Home Greek News Καλογρίτσας και Παππάς στριμώχνουν τον Τσίπρα – Ο «κόκκινος» επιχειρηματίας «καίει» για 3 εκατ. ευρώ το White House

Καλογρίτσας και Παππάς στριμώχνουν τον Τσίπρα – Ο «κόκκινος» επιχειρηματίας «καίει» για 3 εκατ. ευρώ το White House

by _
0 comment 229 views

Καλογρίτσας και Παππάς στριμώχνουν τον Τσίπρα – Ο «κόκκινος» επιχειρηματίας «καίει» για 3 εκατ. ευρώ το White House

Αποκαλύψεις για την επιχείρηση της ποδηγέτησης των μέσων ενημέρωσης, με κρατική χρηματοδότηση, με πιέσεις και όχι μόνο, την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  έρχονται στο φως με την πορεία της διαδρομής του χρήματος από την θυγατρική της CCC στην «Ι. Καλογρίτσας Α.Ε».

Τις αποκαλύψεις κάνει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και μαρτυρούν το παρασκήνιο που στήθηκε αλλά και τα οφέλη στα οποία αποσκοπούσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Τα 3 εκατομμύρια ευρώ, της εταιρίας που δόθηκαν κατά παραγγελία Παππά, όπως ισχυρίζεται ο Καλογρίτσας, αρχικά για να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια ο επιχειρηματίας και έπειτα για την αγορά της εφημερίδας Documento, παραμένουν… άφαντα και κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν δίνει πειστικές απαντήσεις.

Οι στενές επαφές Καλογρίτσα-Παππά

Μετά τον Σάμπυ Μιωνή, ο Χρήστος Καλογρίτσας, είναι ο δεύτερος επιχειρηματίας που «δείχνει» τον κ. Νίκο Παππά, ως τον άνθρωπο που έκαναν «συμφωνίες» και «δουλειές».

Ο Καλογρίτσας, όμως δεν είναι ο «κάθε επιχειρηματίας» που ίσως να ξαφνιάστηκε με ό,τι συνάντησε στο Μαξίμου. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία, αριστερών πεποιθήσεων, που διατηρούσε στενές επαφές με πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ο κουμπάρος του Πάνου Καμμένου, αλλά και του Χρήστο Σπίρτζη, που σίγουρα είχε… το ευεργετικό χτύπημα στην πλάτη, με τόσες πια επαφές και συναναστροφές στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η τύχη… τα έφερε έτσι ώστε ο Χρήστος Καλογρίτσας, είδε την χρηματοπιστωτική εμπιστοσύνη που του έδειχνε η Τράπεζα Αττικής να αυξάνεται, όπως και να ανοίγουν οι δουλειές του, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία.

Η εμπλοκή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εξέθεσε τον ίδιο, με τις αποκαλύψεις με τα βοσκοτόπια και άλλα τερτίπια που είδαν το φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα οι σύντροφοι, να τον αφήσουν… στη σκιά και στο παρασκήνιο και να αναζητήσουν άλλες διεξόδους για να αποκτήσουν τον έλεγχο στα media.

Λίγο πριν, ο Καλογρίτσας, είχε καταφέρει ως δούρειος ίππος να μπει στον διαγωνισμό, αναγορεύτηκε ως υπερθεματιστής,  με τα απαραίτητα 3 εκατομμύρια, όμως… αδυνατούσε να βρει την δόση των 20,5 εκατομμύριων ευρώ. Ακολούθησαν  οι αποκαλύψεις για τα βοσκοτόπια, αλλά και τα ραντεβού τα Παππά με Κοντομηνά και Μαρινάκη, ως ύστατη προσπάθεια για να γίνει εξασφαλιστεί το «ΣΥΡΙΖΑ ΤV». Τόση ήταν η αγωνία του Μαξίμου εκείνη την εποχή για την τύχη της «επένδυσης» του κ. Καλογρίτσα, και την φιλοδοξία του να γίνει καναλάρχης.

Οι σύντροφοι δεν κατάφεραν να κάνουν κανάλι Ιδιωτικής Χρήσεως και έτσι ο κ. Καλογρίτσας έμεινε στα… αζήτητα. Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες μάλιστα, δεν προχωρούσαν όπως θα ήθελε και γρήγορα μπήκα στο φάσμα της πτώχευσης.

Οι αποκαλύψεις από ένα πρόσωπο που ενεπλάκη στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, με στενές σχέσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τον τρόπο που λειτουργούσε η τότε κυβέρνηση.

Η εμμονή του αριστερού Λευκού Οίκου  να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης όσο ήταν στην εξουσία αποτυπώνεται τόσο στις προθέσεις κορυφαίων στελεχών όπως ο Παύλος Πολάκης, που κυνηγούσε την τηλεοπτική ευτυχία με τον «ΣΥΡΙΖΑ ΤV», όσο και στο ομιχλώδες παρασκήνιο που αποκαλύφθηκε αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Ο Χρήστος Καλογρίτσας αποτέλεσε μια πτυχή αυτού του παρασκηνίου.

Η διαδρομή του χρήματος

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θυγατρική της κατασκευαστικής CCC μετέφερε έμβασμα 3 εκατ. στην HSBC του Άμπου Ντάμπι, στη συνέχεια τράπεζα υποδοχής ήταν η Τράπεζα Αττικής η οποία και πίστωσε το ποσό στην «Ι. Καλογρίτσας Α.Ε.». Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα η διαδρομή αυτή ήταν υπ’ όψιν όχι μόνο του Νίκου Παππά και του Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, στη στήλη «Στίγμα» της εφημερίδας ο Γιώργος Παπαχρήστος αποκαλύπτει ότι τα 3 εκατομμύρια ευρώ εμβάστηκαν από την θυγατρική της CCC με την επωνυμία Consultans Constryctions Enginnering Products στην Τράπεζα Αττικής και από εκεί έφτασαν στην Ι. Καλογρίτσας ΑΕ, στις 29 Αυγούστου 2019.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο μήνες νωρίτερα, στις 29 Ιουνίου 2016, είχε συνεδριάσει εκτάκτως η τριμελής επιτροπή δανειοδοτήσεων της Τράπεζας Αττικής, την οποία αποτελούσαν οι κ.κ. Ανντωνόπουλος, Πρωτονοτάριος και Περτσινίδης. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο Πρωτονοτάριος ήταν πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλ. Τσίπρα, καθώς όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όπως λέγεται σε κύκλους του ΕΜΠ, οφείλει στον κ. Πρωτονοτάριο το πτυχίο ενώ έχει φιλοξενήσει στον σπίτι του στη Νάξο τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση της 29ης Ιουνίου του 2016, αποφασίζεται η χρηματοδότηση των εταιρείων συμφερόντων του Χρ. Καλογρίτσα, ΤΟΞΟΤΗΣ και ΝΙΚΗ με δάνειο ύψους 15 εκατ., εκ των οποίων τα 9 εκατ. κατευθύνθηκαν στον ΤΟΞΟΤΗ και τα 6 εκατ. στη ΝΙΚΗ.

Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νέων, ο Χρ. Καλογρίτσας δημιουργεί την Ι. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ Α. Ε. με σκοπό την εξασφάλιση μίας τηλεοπτικής άδειας, για την οποία απαιτείτο μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατ., όπως προέβλεπε ο νόμος Παππά.

Στις 19 Οκτωβρίου του 2016, η Ι. Καλογρίτσας, ΑΕ τροποποιείται και μετονονομάζεται σε Media Doc A.E. με μέτοχο τον Ιωάννη – Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, κατά κύριο λόγο, αλλά και το Κώστα Βαξεβάνη ως μικρομέτοχο, εκδότη της εφημερίδας της εφημερίδας και του site Documento.

Συνεχίζοντας το δημοσίευμα των Νέων, σημειώνει ότι τον Φεβρουάριο του 2017, ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας αποχωρεί από την Media Doc AE, παραιτούμενος κάθε αξιώσης, υπέρ του Κώστα Βαξεβάνη. Τελικά το ταμείο της εταιρείας, παρά τη μικρή κυκλοφορία της εφημερίδας, φέρεται να διαθέτει εκείνη την εποχή ακόμα 5 εκατ. ευρώ, 3 εκ των οποίων προέρχονται από τους Χούρι της CCC και δόθηκαν του Νίκου Παππά και του μυστηριώδους White Porscha, όνομα που αναφέρεται στη πρόσφατη μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα, και 2 εκατ. ευρώ από το υπόλοιπο του δανείου.

parapolitika.gr/politiki/article/1057623/kalogritsas-kai-pappas-strimohnoun-ton-tsipra-o-kokkinos-epiheirimatias-kaiei-gia-3-ekat-euro-to-white-house/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr