Η επιτροπή λοιμωξιολόγων απειλεί να «τελειώσει» την ελληνική οικονομία: Πιθανά τα Lockdown στα ελληνικά νησιά!


Η επιτροπή λοιμωξιολόγων απειλεί να «τελειώσει» την ελληνική οικονομία: Πιθανά τα Lockdown στα ελληνικά νησιά!


Την ώρα που πολλές χώρες του κόσμου έχουν ήδη ανοίξει ελεύθερα για τους τουρίστες, η Ελλάδα έχει ακόμα ένα μήνα, ενώ ακόμα και τότε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων «απειλεί» με τοπικά lockdown στα νησιά σε περίπτωση που εντοπιστούν κρούσματα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να «τελειώσει» τόσο ο ελληνικός τουρισμός όσο κι η ελληνική οικονομία.

«Ο τουρισμός έχει ένα ρίσκο, επομένως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι ο έλεγχος στα αεροδρόμια και ο δεύτερος είναι ταχεία ανίχνευση και απομόνωση των κρουσμάτων στους τουριστικούς προορισμούς», είπε ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, και μέλος της επιτροπής Νίκος Σύψας

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος απάντησε σχετικά με τον τουρισμό και τον κορωνοϊό, «Και για εμάς υπάρχει αυτή η αγωνία. Αυτή τη στιγμή στην επιτροπή έχουμε περάσει στη φάση των συστάσεων και έχουμε φύγει από τη φάση των απαγορεύσεων. 

ο μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή είναι ο τουρισμός, γιατί μέχρι 15 Ιουνίου υπάρχει η ασφάλεια της καραντίνας, από 15 μέχρι 30 Ιουνίου υπάρχει η ασφάλεια της καραντίνας και του ελέγχου σε χώρες υψηλής επιδημιολογικής βαρύτητας ,αλλά μετά την 1η Ιουλίου πρέπει να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ούτως ώστε και ο τουρισμός να μην αποκλειστεί, γιατί αποτελεί πολύ σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό κομμάτι, παράλληλα όμως θα πρέπει να διασφαλίσουμε τον αποκλεισμό εισόδου της νόσου στην Ελλάδα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε την εικόνα της πλήρους απελευθέρωσης και του ανοίγματος στην κοινωνία. Ο καθηγητής τονίζει :«Eίμαστε προετοιμασμένοι και δεν φοβόμαστε ένα μαζικό κύμα. Τώρα μας νοιάζει το επιδημιολογικό κομμάτι. To ευκταίο θα ήταν αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε έλεγχο εντός τριών ημερών πριν την πτήση».

«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι η περιοχική άύξηση κρουσμάτων και να παίρνουμε τοπικά μέτρα εάν και εφόσον χρειάζεται» είπε ο κ. Γώγος, ενώ τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γίνονται τεστ και στα νησιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αντιλαμβανόμαστε σε περίπτωση που τουρίστες μείνουν «αποκλεισμένοι» σε κάποιο ελληνικό νησί «λόγω» κορωνοϊού, οι ακυρώσεις θα είναι μαζικές και η καταστροφή ολική.

Πηγή >> https://www.pronews.gr/ygeia/884851_i-epitropi-loimoxiologon-apeilei-na-teleiosei-tin-elliniki-oikonomia-pithana-ta


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from pronews

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
www.pronews.gr/ygeia/884851_i...