Home Greek News «Πισώπλατο» κτύπημα από ΗΠΑ: Αναγνώρισαν έμμεσα τουρκολιβυκή ΑΟΖ – Ο διοικητής της AFRICOM συναντήθηκε με Φ.Σάρατζ!

«Πισώπλατο» κτύπημα από ΗΠΑ: Αναγνώρισαν έμμεσα τουρκολιβυκή ΑΟΖ – Ο διοικητής της AFRICOM συναντήθηκε με Φ.Σάρατζ!

by _
0 comment 220 views

«Πισώπλατο» κτύπημα από ΗΠΑ: Αναγνώρισαν έμμεσα τουρκολιβυκή ΑΟΖ – Ο διοικητής της AFRICOM συναντήθηκε με Φ.Σάρατζ!

Με τον διοικητή της αμερικανικής Διοίκησης Αφρικής USAFRICOM, στρατηγό Stephen J. Townsend, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός της Τρίπολης Φαγιέζ αλ Σάρατζ. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Τ.Νορλαντ, πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα.

Είναι αυτός με τον οποίο είχε συνομιλήσει ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Δένδιας, παρόντος του ομολόγου του στην Αθήνα, Τ.Πάιατ, με την τηλεδιάσκεψη να διαφημίζεται από την Βασ. Σοφίας ως «στήριξη των ΗΠΑ στις ελληνικές θέσεις».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή πόλη Zuwara η οποία βρίσκεται 102 χλμ. δυτικά της Τρίπολης.

Με την συνάντηση αυτή οι ΗΠΑ νομιμοποιούν πλήρως τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σάρατζ σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε ότι αφορά την τουρκολιβυκή ΑΟΖ που υπεξαιρεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα εξαφανίζει το σύμπλεγμα της Μεγίστης και «στραγγαλίζει» Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη, αφήνοντας μόνο 6 ναυτικά μίλια στην ελληνική πλευρά, όσα και τα νυν Εθνικά Χωρικά Ύδατα.

Φυσικά, νομιμοποιεί πλήρως την τουρκική κατοχή της δυτικής Λιβύης και δίνει ένα πισώπλατο κτύπημα στην Αθήνα.

Η USAFRICOM, είναι η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ που εδρεύει στην Φραγκφούρτη και είναι αρμόδια για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Αφρική.

Πηγή >> https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/889701_epafes-ipa-me-toys-filotoyrkoys-tis-livyis-o-dioikitis-tis

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr