Home Greek News «Μεγάλος Περίπατος»: Τοποθετήθηκαν οι ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου (pics)

«Μεγάλος Περίπατος»: Τοποθετήθηκαν οι ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου (pics)

by _
0 comment 182 views

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Μεγάλος Περίπατος»: Τοποθετήθηκαν οι ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου (pics)


Αναμένονται το βράδυ του Σαββάτου (27/06) οι απαραίτητες εργασίες στην κάτω πλευρά της πλατείας

Με την πλατεία Συντάγματος θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις για το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» αφού από τις δέκα το βράδυ του Σαββάτου τα συνεργεία του Δήμου θα ξεκινήσουν τις απαραίτητες αλλαγές, για να διατεθεί περισσότερος δημόσιος χώρος στην κάτω πλευρά της πλατείας.

Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως), όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Τοποθετήθηκαν οι ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου

Νωρίς σήμερα το πρωί τοποθετήθηκαν οι νέες ζαρντινιέρες στο οδόστρωμα ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν και τα καινούργια παγκάκια.

Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας συγκοινωνιολόγων του ΕΜΠ η οποία εκπόνησε τη μελέτη παρεμβάσεων/επιπτώσεων, καθηγητής Γιώργος Γιαννής, δήλωσε ότι στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι είχαν δείξει οι προσομοιώσεις.

Δείτε φωτογραφίες από την Πανεπιστημίου:

Η πανδημία αλλάζει την Αθήνα προς το καλύτερο

Έντονη αναφορά στο ζήτημα του Μεγάλου Περιπάτου, βλέπουμε και από τα ξένα ΜΜΕ. «Η Νέα Αθήνα» είναι, ενδεικτικά, ο τίτλος της Γερμανικής εφημερίδας Badische Zeitung στο αφιέρωμα της στην Ελληνική πρωτεύουσα.

Το διεθνές δίκτυο Al Jazeera σε εκτενή ανταπόκριση του από την Αθήνα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Αθήνα φιλοδοξεί να γίνει μια πιο πράσινη πόλη με περισσότερο διαθέσιμο χώρο για τους πεζούς και τα ποδήλατα, μια εξέλιξη που μπορεί να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς την πόλη την επαύριο του κορονοϊού. Αναφέρει επίσης ότι η σύλληψη της ιδέας αυτής είχε γίνει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και υλοποιήθηκε εν μέρει (π.χ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από την Ακρόπολη), ωστόσο δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1094742/megalos-peripatos-topothetithikan-oi-zarntinieres-stin-panepistimioy-pics

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr