτήσεις του, μία πριν και μια μετά από την φιέστα της NCH στον Ερημίτη υπό τον Πρωθυπουργό, ο Νατ Ροτσάιλντ, διαχειριστής ενός εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών κεφαλαίων στον κόσμο και βασικό στέλεχος της ισχυρότατης οικογένειας τραπεζιτών, αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ανόητο» και την επένδυση του Ερημίτη ως «φιάσκο»!

Μάλιστα, στις αναρτήσεις του υποστηρίζει ότι η παρέμβαση που επιχειρείται στον Ερημίτη αποτελεί μία απόλυτη καταστροφή που φέρνει την Κέρκυρα πίσω στη μαζική ανάπτυξη τύπου δεκαετίας ΄70 και δεν προσφέρει τίποτα στην τοπική οικονομία!

Μάλιστα, κάνοντας λόγο για επένδυση «φιάσκο», εκθειάζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής το Σάββατο, αναρτώντας και φωτογραφία από την πορεία.

Με δεσμούς με επενδυτές και το διεθνές jet set

Ο Νατ Ροτσάιλντ, είναι συχνός επισκέπτης της Κέρκυρας καθώς η οικογένειά του διαθέτει μεγάλη έκταση στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου κοντά στον Ερημίτη, στην οποία φιλοξενείται από τον πατέρα του Jacob Rothschild σχεδόν κάθε χρόνο ο πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας με τη σύζυγό του Καμίλα, αλλά και λόρδοι, βαρώνοι, μέλη της βρετανικής κυβέρνησης, μέλη κυβερνήσεων ευρωπαϊκών και όχι μόνο χωρών, επενδυτές και ιδιοκτήτες μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων κλπ.

Μεγαλοεπενδυτές «κραυγάζουν» για την καταστροφή του Ερημίτη!

Ο 49χρονος Nathaniel Philip Rothschild είναι ο μικρότερος γιος του Βαρώνου Τζέικομπ Ροτσάιλντ, θα κληρονομήσει τον τίτλο ενώ ήδη ηγείται των οικογενειακών επιχειρήσεων με διαχείριση κεφαλαίων πολλών δισ. δολαρίων και προσωπική περιουσία πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η παρέμβασή του έρχεται ως συνέχεια σε επιστολή στον Κυριάκο Μητσιτάκη (σε δραματικούς τόνους) που είχαν υπογράψει περισσότεροι από 200 Βρετανοί οι οποίοι έχουν επενδύσει τα τελευταία χρεόνια στην Κέρκυρα ποσά μεγαλύτερα των 100 εκατομμυρίων ευρώ! Στην επιστολή τους έκαναν λόγο για καταστροφή της υπεραξίας της βορειοανατολικής Κέρκυρας αν προχωρήσει η οικοπεδοποίηση και «αξιοποίηση» του Ερημίτη από την NCH!

Όπως υποστήριζαν στην επιστολή τους, η δημιουργία αυτού του όγκου των διαμερισμάτων και βιλλών με χαρακτηριστικά συγκεντρωτικού ξενοδοχείου σε μία δημόσια και «παρθένα» έως σήμερα έκταση, θα αλλοιώσει το χαρακτήρα που έχει όλα αυτά τα χρόνια προσδώσει ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα που προσελκύει σημαντικές επενδύσεις και υψηλότατης εισοδηματικής στάθμης ιδιοκτήτες και επισκέπτες ενώ θα προκαλέσει παράλληλα μεγάλη βλάβη στο φυσικό περιβάλλον ενός ιστορικού και πολύτιμου οικοσυστήματος.

Παρέμβαση μέσω του Γερμανικού Τύπου έκανε προ μερικών μηνών και ένας άλλος Ευρωπαίος μεγαλοεπενδυτής, ο επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Permira Γεργκ Ροκενχόιζερ ο οποίος τονίσε στη Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι ο παράδεισος του Ερημίτη στην Κέρκυρα πρέπει να προστατευτεί.


You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr