Home Greek News ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – Διεργασίες για νέο κόμμα στην κεντροδεξιά…

ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – Διεργασίες για νέο κόμμα στην κεντροδεξιά…

by _
0 comment 192 views

ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – Διεργασίες για νέο κόμμα στην κεντροδεξιά…


-Του Παναγιώτη Αποστόλου, Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]www.egerssi.gr

Πολλοί θεώρησαν την αποχώρηση από την Χρυσή Αυγή του Ηλία Κασιδιάρη ως βόμβα εν αιθρία! Του ανθρώπου που παρέμενε στο εθνικιστικό κόμμα ως “τελευταίος των Μοϊκανών” παρά την φυγή πολλών σημαντικών στελεχών, αλλά και βουλευτών του κινήματος! Ενός κινήματος που εκτινάχτηκε αρχικά στην ελληνική κοινωνία και σιγά – σιγά, αλλά σταθερά “έσβηνε” από τον πολιτικό χάρτη!

Αφού κι ενώ κατέγραφε πενιχρότατα εκλογικά ποσοστά, στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες εισερχόμενη η Χρυσή Αυγή στο ελληνικό κοινοβούλιο με ποσοστό 6,97% (στις προηγούμενες είχε λάβει 0,29%) καταλαμβάνοντας 21 έδρες στη Βουλή!

Αλλά και στις επαναληπτικές του Ιουνίου 2012 κατάφερε να διατηρήσει σχεδόν τα ίδια ποσοστά, αφού οι απώλειες ήταν ελάχιστες (6,92% και 18 βουλευτικές έδρες)!

Όπως και στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015, δηλαδή κοντά τρία χρόνια μετά, διατήρησε τα εκλογικά της ποσοστά η Χρυσή Αυγή, εισπράττοντας ποσοστό 6,28%, εκλέγοντας 17 βουλευτές!

Όπως και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, η Χρυσή Αυγή κατέλαβε εκλογικό ποσοστό 6,99%, εκλέγοντας 18 βουλευτές! Ξεπερνώντας κατά 0,02% του ποσοστού της πρώτης εισόδου της στη Βουλή τον Μάιο του 2012!

Έτσι η ανάγνωση της επιτελικής ομάδας της Χρυσής Αυγής αυτών των εκλογικών ποσοστών του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν διπλή! Από τη μια μεριά ήταν εκείνοι που θεωρούσαν ότι το εθνικιστικό κίνημα παγιώθηκε στην ελληνική κοινωνία και απολάμβαναν τα οφέλη τους από τον αυτοκρατορικό τους θρόνο, και οι άλλοι που θεωρούσαν ότι το εθνικιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής δεν μπορούσε ποτέ να ήταν η άλλη πολιτική λύση – πρόταση απέναντι στο πολιτικό Σύστημα Εξουσίας, αφού δεν μπορούσε να εκτινάξει τα εκλογικά της ποσοστά, σε εποχές που όλα τα έσκιαζε η φοβέρα (Μνημόνια) και τα πλάκωνε η σκλαβιά (δραστική περικοπή μισθών, συντάξεων, ανεργία και φυγή επιστημονικού προσωπικού στο εξωτερικό, φτώχια, ανέχεια κλπ)! Έτσι μοιραία άρχισε να ξηλώνεται το “πουλόβερ” της Χρυσής Αυγής, αργά αλλά σταθερά!

Όταν προέβλεπα το πολιτικό διαζύγιο Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ >> http://egerssi.gr/%cf%83%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr