Home ΗΠΑ ΗΠΑ: O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ “αδειάζει” τον Τραμπ – “Λυπάμαι που στάθηκα δίπλα του”

ΗΠΑ: O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ “αδειάζει” τον Τραμπ – “Λυπάμαι που στάθηκα δίπλα του”

by _
0 comment 196 views

Κόσμος 

ΗΠΑ: O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ “αδειάζει” τον Τραμπ – “Λυπάμαι που στάθηκα δίπλα του”


Στόχος ήταν να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές από τον δρόμο προς την εκκλησία Saint John, έναν ιστορικό ναό που είχε υποστεί καταστροφές την προηγούμενη ημέρα, προκειμένου ο Ντόναλντ Τραμπ να μπορέσει να φωτογραφηθεί, με τη Βίβλο στο χέρι, περιστοιχισμένος από διάφορους αξιωματούχους, μεταξύ αυτών τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.

Η επίμαχη φωτογραφία της 1ης Ιουνίου, από tweet του AP:

«Πολλοί εξ υμών είδαν τα αποτελέσματα αυτής της φωτογραφίας μου στην πλατεία Lafayette την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία προκάλεσε διαμάχη σχετικά με τον ρόλο των στρατιωτικών στην κοινωνία», είπε ο στρατηγός Μίλεϊ σε μια μαγνητοσκοπημένη ομιλία σε τελετή απονομής πτυχίων στην στρατιωτική ακαδημία Notre Dame University.

«Δεν έπρεπε να ήμουν εκεί», συμπλήρωσε ο στρατηγός.

«Η παρουσία μου εκείνη τη στιγμή και υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες έδωσε την εντύπωση πως οι στρατιωτικοί παρεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική».

«Ήταν ένα λάθος από το οποίο άντλησα διδάγματα και ελπίζω ειλικρινά ότι όλοι εμείς θα μπορέσουμε να αντλήσουμε διδάγματα», υπογράμμισε.

Οι εικόνες του στρατηγού Μίλεϊ, που περπάταγε με στρατιωτική στολή πίσω από τον Τραμπ, προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις από πρώην στρατιωτικούς αξιωματούχους, όπως τον πρώην υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Πηγή >> https://www.pentapostagma.gr/kosmos/6945859_ipa-o-arhigos-geetha-adeiazei-ton-tramp-lypamai-poy-stathika-dipla-toy

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr