Home Greek News WSJ: Ερχονται νέες κυρώσεις για τα πλοία που σπάνε το εμπάργκο στη Βενεζουέλα

WSJ: Ερχονται νέες κυρώσεις για τα πλοία που σπάνε το εμπάργκο στη Βενεζουέλα

by _
0 comment 187 views

WSJ: Ερχονται νέες κυρώσεις για τα πλοία που σπάνε το εμπάργκο στη Βενεζουέλα


Η αμερικανική εφημερίδα εμπλέκει, σύμφωνα με πληροφορίες της, και Έλληνες πλοιοκτήτες για εμπόριο στη Βενεζουέλα, παρά τη μαύρη λίστα των ΗΠΑ

Σε νέες κυρώσεις σε βάρος δεξαμενόπλοιων και πλοιοκτητριών εταιρειών προχωράει ο πρόεδρος των ΗΠΑ  Ντόναλντ Τραμπ με στόχο να εμποδίσει την εμπορία πετρελαίου μεταξύ Ιράν και Βενεζουέλας. Πρόκειται για δύο χώρες σε βάρος των οποίων ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επιβάλει εμπάργκο δημιουργώντας ασφυκτικό εμπορικό κλοιό γύρω τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal πιέζοντας τη ναυτιλιακή βιομηχανία η κυβέρνηση Τραμπ ελπίζει να σταματήσει το εμπόριο πετρελαίου και γενικότερα των καυσίμων Βενεζουέλας-Ιράν.

Οι νέες κυρώσεις θα αφορούν δεκάδες δεξαμενόπλοια ενώ θα επεκταθούν και στις εταιρείες που συνδέονται με αυτά τα πλοία, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα σχέδια του Aμερικανού προέδρου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αφορούν μόνο την πλοιοκτήτρια εταιρεία στην οποία ανήκει το δεξαμενόπλοια και είναι μονοβάπορη αλλά και στη διαχειρίστρια εταιρεία-όμιλο όπου φαίνεται ποιος είναι ο πλοιοκτήτης.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr