Home Greek News Περίεργη απόλυση όλου του προσωπικού της Πρεσβείας της Αλβανίας στην Αθήνα! Τα διαβατήρια ήταν η αιτία;

Περίεργη απόλυση όλου του προσωπικού της Πρεσβείας της Αλβανίας στην Αθήνα! Τα διαβατήρια ήταν η αιτία;

by _
0 comment 95 views

Περίεργη απόλυση όλου του προσωπικού της Πρεσβείας της Αλβανίας στην Αθήνα! Τα διαβατήρια ήταν η αιτία;


Η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Αθήνα Αρντιάνα Χομπντάρι και ολόκληρο το προσωπικό της πρεσβείας απολύθηκαν ξαφνικά από τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας Γκεντ Τσακάι.

H επίσημη αιτιολόγηση που δόθηκε από τις Αλβανικές αρχές για την μαζική απομάκρυνση του ανθρώπινου δυναμικού της πρεσβείας αναφέρεται στην «χαμηλή απόδοση» των υπηρεσιών της πρέσβειρας και των υπολοίπων στελεχών, αλλά αλβανικά μέσα ενημέρωσης συσχετίζουν τις απολύσεις με το σκάνδαλο της κλοπής 100 αλβανικών διαβατηρίων στην Αθήνα.

Στην υπόθεση, εκτός από την πρέσβειρα της Αλβανίας στην Αθήνα Αρντιάνα Χομπντάρι, έχει εμπλακεί και ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Πέρβιν Τσικούρια. Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας Γκεντ Τσακάι έχει προτείνει ως αντικαταστάτη στον Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα την Λουέλα Χαϊνταραγκάι που αποτελεί έμπειρο στέλεχος του υπουργείου εξωτερικών.

Το υπουργείο εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας έχει δηλώσει πως η Χομπντάρι και ο Τσικουριά «είναι μπλεγμένοι στην υπόθεση κλοπής 100 αλβανικών διαβατηρίων από αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος της Αλβανίας που βρισκόταν σε ελληνικό έδαφος». Το αυτοκίνητο ανήκε στον πρόξενο Πέρβιν Τσικούρια, ο οποίος είχε αναλάβει να μεταφέρει υπηρεσιακά τα διαβατήρια στην Αθήνα και να τα παραδώσει στην αλβανική πρεσβεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου εξωτερικών υποθέσεων

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr