Home ΚΟΣΜΟΣ Με στόχο τη χριστιανική περιθωριοποίηση προβαίνει σε απαλλοτριώσεις η Τουρκία

Με στόχο τη χριστιανική περιθωριοποίηση προβαίνει σε απαλλοτριώσεις η Τουρκία

by _
0 comment 215 views

Εκκλησία 

 Ενημερώθηκε στις: 

Με στόχο τη χριστιανική περιθωριοποίηση προβαίνει σε απαλλοτριώσεις η Τουρκία


Εξαιρετική πίεση δέχεται μία εκ των αρχαιότερων χριστιανικών εκκλησιών στον κόσμο από την Τουρκία. Μολονότι οι κυβερνήσεις και πολίτες είναι απορροφημένοι στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημικής κρίσης του covid-19 και της συνακόλουθης μαζικής ανεργίας και παγκόσμιας ύφεσης, η Τουρκία βλέπεις ως ένα παράθυρο ευκαιρίας τη κατάσταση αυτή και προχωρά περιθωριοποίηση των μειονοτήτων και τη δίωξη των Χριστιάνων.

Δυσμενές ανάγεται το μέλλον των Χριστιανών στη γειτονική Τουρκία καθώς ο Ερντογάν προσπαθεί εδώ και καιρό να υλοποιήσει το σχέδιο του κοσμικού κράτους που ονειρεύεται και επιθυμεί. Για αυτό η δημιουργία ενός κρατικού συνονθυλεύματος οθωμανισμού και ισλαμισμού συνιστά το απόγειο της πολιτικής του καριέρας.

Προσφάτως, η θρησκευτική κοινότητα των Σύριων-Αραμαϊκών χριστιανών ήταν στο στόχαστρο του Ερντογάν και ζούσαν με φόβο καταπάτησης των δικαιωμάτων και δήμευσης της περιουσίας τους. Να υπενθυμίσουμε ότι η εν λόγω κοινότητα ανήκει στη αρχαιότητες χριστιανικές εκκλησίες του κόσμου μίας και τα αραμαϊκά πιστεύετε ότι είναι η γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς.

Η διαδικασία παραβίασης της περιουσίας των μελών της κοινότητας έγινε άμεσα και χωρίς διαπραγματεύσεις. Η τουρκική κυβέρνηση με το έτσι θέλω άρχισε να εκχωρεί γη σε άλλους κάνοντας τους ιδιοκτήτες με στόχο την πλήρη απαλλοτρίωση των χριστιανών. Ακόμη, δεν ξέρουμε αν είναι σύμπτωση ή όχι αλλά ο τουρκικός στρατός κατέστρεψε πλήθος των σπιτιών της κοινότητας κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων με τους Κούρδους.

Ερντογάν: Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια

Συγχρόνως, λόγω της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη βόρεια Συρία, 20.000 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλοί Χριστιανοί, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Σήμερα, εξακολουθούν να μη μπορούν να επιστρέψουν λόγω αυτή της αντιπαράθεσης.

Παρά τη φαινομενική κίνηση του Ερντογάν σχετικά με την απόφαση ανοικοδόμησης των χριστιανικών εκκλησιών, εντούτοις οι κινήσεις του δείχνουν την σκληρή για τις χριστιανικές της Τουρκίας μειονότητες πραγματικότητα. Απτό παράδειγμα η υπόθεση του Σύριου Ορθόδοξου Ιερέα, Sefer Bilecen, ο οποίος τον Ιανουάριο κατηγορήθηκε πως συνεργαζόταν με το PKK επειδή έδωσε ψωμί και νερό σε κούρδους μαχητές που χτυπούσαν την πόρτα του μοναστηριού του στο Mardin. Η αποφυλάκιση από τις τουρκικές φυλακές έγινε μετά από τη συνεχή εμπλοκή και πίεση βοηθητικών οργανώσεων.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Εάν συνεχιστεί το “βιολί” της μετακίνηση των Χριστιανών στις τουρκικές πολιτοφυλακές των Κούρδων, θα αποτελέσουν σίγουρο θύμα περιθωριοποίησης. Προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης από τα απερίσκεπτα γεωπολιτικά παιχνίδια με Συρία και Λιβύη, ο Ερντογάν προβαίνει σε μία εθνικιστική και ισλαμιστική ρητορική, αποτέλεσμα της οποίας είναι η χρήση των χριστιανικών μειονοτήτων ως τον αποδιοπομπαίο τράγο της κατάστασης.

Πηγή >> https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/6948792_me-stoho-ti-hristianiki-perithoriopoiisi-probainei-se-apallotrioseis-i-toyrkia

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr