Home Greek News Ρεπορτάζ με ονόματα για το λαθρεμπόριο όπλων με άρωμα Ε.Υ.Π.! Ο μάρτυρας υπεράσπισης του στελέχους της Ε.Υ.Π. Σπατιώτη-ο Καπετάνιος Χαραλαμπόπουλος των ειδικών αποστολών…από την Τουρκία και ο ναύαρχος με την εταιρεία security

Ρεπορτάζ με ονόματα για το λαθρεμπόριο όπλων με άρωμα Ε.Υ.Π.! Ο μάρτυρας υπεράσπισης του στελέχους της Ε.Υ.Π. Σπατιώτη-ο Καπετάνιος Χαραλαμπόπουλος των ειδικών αποστολών…από την Τουρκία και ο ναύαρχος με την εταιρεία security

by _
0 comment 370 views

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Ρεπορτάζ με ονόματα για το λαθρεμπόριο όπλων με άρωμα Ε.Υ.Π.! Ο μάρτυρας υπεράσπισης του στελέχους της Ε.Υ.Π. Σπατιώτη-ο Καπετάνιος Χαραλαμπόπουλος των ειδικών αποστολών…από την Τουρκία και ο ναύαρχος με την εταιρεία security


 -Του Άρη Σπίνου
 

Νέα ερωτήματα δημιουργούνται για τη μυστηριώδη υπόθεση με την σύλληψη -προ μίας εβδομάδας- επτά επιβατών ταχύπλοου στην θαλάσσια περιοχή Παλαιοχώρας Χανίων, μετά τη διαπίστωση ότι ένας τουλάχιστον  εξ αυτών φερόταν να είχε συνεργασθεί παλαιότερα με στελέχη της ΕΥΠ σε αμφιλεγόμενες αποστολές σε χώρες των Βαλκανίων και μάλιστα πρόσφατα υπήρξε μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου στελέχους της Ε.Υ.Π. Θόδωρου Σπατιώτη σε σχετική μήνυση του π.διευθυντή κατασκοπίας Κώστα Αγγελάκη.Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 πρόκειται για τον Νικήτας  Οικονομάκη που βρισκόταν ανάμεσα στο πλήρωμα που συνελήφθη,που είχε  εταιρεία καθαρισμού κτιρίων κι είχε διερευνηθεί αν είχε σχέση με τη ρίψη βιτριολιού -τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 στα Πετράλωνα- στην τότε συνδικαλίστρια και πρώην ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα.


Χωρίς να του αποδοθεί τότε οποιαδήποτε κατηγορία, ενώ η υπόθεση αυτή έχει μείνει ανεξιχνίαστη. Μάλιστα ο ίδιος είχε προχωρήσει σε σχετικές καταθέσεις για τον ρόλο του στην ΕΥΠ στην διάρκεια προγενέστερων δικαστικών ερευνών,χωρίς αυτό όμως να επιβεβαιώνετε από στελέχη της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού «όπλα, πυρομαχικά και λαθραία καπνικά προϊόντα, εντοπίστηκαν βραδινές ώρες της περασμένης Τετάρτης μετά από ειδική επιχείρηση του λιμενικού στα Χανιά, σε ταχύπλοο σκάφος, ενώ συνελήφθησαν οι έξι επιβαίνοντες Έλληνες  και ένας αλλοδαπός,κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης». Το ταχύπλοο φέρεται να προερχόταν από τη Λιβύη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες μεταφορείς όπλων είναι και ο 58χρονος Χαραλαμπόπουλος Κωσταντίνος ,καταγόμενος, από την Τουρκία

Ο καπετάνιος ισχυρίστηκε  στους λιμενικούς ότι «έχουν σχέσεις με την ΕΥΠ κι ήταν σε μυστική αποστολή στη Λιβύη» προς υποστήριξη του επικεφαλής, του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες διατύπωσαν τον ισχυρισμό ότι στη Λιβύη προχώρησαν σε πώληση τεσσάρων ταχυπλόων σκαφών έναντι 400.000 ευρώ το καθένα για ενίσχυση του εν λόγω στρατάρχη. Αυτοί οι ισχυρισμοί περί ΕΥΠ φέρεται να είχαν απορριφθεί από την αρχική έρευνα του Λιμενικού κι εξεταζόταν σοβαρά το ενδεχόμενο οι επιβάτες να προχωρούσαν σε μεταφορά όπλων από Λιβύη προς κυκλώματα λαθρεμπόρων με έδρα την Κρήτη.Λίγες ώρες πάντως μετά την σύλληψη τους αφέθηκαν ελεύθεροι και η δίκη τους προσδιορίστηκε για τις 17/7/20.

 
Εκεί θα ακουστούν πολλά!Έχει αξία να δούμε ποιοι θα πάνε μάρτυρες υπερασπίσεως και αν η Ε.Υ.Π. θα έχει στείλει έγγραφο στην εισαγγελία…με λεπτομέρειες.Να σημειώσουμε πάντως ότι σημαντικό ρόλο στην υπόθεση αυτή έχει και ένας αντιναύαρχος του πολεμικού ναυτικού Β.Π. που διατηρεί εταιρεία security.
 
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται …

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr