Home Greek News Π.Πικραμμένος: «Αν κλείσουμε πάλι την οικονομία θα καταρρεύσουμε»

Π.Πικραμμένος: «Αν κλείσουμε πάλι την οικονομία θα καταρρεύσουμε»

by _
0 comment 203 views

Π.Πικραμμένος: «Αν κλείσουμε πάλι την οικονομία θα καταρρεύσουμε»


Τις καταστροφικές συνέπειες ενός νέου «lockdown» για την ελληνική οικονομία τονίζει ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος λέγοντας χαρακτηριστικά «Το σύνθημα “Μένουμε σπίτι” δεν μπορεί να ξαναϋπάρξει. Σίγουρα, το πρώτο μέλημα είναι η υγεία των πολιτών, αλλά θα πρέπει να μην καταρρεύσει η οικονομία».

Πολλοί αναλυτές έχουν σημειώσει πως εάν υπάρξει νέο «κλείσιμο» της ελληνικής οικονομίας δεν θα μπορέσει να ξαναεπανέλθει ούτε και σε δεκαετίες. Συνεπώς δεν μπορεί να ξανασυμβεί αυτό που έγινε για δύο μήνες, να φυλακιστούμε όλοι στα σπίτια μας.

Oι συνέπειες του πρώτου ολικού «lockdown» είναι ήδη καταστροφικές. Κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια πόσες επιχειρήσεις θα καταφέρουν να επιβιώσουν και πόσοι άνθρωποι θα περάσουν μονίμως το «κατώφλι» της ανεργίας.

Και όμως υπάρχουν κάποιοι στην κυβέρνηση που σκέφτονται νέα «κλεισίματα» επειδη οι νέοι διασκεδάζουν σε πάρτι, ή «συνωστίζονται» στα μπαρ της Μυκόνου…

«Αν χάσουμε το στοίχημα της Δικαιοσύνης, κινδυνεύουμε να χάσουμε και το στοίχημα της οικονομίας” ανέφερε ο κ. Πικραμμένος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Για να κάνουμε μία άλλη Δικαιοσύνη, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα νέα παιδιά που έρχονται για να γίνουν δικαστικοί λειτουργοί. Να τους εμφυσήσουμε μία νέα νοοτροπία ήδη από τη σχολή», τόνισε, εκτιμώντας πως οι προαγωγές στο δικαστικό σώμα πρέπει να γίνονται, όχι μόνο με την πάροδο των ετών, αλλά και με ουσιαστικές προϋποθέσεις – όπως με τους αξιωματικούς ενόπλων δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν θέλω δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία στη Δικαιοσύνη. Θέλω ανταγωνισμό. Να μπουν δικηγόροι, πανεπιστημιακοί. Τα μνημόνια για παράδειγμα, είχαν θέματα που δυσκόλευαν τους δικαστές. Πρέπει να ταρακουνήσουμε τη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πηγή >> https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/886348_ppikrammenos-kleisoyme-pali-tin-oikonomia-tha-katarreysoyme

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr