Home Greek News ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

by _
0 comment 176 views

ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’


Επιτελώντας το ετήσιο προσκύνημά του στη Μακρόνησο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη σήμερα στο ιστορικό νησί και ιερούργησε στον εκεί Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, η μνήμη του οποίου δεν είχε εορτασθεί την κυριώνυμο ημέρα, λόγω των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Για τον ίδιο, άλλωστε, λόγο και η εφετινή Πανήγυρις ετελέσθη χωρίς την παρουσία των εκατοντάδων προσκυνητών, που κατ’ έτος προσήρχοντο.

Με τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ συνιερούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας και Μακρονήσου, Πρωτοπρ. Ελευθέριος Δεμένεγας και ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Κέας, Πρεσβ. Σπυρίδων Πορίχης, με την παρουσία του φιλανθρώπου ζεύγους Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, με τη χορηγία των οποίων ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου ανακαινίσθηκε εκ βάθρων και εγκαινιάσθηκε το 2014, ο Πλοιοκτήτης κ. Γ. Προκοπίου, ο Έπαρχος Κέας-Κύθνου κ. Ιω. Ευαγγέλου, ο Δήμαρχος Λαυρίου κ. Δημ. Λουκάς, η Δήμαρχος Κέας κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου, ο διατελέσας Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γ. Λατζουράς, ο κ. Γ. Πολυκανδρίτης, ο ιεροψάλτης και διακινητής του Ναού από την Κέα και εγκαταβιούντες στη Μακρόνησο κτηνοτρόφοι.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη διαβεβαίωση του Κυρίου ότι δεν θα αφήσει τον κόσμο και την Εκκλησία Του ορφανούς και τόνισε ότι όλοι οφείλουμε, ακολουθώντας τον Αναληφθέντα στους ουρανούς Κύριο, να χαράξουμε μια νέα πορεία στη ζωή μας, που θα έχει στόχο και τέλος τον ουρανό, και να πράττουμε έργα χαριτωμένα με την ευλογία του ουρανού.

Τέλος, συνεχάρη για μια ακόμη φορά και ευχαρίστησε τον μεγάθυμο Εθνικό και Κοινωνικό Ευεργέτη και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τις πολλές και δαψιλείς ευεργεσίες του προς την Εκκλησία, την Πατρίδα και την Ιερά Μητρόπολη.
Ήδη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ πλέει προς Άνδρο.

Φώτο: Γ. Πολυκανδρίτης

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΣΦΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ… https://www.imsyrou.gr/index.php/extensions/eidiseis-2020/6869-sti-makroniso-ierourgise-simera-o-sevasmiotatos-k-dorotheos-v

Λεπτομέρειες – Γράφτηκε από τον/την Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Δημιουργήθηκε : 30 Μαϊος 2020

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr