Home Greek News Συναντήθηκαν εν κρυπτώ στο Ισραήλ ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Σάμπυ Μιωνής

Συναντήθηκαν εν κρυπτώ στο Ισραήλ ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Σάμπυ Μιωνής

by _
0 comment 206 views

Συναντήθηκαν εν κρυπτώ στο Ισραήλ ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Σάμπυ Μιωνής


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!…


Είχαν «κλειστή» συνάντηση στις 16 Ιουνίου το απόγευμα, εκτός από την «ανοιχτή» με τον υφυπουργό Εξωτερικών και το Επιμελητήριο

Ιδιαίτερη, μακρά συζήτηση είχε την Τρίτη 16 Ιουνίου το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης με τον πρωταγωνιστή της «λίστας Λαγκάρντ» και γνωστό πλέον «κοριό» Σάμπυ Μιωνή, στο περιθώριο της επίσκεψης της ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπίας στην Ιερουσαλήμ.

Η συνάντηση έγινε μόλις πέντε ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση της πολύκροτης ηχογραφημένης συνομιλίας του «κοριού», το 2016, με τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά. Με τη συνάντηση προδόθηκαν πόσα πολλά ενώνουν τα τελευταία χρόνια τους Α. Γεωργιάδη και Σ. Μιωνή, μακριά από την εποχή που ο δεύτερος αποκαλούσε τον πρώτο «φασίστα». «Γεφυροποιός» της σχέσης τους, από το 2014-15, ήταν ο Στ. Παπασταύρου (συνεταίρος του Σ. Μιωνή και σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά), αλλά δεν είναι σαφές αν ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ΜΟΝΟ γνώστης της συνάντησης στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα ή ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ενημερώθηκε για τα διαμειφθέντα αργότερα από το πολιτικό του τέκνο (ΕΞ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ) Αδωνι Γεωργιάδη.

Το στοιχείο, επίσης, που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η κάλυψη που παρέχει από το 2012 ο κ. Σαμαράς στον «κοριό», επειδή ο Σ. Μιωνής συνεργαζόταν στη «λίστα Λαγκάρντ» με τους Ελληνες και Ελβετούς τραπεζίτες του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία Κων. Χαΐτογλου, που είναι στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού. Ακόμη ένα στοιχείο είναι ότι ο «κοριός» πιθανότατα έχει ηχογραφήσει και τον κ. Σαμαρά, όπως ίσως έχει πράξει και με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια και άλλα στελέχη του δημόσιου βίου στην Ελλάδα και στο Ισραήλ.

Εκτός της σχέσης Σαμαρά – Μιωνή, είναι γνωστός και ο προσωπικός και πολιτικός σύνδεσμος του κ. Γεωργιάδη με τον βουλευτή της Ν.Δ. Αθ. Πλεύρη, που αποκαλύφθηκε ότι γνώριζε, τουλάχιστον από τα μέσα Μαρτίου φέτος, την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά – Μιωνή.

Αυτόπτες μάρτυρες της συνάντησης Γεωργιάδη – Μιωνή υπογραμμίζουν στη «δημοκρατία» (…προς πρόληψη της γνωστής τακτικής του υπουργού Ανάπτυξης για διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων) ότι αναφέρονται σε πρόσθετη «κλειστή» συνάντησή τους και όχι στην «ανοιχτή» με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη και μελών του Ελληνοϊσραηλινού Επιμελητηρίου (όπου ο «κοριός» προεδρεύει). Πάντως ούτε και η «ανοιχτή» συνάντηση προβλήθηκε από τον φλύαρο στα τηλεοπτικά παράθυρα Αδ. Γεωργιάδη, υπό τον φόβο αποκάλυψης των στενών επαφών του με τον «κοριό». Μίλησε για όλες τις άλλες συναντήσεις του εκτός από τη συγκεκριμένη!

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και ο Σ. Μιωνής, μιλώντας την επόμενη ημέρα στην ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου (που έχει ιδρύσει ως ανταγωνιστικό του επίσημα αναγνωρισμένου στην Ελλάδα), απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στη συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη. Αντίθετα, μιλούσε επί μακρόν για τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος όμως (όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία») αρνήθηκε να τον συναντήσει, υπό τον φόβο μήπως πέσει -και αυτός- θύμα παράνομης ηχογράφησης.

Παράλληλα, γνώστες του παρασκηνίου στο Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι οι Α. Γεωργιάδης και Σ. Μιωνής ήταν στη β’ κατηγορία των επαφών του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ, παρά την προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως συμμετέχοντες στην πρώτη γραμμή. Είναι ενδεικτικό ότι στις τρεις σημαντικότερες οικονομικές – επενδυτικές συναντήσεις του, με τις AMPA Capital, Jerusalem Venture Partners (JVP) και Elbit, ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν μόνον από τους έμπιστούς του Κ. Φραγκογιάννη (υφυπουργός Εξωτερικών) και Αλ. Πατέλη (οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού), αποκλείοντας τον υπουργό Ανάπτυξης. Ο κ. Γεωργιάδης είχε άλλη συνάντηση με στελέχη της Elbit για δευτερεύοντα θέματα, καθώς και με εταιρίες που είναι εδώ και καιρό έτσι κι αλλιώς δραστηριοποιημένες στην Ελλάδα, όπως η Brown Hotels (ξενοδοχεία «Ακροπόλ», «Εσπέρια» κ.λπ.).

Οι αποστάσεις του κ. Μητσοτάκη από τον «κοριό» έχουν μεγάλη σημασία, ειδικά όσον αφορά την JVP. Ο Σ. Μιωνής διέδιδε επί μέρες ότι έχει στενές σχέσεις με τη συγκεκριμένη εταιρία και πως, χάρη στον ίδιο, ελήφθη η απόφαση να εξετάσουν την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα και όχι σε άλλες χώρες. Με τον αποκλεισμό του από τη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ αποδείχθηκε ότι το Μαξίμου δεν πίστεψε τη σχέση του με την JVP και δεν ριψοκινδύνευσε να παγιδευτεί στα δίχτυα του «κοριού», όπως οι Αντ. Σαμαράς και Ν. Παππάς.

Υπό αυτήν την οπτική πρέπει να εξηγηθεί και ότι ο Σ. Μιωνής, μέσω της ηχογραφημένης συνομιλίας με τον Ν. Παππά, επιχείρησε να εκθέσει και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μ. Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Γιατί, όπως προκύπτει από την ηχογράφηση, ο Σ. Μιωνής δεχόταν τις θεωρίες του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της και απλώς δήλωνε πως ο συνεταίρος του Στ. Παπασταύρου δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει στοιχεία στον Ν. Παππά.

Πηγή >> https://www.dimokratianews.gr/politiki/synantithikan-en-krypto-sto-israil-o-adonis-georgiadis/

https://www.dimokratianews.gr/politiki/synantithikan-en-krypto-sto-israil-o-adonis-georgiadis/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr