Home Greek News Θεαματική σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά – Δείτε βίντεο

Θεαματική σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά – Δείτε βίντεο

by _
0 comment 260 views

Θεαματική σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά – Δείτε βίντεο

02/06/2020, 16:29


Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει και αναζητά 60 επιπλέον συνεργούς τους – Ήδη, έχουν εξιχνιαστεί πάνω από 405 κλοπές και ληστείες και πάνω από 300 πράξεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών

Σε πέντε φάσεις έγινε η τεράστια αστυνομική επιχείρηση για την αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, που κατηγορούνται ότι διέπραξαν πάνω από 405 κλοπές και ληστείες, ενώ πούλησαν ναρκωτικά σε πάνω από 300 περιπτώσεις.

Μάλιστα, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται η σύλληψη μελών της συμμορίας, σε θεαματικό μπλόκο που έστησε η αστυνομία έξω από βενζινάδικο, από το οποίο αποχωρούσαν.

Οι αρχές συνέλαβαν 70 άτομα, αλλοδαπούς, ως μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποίησε και αναζητά 60 συνεργούς. Εκ των συλληφθέντων, οι 43 έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Τη Δευτέρα η τελευταία φάση της επιχείρησης

Η πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Συντάγματος, Ακροπόλεως, Εξαρχείων και Καλλιθέας και τη συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε., οδήγησε στην αποδόμηση της ομάδας σε πέντε φάσης.

Στην τελική φάση που εξελίχθηκε χθες 28-5-2020 το πρωί συνελήφθησαν 17 μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται 14 και ένας κρατείται στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας.

Οι αρχές έχουν ήδη εξιχνιάσει πάνω από 405 κλοπές και ληστείες, ενώ έχουν διαπιστωθεί πάνω από 300 πράξεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών

<

Πάνω από 130 μέλη μετείχαν στην οργάνωση

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αποκαλύφθηκε πλήρως η δράση οργάνωσης αλλοδαπών, αποτελούμενης από 130 μέλη, τα οποία διέπρατταν ληστείες και κλοπές από διερχόμενους πολίτες και τουρίστες, κλοπές από διαμερίσματα και σταθμευμένα οχήματα, κλοπές οχημάτων, καθώς και συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Εντοπίσθηκαν επίσης οι κλεπταποδόχοι, τα κύρια ορμητήρια της οργάνωσης καθώς και οι αποθήκες-καβάτζες εντός των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.

Η δράση της οργάνωσης εκτείνετο στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές Εξαρχείων, Ομονοίας, Ακροπόλεως και Συντάγματος. Με την πρόοδο των ερευνών εξακριβώθηκε η επέκταση της δράσης της και σε άλλες περιοχές όπως των Αμπελοκήπων, του Νέου Ψυχικού, του Χαλανδρίου και του Πειραιά.


Σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους-καβάτζες στο κέντρο των Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

  • Πλήθος κινητών τηλεφώνων, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικές συσκευές Laptop – Tablet κ.τ.λ.
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
  • Μικροποσότητα κάνναβης
  • Δύο 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • Πλήθος συσκευασιών επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών
  • Δύο 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • Μοτοσυκλέτα
  • Εξιχνιάσθηκαν 185 κλοπές από οχήματα, 6 κλοπές οχημάτων, 6 κλοπές από οικίες, 33 κλοπές από διερχόμενους πολίτες τσαντών, πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων και 13 ληστείες, ορισμένες εκ των οποίων με ιδιαίτερη σκληρότητα ή απειλή όπλου.
astynomia_speira

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι όλοι τους είχαν συλληφθεί κατ’ επανάληψη για παρόμοια αδικήματα. Ο βασικός πυρήνας των μελών της συμμορίας 43 άτομα είναι έγκλειστα σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τη διακρίβωση όλου του εύρους της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης συνεχίζεται.

https://www.protothema.gr/greece/article/1012775/deite-video-thematiki-sullipsi-melon-eglimatikis-organosis-allodapon-gia-listeies-klopes-kai-narkotika/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr