Home Greek News Το Eurogroup αποφασίζει για «ανάσα ρευστότητας» 640 εκατ. στην Ελλάδα

Το Eurogroup αποφασίζει για «ανάσα ρευστότητας» 640 εκατ. στην Ελλάδα

by _
0 comment 206 views

Το Eurogroup αποφασίζει για «ανάσα ρευστότητας» 640 εκατ. στην Ελλάδα

11/06/2020, 07:21


Ενώ το υπουργειο Οικονομικών είδε μέσα σε τρεις ημέρες τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους να αυξάνονται περισσότερο από 5 δισ. ευρώ

Μία δωρεάν «ανάσα ρευστότητας» 640 εκατ. ευρώ από τους ευρωπαίους εταίρους, μέχρι έως ότου τουλάχιστον αυτοί να συμφωνήσουν και για τα πιο δραστικά μέτρα στήριξης των κρατών που καλούνται να λάβουν, αναμένει σήμερα η Αθήνα, από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Μετά και τους συνεχείς επαίνους για την πρόοδο και τις αντοχές της χώρας από τους ευρωπαίους αξιωματούχους, αναμένεται ότι το Eurogroup θα ανάψει τελικώς σήμερα το πράσινο φως για την εκταμίευση των ANFA’s και των SMP’s στη χώρα μας.

Μέσα σε 3 ημέρες το υπουργείο Οικονομικών βλέπει τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους να αυξάνονται επιπλέον κατά 3 δισ. από την προχθεσινή έκδοση 10ετούς ομολόγου, αλλά και κατά 1,3 δισ. ευρώ από τα 12μηνης διάρκειας έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου. Όχι μόνο φτάνει έτσι συνολικά τα 5 δισ. ευρώ, αλλά και τα ξεπερνάει αντλώντας και άλλα 300 εκατ. ευρώ από τα έντοκα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr