Σεμπαϊδήν Καραχότζα : “Μάθετε στα παιδιά σας να αγαπούν την Ελλαδα”


Σεμπαϊδήν Καραχότζα : “Μάθετε στα παιδιά σας να αγαπούν την Ελλαδα”


Χαιρετισμός του Σεμπαϊδήν Καραχότζα σε εκδήλωση  για την Άλωση της Πόλης και την Απελευθέρωση της Θράκης
Θεσσαλονίκη,  29 Μαΐου 2020

Ο Πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα παρευρέθηκε και απήυθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης και την Απελευθέρωση της Θράκης ,που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, ώρα 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο έξωθεν της αίθουσας «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Στο χαιρετισμό του ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα είπε:

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Περήφανοι Μακεδόνες,
Μακεδόνες της μιας, της μοναδικής, της Ελληνικής Μακεδονίας,
Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε,

Από αυτό το βήμα απόψε σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς και την αγάπη ολόκληρης της Θράκης, η οποία ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας, όπως κι εσείς στο πλευρό της Θράκης, όποτε αυτό χρειάστηκε.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί έστω και τυχαία, όπως είπε ο καλός φίλος Γιάννης Κουριαννίδης, βρίσκομαι στην αποψινή εκδήλωση. Και λέω τυχαία γιατί είναι άλλος ο λόγος που μ’ έφερε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Είχα σκοπό να φύγω το απόγευμα για την Ξάνθη. Όταν, όμως, πληροφορήθηκα για την αποψινή εκδήλωση άλλαξα τα σχέδιά μου γιατί ήθελα να είμαι εδώ. Να είμαι σε μία εκδήλωση που τιμούμε τριακόσιους πενήντα και πλέον χιλιάδες ανθρώπους που χάθηκαν άδικα από το φονιά που λέγεται Τουρκία. Και ακόμα ζητούν, ψάχνουν τη δικαίωση αυτές οι τριακόσιες πενήντα χιλιάδες και πλέον ψυχές.

Είμαι σε μια εκδήλωση που τιμούμε ανθρώπους οι οποίοι, όταν χρειάστηκε, δε λογάριασαν ούτε τη ζωή τους , ούτε την οικογένειά τους, ούτε τα παιδιά τους για να μπορούμε σήμερα εμείς να απολαμβάνουμε όλες τις ελευθερίες, όσες εν πάση περιπτώσει έχουν απομείνει.

Δεν είναι απλά σημαντική η σημερινή εκδήλωση. Είναι απαραίτητη. Γιατί δυστυχώς η σημερινή Ελλάδα, η Ελλάδα του Facebook, του Instagram, η Ελλάδα του καναπέ και του φραπέ έχει αρχίσει να ξεχνάει. Και, ο Θεός να με βγάλει ψεύτη, νομίζω πως αν συνεχιστεί αυτή η ολιγωρία, αυτή η αδράνεια – την οποία, επιτρέψτε μου να πω βλέπω και απόψε – περίμενα πολύ περισσότερο κόσμο, αλλά ίσως είναι και ο φόβος του κορωνοϊού που δεν επέτρεψε σε πολλούς να έλθουν…  Αυτή την αδράνεια, λοιπόν, πιστεύω ότι θα την πληρώσουμε, αν όχι εμείς, οι επόμενες γενιές. Έστω, όμως και αυτή η παρουσία η δική σας απόψε είναι σημαντική γιατί δείχνει ότι δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι αυτοί που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την πατρίδα.

Δεν θέλω να σας κουράσω πολύ. Όπως είπα, κατά τύχη βρέθηκα εδώ σήμερα και χάρηκα ιδιαίτερα γιατί είδα και παλιούς καλούς φίλους. Θέλω να κλείσω το σύντομο αυτό χαιρετισμό μου με ένα μήνυμα, που ταυτόχρονα είναι και παράκληση, αν θέλετε: Μάθετε στα παιδιά σας να αγαπούνε την Ελλάδα. Μάθετε στα παιδιά σας να είναι υπερήφανα που είναι Ελληνόπουλα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Στη εκδήλωση μίλησαν επίσης οι:
Ελευθέριος Χατζόπουλος,
πρώην Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, με θέμα:
“Η απελευθέρωση της Θράκης, 14 Μαϊου 1920”.

Παναγιώτης Τσιρκινίδης,
ταξίαρχος ε.α. με θέμα:
“Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού”.

Μάγδα Τσολάκη,
καθηγήτρια Α.Π.Θ. , με θέμα:
“Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 29 Μαϊου 1453”.

Η εκδήλωση περιλάμβανε τραγούδια για τη Γενοκτονία και την Άλωση από τον λυράρη Αντώνη Παπαδόπουλο.

Παρουσίαση-Συντονισμός: Γιάννης Κουριαννίδης,
δημ. Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και διευθυντής περιοδικού “Ενδοχώρα”.

http://pomakohoria.blogspot.com/2020/06/blog-post.html

1/6/2020

https://tourkikanea.gr/thraki/seba-2/?fbclid=IwAR2pfEF0sz-y2epFFpXabpaKt9aDsh_3RnY9EsyPeUgb0_YggqQLytJnd0g


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from tourkikanea

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
tourkikanea.gr/thraki/seba-2/