Home Greek News Προανακριτική: Αποχώρησε από την επιτροπή ο Παπαγγελόπουλος

Προανακριτική: Αποχώρησε από την επιτροπή ο Παπαγγελόπουλος

by _
0 comment 186 views

Προανακριτική: Αποχώρησε από την επιτροπή ο Παπαγγελόπουλος

Χρήστος Μπόκας

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε να υποβληθεί σε ερωτήσεις και κατηγόρησε το προεδρείο της επιτροπής ότι δεν δέχθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά του για εξέταση επιπρόσθετων μαρτύρων – Κύκλοι ΝΔ: Το «κεντρικό μαγαζί» επέβαλε στο «παραμάγαζο Ρασπούτιν» την αποχώρηση, τον θυσιάζει για τον Τσίπρα –   Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αναμένεται το πόρισμα

Αποχώρησε απο την συνεδρίαση της προανακριτικής ο κ.Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αρνούμενος να συνεχίσει την κατάθεσή του, να υποβληθεί σε ερωτήσεις και καταγγέλλοντας τα μέλη της επιτροπής ότι παραβίασαν τα δικαιώματά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνηςτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως ύποπτος τέλεσης βαρύτατων αδικημάτων (συμμορίας, δωροληψίας, εκβίασης κ.α.) έχει το δικαίωμα της σιωπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος κατηγόρησε το προεδρείο της επιτροπής ότι αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά του για εξέταση επιπρόσθετων μαρτύρων και για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργόΑντώνη Σαμαρά.

Πλέον, οι ερευνητικές εργασίες της προανακριτικής φαίνεται ότι ολοκληρώθηκαν και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αξιολόγηση και συγγραφή του τελικού πορίσματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πόρισμα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

NΔ: Το «κεντρικό μαγαζί» επέβαλε στο «παραμάγαζο» Ρασπούτιν την αποχώρηση

Πηγές της ΝΔσχολιάζοντας την αποχώρηση του κ. Παπαγγελόπουλου αναφέρουν: «Ο κ Παπαγγελόπουλος πήρε τη μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο. Λάμβανε έγγραφα απο την αρχή, εξετάστηκαν σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες. Και μόλις ήλθε η ώρα των ερωτήσεων το “κεντρικό μαγαζι” υπό το φως των παραδικαστικων αποκαλύψεων επέβαλε στο “παραμάγαζο” την αποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτινγια να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελλίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά.

Ακομα και μέχρι χθες ο κ. Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για τη διαδικασία ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπή. Προφανώς υπό τον φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδα του αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε».

Δ. Παπαγγελόπουλος: Έφυγα λίγο πριν με «στραγγαλίσουν»

Απο την άλλη πλευρά ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγος του κ. Παπαγγελόπουλου είπε ότι ο πελάτης του αποχώρησε οριστικά καθώς υπήρξε «σαφής παραβίαση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων». Σημείωσε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε «παρανομίες και αλλαζονίες της πλειοψηφίας» και εκτίμησε πως «Η πλειοψηφία εχει προαποφασίσει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο οπως προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης». Ο ίδιος υποστήριξε ότι η μεθοδολογία που ακολούθησε η προανακριτική «θυμίζει το ‘89».

«Λίγο πριν μας στραγγαλίσουν τους καταγγείλαμε και φύγαμε. Δεν είναι ελιγμός η αποχώρηση. Δεν ειχα ολοκληρώσει αυτα που ειχα να πω. Πήγανε να με φιμώσουν» είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο για τα αδικήματα σύστασης συμμορίαςδωροληψίας κρατικού αξιωματούχουεκβίασηςπαράβασης καθήκοντοςηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κ.α.

«Δεν με πλήττει εμένα το ηχητικό Μιωνή – Παππά»

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, εξεταζόμενος, αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στο συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο Παππά – Μιωνή και υποστήριξε πως «η κασέτα είναι μια ωδή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «είμαι άνθρωπος που δεν υπέκυπτε. Δεν με πλήττει εμένα (το ηχητικό)».

Υπενθυμίζεται ότι στο ηχητικό ακούγεται ο κ. Παππάς να λέει για τον κ. Παπαγγελόπουλο:

ΠαππάςΑπλά μην ανοίγεις τώρα… ο Παπαγγελόπουλος, εντάξει…

ΜιωνήςΤι; Πώς τον διαβάζεις;

ΠαππάςΈχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου…Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… Ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής [ακατάληπτο] Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!

ΜιωνήςΒγάζουν λεφτά;

ΠαππάςΠολλά λεφτά, δε μιλάμε τώρα για… βγάζουμε λεφτά!

ΜιωνήςΝαι, ναι. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό.

ΠαππάςΜπράβο. Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το no go είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εκεί δεν είναι… Δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες;

ΜιωνήςΝαι, ναι, καταλαβαίνω… Real politic λέγεται αυτό.

ΠαππάςΝαι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες, ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!

Να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένεται να ολοκληρώσει την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Παπαγγελόπουλος και να ξεκινήσει ο κύκλος των ερωτήσεων.

Να συλληφθεί η Ράικου

Πέραν αυτών, ο κ. Παπαγγελόπουλος παρατήρησε τα μέλη της προανακριτικής για την στάση που κράτησαν κατά την εξέταση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένη Ράικου υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να την έχουν συλλάβει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός είπε: «Ως Εισαγγελέας που είναι η Επιτροπή σας έπρεπε να κρατήσετε την κυρία Ράικου εδώ όταν κατέθετε και να φωνάξετε την ασφάλεια και να την πάτε στον Εισαγγελέα. Έπρεπε να την είχατε συλλάβει! Γι αυτά που είπε οτι είμαστε πλαστογράφοι εγω και η Τουλουπάκη».

Κόντρα για την χρήση του ηχητικού

Επιπροσθέτως, Παπαγγελόπουλος και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν σήμερα με διαφορετική «γραμμή» αναφορικά με το ηχητικό Παππά – Μιωνή, υποστηρίζοντας ότι είναι προϊόν κατασκοπείας και πως κακώς έγινε χρήση απο την επιτροπή.

Πιο αναλυτικά, ο πρώην υπουργός πρότεινε να επισημανθεί ότι η παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνή έχει τελεσθεί το έγκλημα της Κατασκοπείας (Άρθρο 148 παρ. 1 και 2, διότι δημοσιοποιήθηκαν παράνομα κρατικά μυστικά με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του Κράτους.

Κατά τον Παπαγγελοπουλο αυτό «το κατάπτυστο και παράνομο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον Εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου». Επίσης, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι «είναι παράνομο αυτό που έγινε. Δεν έπρεπε να το αποδεχθεί η Επιτροπή. Είναι παράνομο. Η Επιτροπή ειναι εκτεθειμένη που το δέχθηκε». Απο την πλευρά της ΝΔ ο κ. Κώστας Καραγκούνης ανταπάντησε: «Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την αρμοδιότητά μας και δεύτερον δεν τίθεται θεμα αρμοδιότητας διοτι είμαστε sui generis όργανο. Ερευνούμε υπόθεση διαφθοράς και σε καθε περίπτωση το στείλαμε στην εισαγγελία. Δηλαδή τι ζητάτε; Να αποκρύψουμε το ηχητικό;».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr